Разлика между пиле на скара и пиле Sizzler

grilled_chicken Пиле на скара срещу пиле Sizzler

Пиле на скара се приготвя на печка за барбекю или само на обикновена скара върху въглища. Не е необходимо масло, тъй като се маринова само с няколко подправки и се поставя над печката. Пиле Sizzler обаче се приготвя в намаслена тава. Нещо в пилето на скара е, че повечето от вкусовете са добре извадени, тъй като не се изгарят в тиган.

Имате нужда от много малко съставки, за да приготвите пиле на скара. Разбира се, основната съставка е самото пиле и можете да използвате или пилешки котлети, нарязани на тънки филийки, или пилешки гърди без кожа с отстранени костилки. Първо ще трябва да мариновате пилето, като го поставите в съд, за предпочитане такъв с капак, който да го покрие, и след това добавете марината по ваш избор. Поставете капака плътно върху контейнера и го съхранявайте в хладилника за няколко часа. Този процес позволява на пилето да омекне и да абсорбира маринатата. Можете да оставите пилешката марината за няколко часа или дори през нощта за най -добри резултати, преди да я премахнете.

Когато най -накрая извадите пилето от хладилника, трябва да го оставите да се върне на стайна температура, преди да го поставите на скара. Вече можете да печете пилето на скара на печка на скара или тиган на скара. Така или иначе, печете пилето от двете страни до хрупкаво кафяво. Тъй като пилето се нарязва тънко, то ще се сготви доста бързо. Това, което не искате да направите, е да го запържите с мазнина, защото скара ще поддържа здравословната подготовка на пилето. Когато пилето е толкова хрупкаво, колкото бихте искали, сервирайте със задушени зеленчуци или салата, в зависимост от личните предпочитания.

За пилешко пилене ще ви трябват повече съставки, отколкото пиле на скара. По принцип ще ви трябват пилешки гърди без кости, пасти от джинджифил и чесън, малко ситно нарязан лук, листа от кориандър, люти чушки, черен пипер, сол и оцет. Имате нужда и от железни плочи и, разбира се, масло.

Започнете с изравняване на пилешките гърди, като ги разбиете с палет. Поставете пилето в контейнер и добавете всички съставки с изключение на маслото. Смесете съставките с пилето и оставете да се маринова за няколко часа (два или три). След това ще поставите пилето в загрят тиган, намазан с олио, и ще готвите на силен огън. Трябва да продължите да обръщате пилето, за да не изгори от едната страна. Когато започне да покафенява, намалете котлона и продължете да готвите, докато омекне.

Подгответе плочата за шишене, като я нагреете и я поставете върху дървена тава с намазано масло върху желязната чиния. След това сложете пилето върху желязната чиния и сервирайте (то ще издава цепещ звук заради маслото).

Резюме: Пилето на скара се готви на открит огън, докато пилешкото месо се готви в тиган. Пилето на скара изисква само мариноване, докато пилешкото пиле изисква много съставки. Пилето на скара е по -здравословно от пилешкото пиле, тъй като не се използва масло за готвене на пиле на скара. Пилето на скара не е задължително да се сервира на желязна чиния, докато пилешкото пиле се сервира на чиззлер.

Вижте повече за: ,