Разлика между млечен и бял шоколад

Мляко и бял шоколад

Каква е разликата между млечен и бял шоколад? Е, мнозина не обръщат особено внимание, защото и двете могат да имат също толкова добър вкус. Всъщност двете са направени по почти същия начин. Основната отличителна черта са съставките, които правят шоколада. Млякото и белият шоколад имат различни съставки до такава степен, че някои хранителни бюра като американската FDA не считат белия шоколад за истински шоколад в сравнение с първия.

Отново, белият шоколад е общоизвестен от повечето производители като имитация на шоколад. Произвежда се от захар и какаово масло. Какаовият разтвор не е включен в сместа. Въпреки това мнозина са обичали белия шоколад като всеки друг вид шоколад. Казват, че неестествената кремообразност и сладост го правят привлекателен. Но по ирония на съдбата, много експерти по шоколада са съгласни, че истинският захарен вкус на шоколада идва само от шоколадова течност и че пропускането на такава жизненоважна съставка при производството на шоколад прави продукта не шоколадов.

Напротив, млечният шоколад се прави от захар, мляко, какаово масло и какаова течност. Повечето любители на шоколада се съгласяват, че това е най -добрият вид шоколад сред трите (включително тъмния шоколад), защото изглежда има по -лека смес от алкохол, която му придава много по -сладък вкус от тъмния шоколад. Той също така има по -светъл цвят в сравнение с последния. Поради това се използва за сладкарски цели. Американската FDA подчертава, че за да се нарече шоколадов продукт наистина шоколад, той трябва да съдържа най -малко 10% какаов разтвор и 25% твърди частици какао. Това е практически случаят с млечния шоколад.

И така, каква е тази какаова течност, която описва разликата във всички видове шоколад? Въпреки това се впрега след фино смилане на какаови зърна. Фасулът е толкова фино смлян, че крайният резултат е продукт, подобен на паста. Процесът се извършва в мелницата, където смилащите камъни се използват за нагряване на зърната и смилането им до какаова течност. При охлаждане средата се втвърдява. Сама по себе си тази съставка има наистина горчив вкус. Освен това е важно да се отбележи, че какаовият разтвор е безалкохолен; противно на необоснованите предположения на мнозина.

Другата съставка „„ какаово масло е мастната част от какаовите зърна. Човек може буквално да пресова боба, за да извлече мазнината, но това дава само малко количество. По този начин окачването на боба в топло пространство позволява на мазнината бавно да капе от самия боб. Този метод стана известен като „брома процес“.

В обобщение:

· Белият шоколад всъщност не е шоколад, докато млечният шоколад всъщност е шоколад.

· · Белият шоколад няма какаов ликьор, тъй като една от съставките му белият млечен шоколад изисква някои, за да бъде направен.

4 коментара

  1. Някои така наречени експерти казват, че белият шоколад всъщност не е шоколад, защото не съдържа какаов разтвор. Според мен ако съдържа какаово масло е достатъчно добро да се нарече шоколад. В края на краищата какаовото масло идва от същото растение като какаовата течност.

    • Не съдържа точното количество кокосов алкохол, което да бъде известно като шоколад, но по дяволите се нарича бял шоколад, така че някой е прецакал този ..

  2. И така, кое е по -здравословно? Знам, че тъмното е най -доброто, което можеш да получиш, но аз обичам бялото и млякото еднакво, но искам да ям по -здравословното. Тъмно ям, ако ми се прииска, иначе е прекалено горчив. Също така съм съгласен с европейския шоколад, че все още трябва да се счита за шоколад.

Вижте повече за: , ,