Разлика между сметана и крем за разбиване

Крем срещу бита сметана

Разграничаването на сметаната и сметаната за разбиване е като да се каже разликата между вода и дестилирана вода. Единият е по -общ термин, който обхваща многобройните му подтипове, докато другият е само един от многото специфични видове кремове като сметана за бит, лек крем и тежка сметана сред много други.

Тези видове кремове се диференцират поради различното им съдържание на мазнини и това дали кремовете са претърпели някои хитри процеси, като разбиване или третиране. Определенията за всеки вид крем обаче могат да варират в съответствие с правилата, определени за всяка юрисдикция. Както когато говорим за съдържанието на мазнини в един вид сметана в САЩ, не можете веднага да го оприличите на съдържанието на мазнини в същия вид сметана от друго място, да речем Австралия.

Но в САЩ половината и половината сметана вероятно са тези с най -малко мазнини (поне 10,5%). Това е дори много по -малко от мазнината в светлата сметана. По отношение на бита сметана, този крем може да бъде класифициран допълнително в два подвида. Леката сметана за разбиване има около 30 до 36% мазнина, докато тежката сметана има повече от 36% мазнина. Когато се говори за бита сметана сама по себе си, това често се разбира като лека сметана за разбиване. Дори и с толкова много мазнини, все още има някои други видове сметана, като изключително тежка сметана, която има значителни количества от 40% или повече.

Известно е, че сметаната за разбиване е същата като бита сметана, но някои държави като Обединеното кралство разглеждат двата вида отделни кремове, дори ако имат същото количество мазнини. С около 30 до 36% мазнини, бита сметана или бита сметана са универсален хранителен продукт. Също така поради същата тази мазнина, бита сметана изглежда точно така, както трябва да бъде „разбита. Тази разбита консистенция я прави по -дебела от повечето други видове кремове. По -високото съдържание на мазнини е равно на по -голяма склонност към разбиване, така че 35% са повече от достатъчни, за да свършат работа. Нещо повече, кремовете за разбиване не се свиват толкова много, когато се добавят към супи за обогатяване.

В обобщение,

1. Кремът е общ термин, който обхваща всички останали видове крем, докато сметаната е само един вид крем.

2. Сметаната като продукт има различно съдържание на мазнини. Кремът за разбиване специално съдържа около 30 до 36% мазнини.

3. Кремът за разбиване е по -дебел крем от повечето обикновени кремове.

Вижте повече за: ,