Разлика между Lo Mein и Chow Mein

noodles_chinese Ло Мейн срещу Чоу Мейн

Обичайно е да се смята, че разликата между lo mein и chow mein е в вида или текстурата на юфката, която се използва. Типът юфка обаче е същият. Всяко ястие се приготвя с вид китайска юфка с яйца. Буквално преведено, дефиницията на lo mein е „хвърлена юфка“. Chow mein буквално се превежда като „пържени юфка“.

Юфката с чау мейн се пържи и се слага от едната страна. Останалите съставки попадат в уока на свой ред и когато тези съставки са почти готови, юфката се присъединява отново към тях. Това дава на chow mein юфка втори път в уок за пържене. Юфката Lo mein се сварява само веднъж и обикновено не се готви втори път.

Сосовете, които се използват в китайската кухня, са по -разпространени в ястията от самото меню. Това е така, защото юфката lo mein предлага доста мек, но отличителен вкус, който би направил всички ястия от lo mein с еднакъв вкус. Сосът се абсорбира от сварените юфка, което прави по -често използването на тежък сос с тези ястия.

Тъй като пърженето на юфката chow mein предлага по -ароматен вкус и тъй като юфката не абсорбира соса, ястията от chow mein имат по -рядка порция сос. Сосовете от ястия от чау мейн обикновено са по -тънки, по -редки и дори воднисти, докато сосовете от ястията с обикновено ястие са обикновено по -дебели, с помощта на царевично нишесте за подобряване на процеса.

Пърженето на юфка chow mein до хрупкава текстура е американизирана рецепта. Ако трябваше да поръчате ястия, приготвени по автентичен начин, както е в Китай, ще ви сервират по -мека пържена юфка.

Има разлика във вкуса между ястията lo mein и chow mein. Няма обективен начин да се определи кое е най -доброто на вкус ястие. Това е лично предпочитание. Въпреки това, chow mein исторически е бил по -популярен в Съединените щати.

Резюме:

 · Lo mein означава хвърлени юфка.

 · Chow mein означава пържени юфка.

 · Чоу мейн юфката се готви два пъти в уок.

 · Има повече сос в ло мейн чиния.

 · Сосовете за ястия lo mein са по -дебели.

 · Чоу мейн юфката е променена, за да отговаря на американския вкус.

 · Chow mein е бил по -популярен през годините.

Вижте повече за: , ,