Разлика между обущар и пай

Обущар срещу пай

Обущарката е един от най -любимите десерти сред британците и американците. Той е направен от ароматен плодов пълнеж, който се приготвя в голяма тава за печене и по -късно изглежда, че има удебелена коричка след изпичане, заради покритата с тесто тесто. Всъщност е безопасно да се каже, че обущарят е форма на пай.

По отношение на историята се казва, че поклонниците са отговорни за пренасянето на баницата в Северна Америка. Местните хора бяха добре приети, че се превърнаха в една от основните храни в готвенето на американски сладкиши. Първо направените пайове бяха по-плодови в пълнежите, но шоколад, сметана, сладолед, фъстъчено масло и карамел бяха добавени към дизайна най-вероятно поради предимството на охлаждането.

Баницата има люспеста коричка и се пече с помощта на дълбок съд. Обикновено плодовият пълнеж се поставя между два слоя кори за баница, а горната част е направена от решетка, сладък ронлик или дори пълна покривка за сладкиши. В редки случаи горната част се оставя отворена, което я прави еднослойна пита. Поради привлекателността си към масите, баницата се е разклонила на много подсемейства за десерти, включително катарамата, хрущянето, пандауди, хрупкаво, тарти и, разбира се, обущарят.

Обущарката се различава от баницата, защото има една -единствена кора. Обувките също могат да бъдат направени в много форми, давайки повече свобода на готвача. Овални, кръгли и правоъгълни съдове могат да се използват за направата на обущари. Друга особеност е поставянето на пълнежа. Обущарите имат странен начин да поставят пълнежите си под слоя тесто. Това тесто се използва или за покриване на пълнежа като един цял слой, или се нарязва на сложни форми, преди да се постави върху пълнежа. По отношение на действителното използвано тесто, обущарите традиционно са използвали същия вид тесто, както в пайовете. Повечето обущари днес обаче вече използват бисквитно тесто.

Резюме:

1. Питите са по -популярни от обущарите в световен мащаб. 2. Коблерите имат само един слой кора, докато пайовете често имат два слоя (горен и долен). 3. Обущарят има повече свобода с формите, тъй като може да се пече с помощта на съдове от почти всяка форма. Пай обикновено се пече с кръгла тава. 4. Пълнежът за обувки се приготвя под слоя тесто, за разлика от баницата, чийто пълнеж се поставя между двете кори за баница. 5. Днес коблерите обикновено използват бисквитно тесто.

Вижте повече за: