Разлика между херинга и сардини

В изобилие в Омега 3, херинга и сардини са сред най -популярните видове риба. От векове двамата са основен хранителен продукт при руснаци, британци, скандинавци, германци и британци. Освен богатия си източник на Омега 3 мастни киселини, двете не натрупват замърсители, които са често срещани при големите риби. Нека да обсъдим разликата между херинга и сардини.

Какво е херинга?

Това са фуражни риби, принадлежащи към семейство Clupeidae. Те живеят близо до брега и се срещат най -вече в плитки води на Северния Атлантик, Тихия океан, западното крайбрежие на Южна Америка и Балтийско море. Херингите могат да се мариноват, пушат и осоляват. Въпреки че са чудесен източник на калций, сардините имат повече съдържание.

Хищниците на херинга включват морски бозайници като китове, морски лъвове, морски птици, хищни риби като сьомга, риба, камбала и риба тон.

Какво е сардини?

Това са малки и мазни фуражни риби, които са класифицирани в семейство херинга. Те могат да бъдат мариновани, печени на скара, пушени или консервирани в консерви. Те са богати на Омега 3, минерали и витамини, като малка порция осигурява 13% от дневната препоръка на витамин В2, 150% от препоръчителния дневен витамин В12 и една четвърт от ниацин. Те също са чудесни източници на калций, фосфор, калий и микроелементи, включително селен и желязо.

Прилики между херинга и сардини

  • И двете са мазни риби, поради което са чудесен източник на Омега 3 мастни киселини
  • И двете имат деликатна текстура
  • И двете имат по -малко мощен вкус в сравнение с другите риби
  • И двамата са членове на семейство Херинга

Разлики между херинга и сардини

Размер

Основната разлика между херинга и сардини е размерът. Докато херингата може да нарасне до около 1,5 фута дължина, сардините могат да нараснат до около 1,3 фута дължина.

Херинга срещу сардини: Сравнителна таблица

Резюме на херинга срещу сардини

Въпреки че и двете имат една и съща перспектива и са чудесни източници на Омега 3 мастни киселини, херинга може да нарасне до приблизително 1,5 фута дължина, докато сардините могат да растат до около 1,3 фута дължина.

Вижте повече за: ,