Разлика между Просветения сладолед и Halo Top сладолед

Сладоледът, който по същество е замразена храна, е популярен вид храна, който по принцип се яде като десерт или лека закуска. Произвежда се от животинско или растително мляко и след това се овкусява с подсладител и други подправки. Могат да се добавят и оцветители и стабилизатори. Той се приготвя чрез разбъркване на предпочитаната смес за включване на въздушни пространства и след това охлаждане под точката на замръзване, за да се предотврати образуването на ледени кристали. Може да се яде с лъжица, да се оближе от шишарки или да се сервира за десерти. Много марки правят това вкусно ястие като Halo Top, Arctic Zero и Enlightened. Въпреки че всички те продават сладолед, продуктите имат някои разлики.

Какво е Просветеният сладолед?

Това е марка сладолед, която продава сладолед с ниско съдържание на захар, ниско съдържание на мазнини и високо съдържание на протеини. Предлагат се и опции без млечни продукти. Сред съставките са обезмаслено мляко, млечен протеинов изолат, еритритол и други.

Какво е Halo Top?

Основана през 2012 г. от Джъстин Уулвъртън, Halo Top Creamery е марка сладолед, която се занимава с продажба на сладолед. Използваните съставки са с ниско съдържание на захар и калории и с високо съдържание на фибри и протеини. Сред съставките, използвани при приготвянето на сладолед, са яйца, обезмаслено мляко, сметана, растителен глицерин, органична стевия и еритритол. Основната разлика между Halo Най сладолед и други марки е заместването на захарта чрез използване на органичен стевия и еритритол, следователно всеки литър има 240-3 6 0 калории. Сред избора на сладолед са вегетарианските и безмлечните аромати.

Прилики между Просветени и Halo Top

  • И двата са нискокалорични и нискомаслени сладоледи
  • И двете са с високо съдържание на фибри и протеини

Разлики между Просветения сладолед и Halo Top сладолед

  • Съставки

Докато основните съставки в просветления сладолед включват обезмаслено мляко, изолат от млечен протеин и еритритол, основните съставки в сладолед с ореол включват яйца, обезмаслено мляко, сметана, зеленчуков глицерин, органична стевия и еритритол.

Просветлен сладолед срещу Halo Top сладолед: Сравнителна таблица

Обобщение на Enlightened Ice Cream vs Halo Top Ice Cream

Въпреки че просветленият и ореолният сладолед може да съдържа различни съставки, и двата са сладолед с ниско съдържание на мазнини, ниско съдържание на захар, високо съдържание на фибри и високо съдържание на протеини.

Вижте повече за: ,