Разлика между майонеза и дресинг за салата

Майонеза срещу дресинг за салата

Майонезата е смес от масло, жълтък и оцет или лимонов сок, които могат да се комбинират с други съставки, като подправки и билки. Той се емулгира от лецитина в жълтъка и може да бъде с плътна или тънка текстура. Прави се чрез бавно смесване на масло и жълтък с помощта на бъркалка, вилица или електрически миксер. Процесът е бавен и трябва да се извършва внимателно, за да се постигне правилната консистенция. Горчицата може да се добави към сместа, за да се подпомогне нейното емулгиране. Тя произхожда от Испания и е известна като Salsa Mahonesa и става известна като майонеза, когато си проправя път към Франция. Оттам той стана известен в Англия и в останалия свят. Днес се използва като потапяне или като основа за сосове и дресинги за салати като:

Пържен сос, който е смес от майонеза, кетчуп, сос Табаско, подправки и соев сос. Сос Мари Роуз, който е смес от майонеза, доматен сос, сметана и ракия. Дресинг за ранчо, който е смес от майонеза, мътеница или заквасена сметана, зелен лук и подправки. Руй, който е смес от майонеза, шафран, червен пипер и червен пипер. Салса голф, който е смес от майонеза, кетчуп, червен пипер или риган. Сос ремулад, който е смес от майонеза, горчица, корнишони, каперси, магданоз и аншоа. Тартар сос, който е смес от майонеза и кисели краставички. Дресинг от хиляди острови, който е смес от майонеза, доматен сос, чили сос, кисели краставички, билки и подправки и яйце.

Дресингът на хиляди острови е един вид дресинг за салата, който се използва за подобряване на вкуса на салатите. При приготвянето на салатни дресинги се използват много съставки, а една от най -често използваните съставки е майонезата. Превръзките за салата могат да бъдат дебели или тънки в зависимост от използваните съставки. Освен майонезата, билките и подправките могат да се използват заедно с кисели зеленчуци, ядки, плодове, олио, оцет, захар, чили и други подправки. Използват се като дипове за зеленчуци и чипс или като пълнеж за сандвичи. Превръзките за салати могат да се съхраняват свежи, като се поставят в хладилник да се охлади. Освен че се използва като основа за дресинг за салата, майонезата се използва и като сандвич намазка. По време на депресията повечето хора не могат да си позволят да купуват майонеза, затова разработиха намазка за дресинг за салата, която се прави като майонеза, но има повече захар, оцет и вода с по -малко жълтък, за да направи по -евтин намаз от сандвич. Той е по -сладък и по -остър от майонезата. Резюме:

1. Майонезата е смес от жълтък, масло и оцет, докато дресингът за салата е смес от майонеза и няколко други съставки. 2. Майонезата се използва като сандвич намазване и като основа в дресингите за салата, докато дресингът за салата се използва за подобряване на вкуса на салатите. 3. И двете майонези и дресинги за салати могат да се използват като дипове за зеленчуци и чипс, но дресингите за салати съдържат повече съставки от майонезата.

6 коментара

  1. Правя картофена салата за голяма група хора. трябва ли да използвам майонеза или дресинг за салата?

    • Майо и заквасена сметана (малко по -малко) с дижонска горчица, лук, винигур, малко захар, варени яйца, сол черен пипер на вкус. Наслади се

  2. Винаги използвам дресинг за салата и добавям горчица на вкус.

  3. Ако имам сандвич с майонеза с яйца, обичам да има и крем за салата, защото го прави много по -вкусен .. Иначе просто сам добавям крем за салата! Сандвичи с яйца ТРЯБВАТ салата крем или са прекалено меки, imho !!

  4. Ще използвам този сайт често, тъй като информацията беше полезна Благодаря

  5. Разлика между майонеза и дресинг за салата

Вижте повече за: