Разлика между сметана и масло

Крем срещу масло

Има много разновидности на крема , колкото има и много видове масло. Многото видове кремове включват следното: двоен, крем фриш, трапезен, половин и половина, заквасена сметана и съсирена сметана сред много други. Обратно, популярните видове масло са бито, избистрено, несолено, осолено масло и др. Обърнете внимание, че всички тези вариации в сметаната и типовете масла се дължат на разликата в съдържанието на мазнини за всеки вид.

Но като начало и сметаната, и маслото се считат за млечни продукти. Това означава, че двете са впрегнати от суровина под формата на обикновено краве мляко.

Традиционно кремът се приготвя чрез ръчно обезмасляване. Но в наши дни центробежната сила играе жизненоважна роля в търговското обезмасляване, което произвежда кремове много по -бързо и по -ефективно. Напротив, разбъркващият крем завършва като масло. Това води до друга разлика между двете, която е тяхната последователност или разлика във формата. Кремовете обикновено са по-течни по консистенция от маслото. Последният е полутвърд тип крем. Това е така, защото се състои от повече молекули млечни мазнини, първоначално присъстващи в крема.

Поради тази разлика в консистенцията и двата млечни продукта имат различна кулинарна употреба. В тази връзка, крем е включен в много супа или сос препарати, за да го по-богати и по ред , за да добавите малко вкус към вече ароматните хранителни препарати. Да, кремът носи само мек аромат, затова е идеална добавка към най-сладките видове ястия. Може да се използва и за дресинг за салата, както в случая на бита сметана, както и да се прилага за топ десерти като сладоледи. За любителите на кафе , определени кремове с различна степен на съдържание на мазнини се смесват или буквално се поставят върху приготвяне на кафе, за да се създаде различно усещане за смес с горчивия вкус на кафе.

По отношение на съдържанието на маслена мазнина, сметаната също има по -голям процент маслена мазнина като цяло. Но когато говорим за мазнини (млечни мазнини), сметаната несъмнено е с по -малко мазнини от маслото. Повечето видове масло имат около 4/5 съдържание на мазнини (80%), за разлика от 30-35% съдържание на мазнини в сметаната (едва едва половината или 50% повече или по-малко).

Всичко на всичко,

1. Кремът е по-течен, докато маслото е полутвърдо. 2. В сметаната има повече маслена мазнина, отколкото в маслото. 3. Маслото има повече млечна мазнина от сметаната.

3 коментара

  1. можем ли да използваме млечна сметана вместо мляко на лицето. и двете имат същия ефект ????????????

  2. Объркан съм. Ако маслото е само сметана, как е с по -високо съдържание на мазнини от сметана? Сериозен въпрос.

    • Тъй като по време на разбъркването, долната мастна част (мътеница) се отстранява от крема. Така че останалата част (масло) е по-висока в процентно отношение на мазнините.

Вижте повече за: ,