Разлика между масло от крил и рибено масло

Крил масло срещу рибено масло

Криловото масло и рибеното масло са популярни като ежедневни добавки за много здравословни проблеми като загуба на мазнини, възпаление, болки в ставите, нива на настроение и проблеми, свързани със сърцето. Въпреки че имат почти еднакви ползи, те имат много разлики помежду си.

Криловото масло се добива от малки ракообразни. Крил се храни основно с планктон. Рибеното масло се добива от риба, която живее в студени и дълбоки води. Като цяло рибеното масло се произвежда от скумрия, риба тон, сьомга, сардини и треска.

Когато се сравняват двете масла, маслото от крил е по -силно и по -ефективно от рибеното масло в много отношения. И маслото от крил, и рибеното масло съдържат Омега 3 мастни киселини. Но омега 3 мастната киселина, присъстваща в маслото от крил, е по-биодостъпна от тази, която присъства в рибеното масло. Това означава, че маслото от крил е по -добро за промени в настроението, свързани с мозъка разстройства и ОКР.

Когато сравняваме антиоксидантите, маслото от крил съдържа повече от рибеното масло. Нещо повече, антиоксидантите в маслото от крил лесно се абсорбират в тялото и също са по -ефективни от рибеното масло.

Докато е известно, че рибеното масло бързо се гранясва, маслото от крил не е такова. В сравнение с рибеното масло, маслото от крил съдържа повече ейкозапентаеонова киселина. Наличието на тази ейкозапентаеонова киселина я прави по -ефективна при депресия и други разстройства. Криловото масло също е известен източник на астаксантин. Криловото масло също идва с ниски нива на живак, ПХБ, тежки метали и диоксини.

Когато използват рибено масло, хората могат да получат послевкус, но това не се наблюдава при маслото от крил. За сравнение, маслото от крил е по -скъпо от рибеното масло. Дозата на криловото масло обаче е по -малка от рибеното масло.

Резюме:

1. Маслото за убиване се добива от малки ракообразни. Рибеното масло се добива от риба, която живее в студени и дълбоки води. Като цяло рибеното масло се произвежда от скумрия, риба тон, сьомга, сардини и треска. 2. Омега 3 мастната киселина, присъстваща в маслото от крил, е по-биодостъпна от тази, която присъства в рибеното масло. 3. При сравнение на антиоксидантите, маслото от крил съдържа повече от рибеното масло. 4. Докато е известно, че рибеното масло бързо се гранясва, маслото от крил не е такова. 5. Маслото от убийството също е известен източник на астаксантин. Криловото масло също идва с ниски нива на живак, ПХБ, тежки метали и диоксини. 6. В сравнение с рибеното масло, маслото от крил съдържа повече ейкозапентаененова киселина.

Вижте повече за: