Разлика между мляко и соево мляко

Мляко срещу соево мляко Въпреки че различните ползи както от млякото, така и от соевото мляко може да са широко известни на обществеността, няма твърде много хора, които могат ясно да обяснят каква е разликата между млякото и соевото мляко. Първо, соевото мляко всъщност не се получава от мляко, а по -скоро се използва соево зърно, за да се направи заместител на млякото за тези, които имат непоносимост към лактоза или имат някаква форма на алергия към краве мляко. Редовното мляко се добива от кравите и се почиства и пастьоризира за безопасна консумация. Тъй като млякото идва от крави, соевото мляко е популярно сред запалените животински активисти, които считат процеса на доене на крави за вреден или форма на жестокост към животните. Междувременно има хора, които смятат, че соевото мляко е недостатъчен заместител на високо хранителното краве мляко.

Соевото мляко не съдържа въглехидрати, тъй като въглехидратите от млякото обикновено са това, към което хората са алергични в типичното мляко. Соята е полезна с това, че помага за намаляване на риска от сърдечни заболявания, тъй като соевите растения са известни с това, че понижават лошия холестерол на тези, които ядат редовно продуктите му. Пиенето на соево мляко върху кравето мляко също има отрицателни страни, включително намалените количества калций от всяка порция. Има някои форми на соево мляко, които са витаминно подобрени, за да бъдат по -хранително еквивалентни на кравето мляко, но те все още не са толкова хранителни, колкото калция и витамините от кравето мляко.

Кравето мляко се препоръчва за подпомагане достигането на дневната хранителна стойност на калция за възрастни и деца. Освен това във всяка чаша краве мляко от 8 унции има витамин А и витамин D, В12 и протеин. Но с храненето идва и увеличаване на количеството мазнини и утрояване на въглехидратите, които има соевото мляко. За да помогнете на тези, които обичат млякото, но може да регулират диетата си, има намалени мазнини и обезмаслени версии на краве мляко.

За майки, които не могат да кърмят, както кравето мляко, така и соевото мляко са варианти, които трябва да бъдат разгледани. Педиатрите препоръчват, освен ако детето ви е с непоносимост към лактоза или не налагате веганска диета рано, кравето мляко да е най -добрият източник на хранене за растящите бебета. Кравето мляко е по -тясно свързано с майчиното мляко, което майката може да достави чрез продукти и формули от соево мляко.

Има много разлики между соевото мляко и кравето мляко, докато някои може да не го вкусят, те присъстват. Не само, че и двете са от различни източници, но нито съдържат същите ползи като другите. Резюме

1. Соевото мляко се получава от соеви растения, а кравето мляко се произвежда от крави от селскостопански произход. 2. Соевото мляко не съдържа въглехидрати и е чудесна алтернатива за тези, които са алергични към млякото. Кравето мляко е добър източник на калций, ежедневен витамин и протеин. 3. Соевото мляко няма витамините и калция, които има естественото краве мляко, а млякото обикновено има повече мазнини и въглехидрати. 4. Препоръчва се бебета, хранени с адаптирано мляко, да имат краве мляко, освен ако бебето е с непоносимост към лактоза, тогава соевите продукти могат да се разглеждат с одобрението на лекар.

Вижте повече за: