Разлика между Dim sum и кнедли

Има безкрайни видове ястия. И някои може да имат подобна перспектива. Като такива много хора често ги бъркат. Например, dim sum и кнедли често се бъркат, като хората дори поръчват dim sum вместо кнедли. Ключът, за да гарантирате, че поръчката ви е правилна, е като знаете разликите между двете. И така, каква е разликата между dim sum и кнедли?

Какво е Dim sum?

Dim sum е китайска дума, която означава докосване до чуване. Това е често срещан вид ястие, което се приготвя с всякакъв вид под и фино нарязани или нарязани на кубчета пълнежи. Те могат да бъдат приготвени с оризово брашно, пшенично брашно или дори картофено нишесте. Слабите суми могат да бъдат напълно или полупрозрачни.

Често сервирани в изискани вечери, те се сервират с акомпанимент, в повечето случаи с чай. Също така, слабите суми се сервират най -добре веднага след приготвяне на пара.

Какво е кнедли?

Това е вид ястие, което се приготвя с външно покритие от брашно, хляб или картофи и се пълни с месо, риба или зеленчуци. Това е сред най -универсалните ястия на базата на пълнежите и външната обвивка. Някои кнедли се приготвят дори без пълнежи. В този случай вкусът на външното покритие е обогатен с тесто, сладкиши или дори листа.

Кнедли могат да бъдат пържени, варени, печени или дори на пара. Въпреки че могат да се сервират с гарнитури, те се сервират най -вече заедно с сос, яхнии или супа.

Прилики между Dim sum и кнедли

  • И двете са популярни китайски ястия

Разлики между Dim sum и кнедли

Определение

Слабите суми се отнасят до обичайно китайско ястие, което се приготвя с всякакъв вид под и фино нарязани или нарязани на кубчета пълнежи. От друга страна, кнедли се отнасят до общо китайско ястие, което се приготвя с външно покритие от брашно, хляб или картофи и се пълни с месо, риба или зеленчуци.

Пълнежи

Слабите суми рядко се приготвят без пълнежи. От друга страна, някои кнедли се приготвят без пълнежи и се подсилват с тесто, сладкиши или дори листа.

Акомпанименти

Слабите суми се сервират предимно с чай. От друга страна, кнедли могат да се сервират заедно с сос, яхнии или супа.

Дим суми срещу кнедли: Сравнителна таблица

Обобщение на Dim sum срещу кнедли

Слабите суми се отнасят до обичайно китайско ястие, което се приготвя с всякакъв вид под и фино нарязани или нарязани на кубчета пълнежи. Могат да се приготвят без пълнежи. В този случай вкусът на външното покритие е обогатен с тесто, сладкиши или дори листа. От друга страна, кнедли се отнасят до общо китайско ястие, което се приготвя с външно покритие от брашно, хляб или картофи и се пълни с месо, риба или зеленчуци. Обикновено се сервират заедно с сос, яхнии или супа.

Вижте повече за: ,