Разлика между Kulfi и сладолед

Повечето хора се радват на лъжичка на замразени десерти в горещ ден. Въпреки това, със сладолед е по-достъпно, хората са довели до отнасящи се до почти всеки замразен десерт като такива. Бихте ли приели kulfi и помислих, че е сладолед? Вероятно. Макар че и двете са на млечна основа замразени десерти, те се различават на базата на структурата, начина на подготовка и дори вкус. Нека разгледаме най-разликите между тези две.

Какво е Kulfi?

С произход в Южна Азия, това е десерт, който е направен с варени съставки, включително млечни продукти, захар и ароматизатори, които след това са замразени. Въпреки това, размерът на пълномаслено мляко се намалява до почти 1/3 от първоначалния обем. Тя е изработена от вряща съставките на слаб огън. След това варено смес се поставя във форми и се замразяват. Също така, въпреки начина на подготовка, тя се предлага в голямо разнообразие от аромати като манго, шам-фъстък, фъстъци и оранжево. Той е описан като най-вече традиционна индийска сладолед и е популярен в Шри Ланка, Индия, Афганистан, Пакистан, Бангладеш, Близкия изток, Бирма и Непал.

Kulfi има дебелина и кремообразна консистенция и е по-тежка. Като такава, тя отнема повече време, за да се стопи в сравнение с сладолед.

Какво е сладолед?

Това е замразени млечни базирани десерт, че се получава чрез разбиване на съставките, обикновено мляко, ароматизатори и захар крем, последвано от замразяване. Други добавки могат да бъдат включени такива като плодове. Като такъв, той се предлага в голямо разнообразие от аромати като ванилия, шоколад, портокал, ягода и дори кафе. Сладолед могат да се приготвят по най-различни начини. Сладолед има гъста и кремообразна текстура, макар това да не надмине тази на kulfi.

Въпреки че може да се консумира по различни начини, най-често срещаната като лъжичка в чиния или чаша или на конус.

Дали kulfi здрави от сладолед?

Kulfi е по-здравословен от сладолед има предвид, че тя не съдържа яйца (което най-сладолед съдържа) и няма консерванти не се забравя използването на естествени аромати.

Защо не се замразява kulfi?

Kulfi замръзва. Въпреки това, предвид факта, че тя не е разбита по този начин по-гъста, е необходимо повече време, за да се замразява.

Кои сладолед е най-добрият в Индия?

Сред най-добрите сладолед в Индия включва Amul Ice Cream, майко млечни продукти, Creambell, Hindustan Unilever компания и Арун сладолед. Въпреки това, повечето хора често клонят по-скоро към kulfi.

Как ще опишете kulfi?

Kulfi е гъста и кремообразна замразен десерт получава чрез смесване на млечни продукти, захар и ароматизатори и замразяване.

Приликите между Kulfi и сладолед

  • И двете са видове замразени десерти
  • Както се получават с млечен продукт (крем / мляко), захар и ароматизанти.

Различията между Kulfi и сладолед

Определение

Kulfi отнася до десерт, която е направена с варени съставки, включително млечни продукти, захар и ароматизатори, които след това са замразени. От друга страна, сладолед се отнася до замразени млечни базирани десерт, че се получава чрез разбиване на съставките, обикновено мляко, ароматизатори и захар крем, последвано от замразяване.

метод за получаване

Докато kulfi се получава чрез кипене на съставките, последвано от замразяване, сладолед се получава чрез разбиване съставките да аерира, последвано от замразяване.

Текстура

Докато и двете са с дебелина и крем, Kulfi е по-дебел и кремообразна спрямо сладолед.

представяне

Kulfi се сервира най-вече на клечка или една чиния. От друга страна, сладолед може да се сервира в чиния, чаша или конус.

Kulfi срещу сладолед: Сравнение на маса

Обобщение на Kulfi срещу сладолед

Kulfi отнася до десерт, която е направена с варени съставки, включително млечни продукти, захар и ароматизатори, които след това са замразени. Тя е по-тежък и крем в сравнение с сладолед и може да се сервира на клечка или една чиния. От друга страна, сладолед се отнася до замразени млечни базирани десерт, че се получава чрез разбиване на съставките, обикновено мляко, ароматизатори и захар крем, последвано от замразяване. Тя може да се сервира в чиния, чаша или конус.

Вижте още за: ,