Разлика между корнишони и кисели краставички

pickles Корнишони срещу кисели краставички

Корнишон е плод, който има съставки като краставица по отношение на хранителното съдържание. Главно в Северна Америка корнишоните се отнасят до младата краставица, която се маринова, обикновено с дължина около 1-3 инча. Думата произлиза от холандската дума „gurkkiin“, докато „pickel“ е холандската дума за туршия. И краставиците, и корнишоните принадлежат към един и същ „cucumis sativus“, но са от различни групи сортове.

Корнишоните обикновено се берат, когато са пораснали на дължина от 3 инча. След това те ще се мариноват в кутии, съдържащи оцет или саламура. В Северна Америка туршия или кисела краставица е тази, която е била оставена да ферментира в саламура или оцет за определен период от време. Киселите краставички също могат да бъдат направени чрез процеса на вкисване чрез лакто-ферментация. Обикновено младите краставици се потапят в буркан или всеки керамичен съд, напълват се с преварена вода, която е била охладена, и са покрити с херметически затворен капак, или кърпа, която е закрепена с гумена лента. Могат да се добавят подправки и след това съдържанието се съхранява в продължение на няколко дни или седмици в зависимост от температурата или вкуса. За по -силен и кисел вкус може да се добави още сол. Краставиците, кисели с оцет, могат да се съхраняват по -дълго от тези, кисели с вода.

Обикновеният корнишон обикновено се бере на 1,5 инча най -много, защото ако нарасне по -голям от това, той ще образува горчив, неприятен вкус. Този западноиндийски корнишон е въведен в Западна Индия от родната му област, Западна Африка. Въпреки че корнишоните обикновено са по -хрупкави от туршиите от копър, някои хора смятат, че добавянето на хрян към западноиндийския корнишон увеличава неговата хрупкавост.

Корнишоните, както и киселите краставички, обикновено се приемат като зеленчуци за подправки. По принцип те се използват за приготвяне на подправки, които обикновено придружават основните ястия и не се консумират за подхранване, а само за аромат. Много сосове, горчица, сладкиши и кисели краставички се считат за подправки. Най -често корнишоните се ядат с бургери.

Корнишоните могат да бъдат по -сладки, като добавите малко захар към оцета или саламурата. Въпреки че киселите краставички (овкусени със стъбла от копър) обикновено са кисели. Билки, като розмарин, естрагон и понякога синапено семе, могат да се използват за ароматизиране на корнишони.

Резюме: 1. Корнишоните са по -малък вид краставица, която е маринована, докато киселите краставички са краставици, мариновани в саламура или оцет.

2. Корнишоните са кисели краставички, докато киселите краставички не са корнишони, те може да са просто мариновани краставици.

5 коментара

  1. всъщност корнишоните произлизат от холандския augurken (множествено число от augurk), а туршията се получава от думата „pekel“, която е холандски за саламура

  2. Етимологията е погрешна. Корнишоните произхождат от полския Ogórek (подобни балтийски думи), който холандските търговци (вероятно от Гданск) взеха на запад и въведоха основните продукти в Западна Европа и по -късно в Америка.

  3. Търся да купя корнишони (не сладки). Не може да се намери в големите супермаркети в Централна Ню Джърси. Марката няма значение.

Вижте повече за: , ,