Разлика между еспресо и кафе

Еспресо срещу кафе

Кафето е една от най -популярните напитки, които се консумират от човека. Приготвя се от печените семена на растението кафе. Открит е в Етиопия и е пренесен в арабския свят, след това в Италия и Европа и останалия свят.

Приготвя се чрез отстраняване на месото от плодовете, ферментирането им, измиване и след това изсушаване. След това изсушеният боб се пече и се отделя и етикетира според начина на печене. След това се смилат и се варят за консумация.

Има няколко метода за приготвяне на кафе. Може да се вари, натопи или под налягане (еспресо). Сваряването му е традиционният начин за приготвяне на кафе и се прави чрез сваряване на смляно кафе във вода. При накисване се използва френска преса, при която кафето и горещата вода се смесват в цилиндричен съд и се варят за няколко минути.

При натиск върху него или по метода на еспресо се използва изпарена вода под налягане, смесена в смляното кафе. Така се получава по-концентрирана напитка с червеникаво-кафява пяна, плаваща по повърхността, която се нарича крема. Той има по -силен вкус, по -тъмен цвят и е по -дебел от кафето, приготвено в перколатор, френска преса или кафемашина за капене, което ще отнеме няколко минути за приготвяне. Докато кафето може да се приготвя в малки или големи количества, еспресото се приготвя един или два изстрела наведнъж.

Налични са ароматизирани сортове кафе на зърна, които се използват за приготвяне на кафе, но които не могат да се използват за приготвяне на еспресо, тъй като еспресото използва неовкусени кафени зърна и добавя аромата по -късно за създаване на лате, мока и капучино.

Кафето може да се приготвя и консумира обикновено или черно, смесено с крема или мляко и подсладено със захар или мед. Ето как повечето хора приготвят кафето си. Еспресото е по -популярно в Европа и Латинска Америка. Еспресото отнема по -малко време за приготвяне със смляно кафе на зърна, добре опаковано за разлика от разхлабените кафени зърна, използвани в други кафета. Той също така използва по -малко гореща вода, отколкото при накисване или кипене.

Резюме:

1. Кафето е напитка, която е много популярна по целия свят и се приготвя или вари по различни начини, докато еспресото е един от начините за приготвяне на кафе. 2. Обичайното кафе се приготвя и консумира обикновено или черно или с крема или мляко, докато еспресото се приготвя като лате, мока или капучино. 3. Приготвянето на еспресо отнема по -малко време, докато приготвянето на кафе чрез гравитация, накисване или варене отнема много повече време. 4. Зърната, използвани в еспресо, не са ароматизирани, докато има няколко ароматизирани зърна, използвани за приготвяне на кафе. 5. При варенето на еспресо се получава червеникавокафява пяна, наречена крема, която не присъства в други кафета. 6. Кафето се нуждае от много гореща вода, за да се приготви, докато водата, използвана за приготвянето на еспресо, не е задължително да кипи или да се изгори горещо. 7. Кафето може да се приготвя в големи количества, докато еспресото обикновено се приготвя един или два изстрела наведнъж.

Вижте повече за: