Разлика между кленов сироп от клас А и В.

Кленов сироп от клас А срещу В

Ако говорите за подправки за закуска, кленовият сироп е един от най -обичаните от тях, който обикновено се поставя близо до портокаловия ви сок. Зад кленовите сиропи обаче има по-голяма история, отколкото просто да бъдат стандартните добавки за палачинки.

Кленовите сиропи, които са бутилирани или разпространени в Америка, носят някои етикети за класификация - това са клас А и клас В. Основната разлика между тези два сорта е техният цвят. Сиропите от клас А имат основно най -светло оцветяване в сравнение с по -тъмните кленови сиропи от клас В. За по-нататъшно разширяване на класификационната система от клас А, производителите назовават три подкатегории за този клас, а именно: тъмно кехлибар, средно кехлибарено и светло кехлибарено.

По отношение на вкуса, много твърдят, че двата сорта не се различават толкова много. Въпреки това, най -опитните ценители обикновено ще кажат, че кленовите сиропи от клас А притежават по -фин и деликатен вкус в сравнение с техните колеги от клас B. В тази връзка повечето сиропи от клас А се използват като основни подправки за любимите ви вафли и палачинки. По -силният и по -здрав аромат на сиропи от клас В е по -подходящ, ако се използва за печене и други готварски препарати.

Като клас А, това също означава, че сиропът е получен в най -ранното време на сезона (около февруари до март), докато сиропите от клас В се събират в по -късната част на сезона (някъде през април). Освен това двата класа нямат значителна разлика в хранително отношение. Ако прецените хранителните факти или етикетите на храните върху контейнера, двата сиропа не се различават толкова много. Просто някои марки са склонни да манипулират малко продуктите си, за да изглеждат по -питателни от конкурентните им марки.

И накрая, всъщност има и трета категория кленов сироп, обозначена със степен C. Въпреки това, този вид подправка не се разпространява в търговската мрежа, защото силният й вкус предполага, че тя се използва като мощна ароматизираща съставка, вместо да се яде сама. Това се продава от бъчвите на промишлени производители на храни с продукти с аромат на клен.

Резюме:

1. Кленовите сиропи от клас А имат по -светъл цвят в сравнение с по -тъмните сиропи от клас В. 2. Казват, че сиропите от степен А са по -деликатни и по -фини на вкус от по -силните сиропи от клас В. 3. Сиропите от степен А се събират в най -ранното време на сезона, докато сиропите от клас В се получават в много по -късна част от сезона. 4. Сиропите от клас А имат други подкатегории, докато клас В няма такива.

Вижте повече за: