Разлика между тесто и тесто

Тесто за хляб 1

Тестото и тестото са две често използвани думи в кухни и ресторанти. Те са два етапа в процеса на печене и се използват за приготвяне на различни рецепти. Тестото е сравнително твърда смес от тестото, което е по -течно по природа.

Тесто

Тестото се прави чрез смесване на вода с брашно и омесване под формата на кръгли топки или във всяка друга форма по избор на производителя. Целият процес се извършва с ръце.

При направата на тесто се използва и брашно от ориз, ръж, бадеми и други зърнени култури. Видът на продукта, техниката на готвене и печене, естеството на продуктите също определя формата на тестото, по -специално неговия вискозитет и еластичност.

Ферментиралото тесто се използва за приготвяне на хляб. Някои видове тесто за хляб също съдържат мляко или яйце. Понякога преди приготвянето на крайните продукти се използват и балсами за тесто. Сред тестовите продукти забележителни са сладкиши като Пита, Лаваш, Наан, Сангак, Юфка и Крекери, също са направени от тесто. Паста и юфка също се правят с неферментирало тесто.

При производството на различни продукти се използват различни техники. За хлябове на дрожди тестото се разбърква, омесва се и се оставя да втаса. Температурата и времето са от голямо значение за този процес, тъй като влияят на крайния продукт.

Тестото за бисквити и питки се оформя и готви директно след смесване. При приготвянето на някои видове храни на основата на тесто, като тортили, топлината се прилага директно.

Тесто

Тестото има толкова много общи неща с тестото, че много го бъркат като тесто. Тестото може да се направи с блендер. Тестото се прави с вода, брашно, яйце и мляко - перфектна комбинация за приготвяне на сладкиши. Тестото се използва и като покритие за пържени храни и с него могат да се направят редица рецепти като бисквитки и омлети.

Ако се придържате към правилата, следвани от пекарите, колкото повече брашно се добавя към сместа, като се поддържа количеството вода постоянно, толкова по -твърда форма ще приеме. Ако съотношението вода и брашно (и други съставки) надвишава 1: 2, сместа се превръща по -твърда и променя категорията си от тесто за тесто.

За да се разроши тестото, се добавя бакпулвер. При направата на някои специфични рецепти се използва газирана вода или бира за аериране на тестото. За да стане тестото малко по -твърдо, се пържи или задушава. Чрез добавяне на захар или сол тестото може да стане сладко или солено. Някои потребители включват билки плодове или зеленчуци, за да добавят различни вкусове към рецептите. Освен за целта да се аерира тестото, бирата се използва за добавяне на цвят и аромат към храни като риба и чипс. Разбиването на бира е много популярна практика в САЩ, Австралия, Нова Зеландия, Ирландия и Великобритания.

1 коментар

  1. Нуждаете се от табличните разлики между сладкиши, тесто и тесто

Вижте още за: ,