Разлика между фета и козе сирене

cheese Фета срещу козе сирене

Много често е много хора да не правят разлика между фета и козе сирене. Сиренето Фета всъщност съдържа по -голямо съдържание на овче мляко от козето , съответно с около 70 до 30 процента. Козето сирене е направено от изцяло козе мляко и въпреки че това е така, има добри причини тези две често да се смесват.

Дълго време фетата се произвеждаше традиционно в средиземноморските страни, където беше норма да се съхранява до изтичането на три месеца. За да се гарантира правилното класифициране на сиренето фета, се проверява съдържанието на мляко, както и времето, през което сиренето е съхранено, за да може да узрее и ако те са точни, то може да бъде правилно класифицирано като фета. Думата фета произлиза от гръцкото значение на „филийка“ и затова този вид сирене е синоним на много гръцки ястия и деликатеси.

За разлика от фета, козето сирене се прави от 100 % козе мляко. Козето сирене се съхранява за по-кратък период от време в сравнение с сиренето фета и обикновено е готово за консумация веднага щом сиренето се формира и осоли по време на процеса на производство на козе сирене. Някои варианти на козе сирене може да отнемат повече време, да речем дори един до три месеца. Козето сирене ще има по -силен вкус, ако се държи по -дълго. Козето сирене е често срещано явление във Франция и там се правят много проучвания на различните кози сирена. Вкусът на младото козе сирене е много различен от този на възрастния и може да бъде добро преживяване да експериментирате с всички вкусове. Човек може да различи младо козе сирене от възраст, като наблюдава цвета на кората. За отлежало сирене ще бъде по -тъмно, докато за младо сирене ще бъде по -бяло.

И фетата, и козето сирене са бели при нарязване и са относително меки, но имат доста различни вкусове. Соленият вкус е доминиращият аромат във фета сиренето, докато за козето сирене е по -сладък и мек, но е важно да запомните, че сортовете козе сирене няма да имат същия вкус предвид различната им възраст, но възрастта в козе сирене не го прави вкусен по -солен, но по -скоро вкусът става по -силен в сложността на козето сирене, което е продължило по -дълго.

Резюме: 1. Фетата се прави от частично козе и овче мляко, докато козето сирене е изцяло козе мляко. 2. Фетата се съхранява за по -дълго време, за да узрее, докато козето сирене се съхранява за по -кратка продължителност. 3. Фета е свикнала с гръцки деликатеси, докато козето сирене като цяло е наслада във Франция. 4. Фетата е сравнително по -твърда и има по -солен вкус, докато козето сирене е по -меко и сладко.

Вижте повече за: , ,