Разлика между McDonalds и Burger King

Макдоналдс срещу Бургер Кинг

McDonalds и Burger King са известни ресторанти за бързо хранене. И двата ресторанта са в бизнеса повече от 50 години.

Когато сравняваме двете, McDonalds е по -известен от Burger King, а първият има по -широко присъствие от Burger King.

При сравняване на двата бургера може да се види, че бургерите на McDonalds са по -леки от тези на Burger King. Може да се види също, че бургерите на McDonalds тежат 100 грама. като има предвид, че Burger King's тежи около 120 gm. По съдържание на мазнини Burger King's има повече съдържание от McDonalds. Бургерите на Макдоналдс съдържат около 9 грама. мазнини, докато Burger King съдържат около 12 грама. от мазнини.

Има и много разлики, които могат да се видят в обслужването на двата ресторанта. „ Храната винаги ще бъде гореща“, е лозунгът, отнасящ се до политиката за обслужване на McDonalds. Когато отидете в ресторант McDonalds, получавате качествено обслужване. Те се концентрират повече върху качеството на услугата, отколкото върху скоростта, с която се сервират ястията. Служител просто приема само една поръчка наведнъж и ястието се приготвя. Едва след като бъде обслужен първият клиент, служителят се обръща към следващия клиент. Известно е, че Burger King предоставя на клиента много възможности за избор, както и по -бързо обслужване. Когато сравняваме услугата на McDonalds с услугата в Burger King, Burger King е по -бърза.

Могат да се видят и някои различия в организационната структура. В McDonalds поръчката се приема от служител и същият служител сервира ястието. В Burger King обаче поръчката се приема на едно място, а храната се сервира на друго място.

Храната в McDonalds се произвежда в масово производство. Например бургерите, които купувате в McDonalds, вече са направени и не са направени, когато го поръчате. В Burger King добавките се добавят едва след получаване на поръчката.

Резюме:

1. McDonalds е по -известен от Burger King, а първият има по -широко присъствие от Burger King. 2. Когато отидете в ресторант McDonalds, получавате качествено обслужване. Те се концентрират повече върху качеството на услугата, отколкото върху скоростта, с която се сервират ястията. 3. Когато сравнявате услугата на McDonalds с Burger King, услугата в Burger King е по -бърза. 4. Известно е, че Burger King предоставя на клиента много възможности за избор, както и по -бързо обслужване. 5. В McDonalds поръчката се приема от служител и същият служител сервира ястието. В Burger King обаче поръчката се приема на едно място, а храната се сервира на друго място.

10 коментара

 1. Здравейте, аз съм на 13 години и преживях лоши неща с Макдоналдс, като например когато отидох в Кейптаун, брат ми остави бургер на леглото си, когато бяхме тръгнали, и шест месеца по -късно се върнахме и бургерът все още беше там на леглото си, не се разпадна или всякакви счупени парчета. Това доказва, че Макдоналдс остава във вашата система повече от шест месеца и след това излиза само от тялото ви.

  • Уау, ти наистина обичаш да се прецакаш в леглото си. Вероятно сте „взели това“ от родителите си.

 2. харесвам имената ви и сравнявам благодаря ви

 3. Това зависи изцяло от отделните места. Тази статия е толкова подвеждаща, че трябва да бъде премахната.

  • Съгласен съм. Там, където живея, не е същото, така че статията не е полезна и по -скоро предубедена. Не всички живеем на мястото на автора !!! Моля, имайте предвид това !!

 4. Здравейте, аз съм на 18 години и в момента работя в mcDonalds и мога честно да кажа на всички вас, че тези глупости, че всичките ви се хранят, са шибана лъжа. Сега говоря за точките, направени за mcDonalds. Не знам много за burger king, като се има предвид, че никога не съм работил там.

 5. Burger King много по-добре, поради Char-Broil и без кости в техните бургери всеки път, когато ям в хамбургер McDonald's, хапем в костен фрагмент всеки откачен път

  • Когато ядох хамбургер, в него нямаше костен фрагмент ...

Вижте повече за: за ,