Разлика между кокосово мляко и кокосов крем

Кокосово мляко срещу крем от кокос

Кокосовото мляко и сметаната от кокос са малко объркващи. Не е трудно да се направи разлика между кокосовото мляко и сметаната от кокос, но може да има известно объркване между тях.

Лесно е да се разграничи кокосовото мляко от кокосовия крем, само като го погледнете. Кокосовото мляко е гъста течност, но не толкова гъста като сметана от кокос. Кокосовото мляко се произвежда от настърган кокос. Млякото се получава, като една част от настъргания кокос се задушава с една част вода. Пюрирането на настърган кокос произвежда сметана от кокос. Известен също като подсладена версия на кокосовия крем, той е силно концентриран без вода. Кремът от кокос обаче не трябва да се бърка с кокосовия крем, тъй като първият е с добавени захари.

В случай, че течността е бяла и е почти същата като кравето мляко, тогава няма съмнение, че това е кокосово мляко. В някои рецепти кокосовото мляко може да бъде заменено с краве. За разлика от кокосовото мляко, кокосовият крем е много плътен и твърд. Кремът от кокос се втвърдява по -бързо от кокосовото мляко. Кремът от кокос се използва широко в азиатските страни.

Въпреки че и кокосовото мляко, и сметаната от кокос идват с мазнини, първото има по -ниско съдържание на мазнини. В кокосовото мляко около 17 % от мазнините могат да бъдат проследени, докато в кокосовата сметана има около 25 % съдържание на мазнини. Въпреки че кокосовото мляко и сметаната от кокос имат наситени мазнини, те са здрави, тъй като мазнините лесно се метаболизират в тялото.

Консервираното или бутилирано кокосово мляко се предлага в различни качества. Въпреки това, кокосовото мляко с най-висок рейтинг ще има слой сметана на повърхността, когато кутията или бутилката се отворят. Когато говорим за ползи за здравето, кокосовото мляко и сметаната от кокос предлагат същите ползи.

Резюме:

1. Кокосовото мляко е гъста течност, но не толкова гъста, колкото кокосовата сметана. 2. Кокосовото мляко се произвежда от настърган кокос. Млякото се произвежда, като една част от настъргания кокос се задушава с една част вода. Пюрирането на настърган кокос произвежда сметана от кокос. 3. За разлика от кокосовото мляко, кремът от кокос е много гъст и твърд. Кремът от кокос се втвърдява по -бързо от кокосовото мляко. 4. Въпреки че и кокосовото мляко, и сметаната от кокос идват с мазнини, първото има по -ниско съдържание на мазнини.

1 коментар

  1. С удоволствие чета вашите статии за различните сирена и разликите между подобни сирена. Благодаря ти.

Вижте повече за: