Разлика между тъмно печено кафе и средно печено кафе

Повечето хора обичайно пият кафе. Като такива, те едва разбират идеята за различни видове кафе и дори печено. Дори с марки, които рекламират кафето си като тъмно печено, средно печено или светло печено, за повечето хора кафето е просто кафе. И така, защо разликата във вкуса, може би се чудите? Разликата в кафето се дължи на нивото на печено. При средно печено вкусът на кафето ще бъде по -силен от светло печено. Също така тъмно печено ще даде различен аромат и вкус в сравнение с светлото и средното печено. Нека да обсъдим разликите между тъмно и средно печено кафе.

Какво е тъмно печено кафе?

Това е кафе, получено от кафе на зърна, които са били пържени за най -дълъг период. Има тъмно кафяв цвят, подобен на този на тъмния шоколад. Тъй като тъмно печеното кафе губи много влага по време на пърженето, то придобива опушен или горчив вкус. Също така, на повърхността на боба няма масло.

Съдържанието на кофеин също намалява. Докато оригиналният вкус на кафе се губи поради продължителното пържене, кафето придобива по -голям вкус.

Идеалната температура за печене на тъмно кафе на зърна е 430-450 по Фаренхайт.

Какво е средно печено кафе?

Това е кафе, получено от кафе на зърна, които са били пържени до средно ниво. Има кафяв цвят. Кафявото обаче е по -светло от цвета на светло печено. Средното печено кафе също има мазна повърхност върху зърната. Има и средна киселинност.

Ароматът, ароматът и киселинността на средно печено кафе са по -балансирани в сравнение със светлото или тъмното печено. Повечето печене избират да имат средно тъмно печено, което се постига чрез изпичане на средното печено малко по-дълго.

Идеалната температура за печене на средни зърна кафе е 400-430 по Фаренхайт.

Прилики между тъмно печено кафе и средно печено кафе

  • И двете са методи за печене на кафе

Разлики между тъмно печено кафе и средно печено кафе

Определение

Тъмно печено кафе се отнася до кафе, получено от кафе на зърна, които са били пържени за най -дълъг период. От друга страна, средно печено кафе се отнася до кафе, получено от кафе на зърна, които са били изпечени до средно ниво.

Цвят

Докато тъмно печеното кафе има тъмно кафяв цвят, средното печено кафе има кафяв цвят.

Вкус

Тъмно печеното кафе губи оригиналния си вкус на кафе поради продължителното пържене, но придобива по -ароматен вкус на печене. От друга страна, средно изпеченото кафе губи някои от оригиналните аромати на кафе и избира някакъв вкус на печене.

Съдържание на кофеин

Тъмното печено кафе има най -малко съдържание на кофеин. От друга страна, средното печено има по -малко съдържание на кофеин.

Идеална температура на печене

Идеалната температура за печене на тъмно кафе на зърна е 430-450 по Фаренхайт. От друга страна, идеалната температура за печене на средни зърна кафе е 400-430 по Фаренхайт.

Тъмно печено кафе срещу средно печено кафе

Обобщение на тъмно печено кафе срещу средно печено кафе

Тъмно печено кафе се отнася до кафе, получено от кафе на зърна, които са били пържени за най -дълъг период. Има тъмно кафяв цвят и най -малко съдържание на кофеин. От друга страна, средно печено кафе се отнася до кафе, получено от кафе на зърна, които са били изпечени до средно ниво. Той има кафяв цвят и по -малко съдържание на кофеин в сравнение със светлото печено.

Вижте повече за: ,