Разлика между Cobbler и Crisp

Когато става въпрос за пълноценни ястия, неписаното правило гласи, че винаги трябва да се оставя място за десерт. Въпреки че има вариации в десертите въз основа на предпочитания, като някои сервират обикновени плодове, кисело мляко или сладолед, други правят още повече, за да изпекат комбинация от сезонни плодове, масло, брашно и захар. Резултатът е хрупкав, катарама, ронене или обущарство. Въпреки че и двата са печени десерти, имат пресни плодове и са еднакво вкусни, обущарят и хрупкавият варират.    

Какво е Cobbler?

Първоначално от британски колонизатори в Америка, това е пай, състоящ се от пълнеж от печени плодове, покрит с тесто за пай или бисквити. Докато сместа се изпича, плодните мехурчета се образуват в процеса на печене, което прави горната част калдъръм, откъдето идва и терминът обущар. Има груба текстура и е пикантен.

Какво е Crisp?

Публикувано за първи път през 20 -те години на миналия век, това са печени плодове, гарнирани със съставки, включително ядки, овес, брашно, зърнени храни, масло и захар. Той има хрупкава текстура и е сладък, тъй като гарнитурата има кафява захар.

Прилики между Cobbler и Crisp

  • И двете имат печени плодове, гарнирани с въглехидрати

Разлики между Cobbler и Crisp

Определение

Обущарката е пай, състоящ се от пълнеж от печени плодове, покрит с тесто за пай или бисквити. От друга страна, хрупкавите са печени плодове, гарнирани със съставки, включително ядки, овес, брашно, зърнени храни, масло и захар.

Добавки

Докато обущарката е гарнирана с тесто за пай или бисквити, хрупкавото е гарнирано с ядки, овес, брашно, зърнени храни, масло и захар.

Текстура

Обущарката има груба текстура. Напротив, хрупкавото има хрупкава текстура.

Вкус

Докато обущарят е солен, хрупкавият е сладък.

Използване на овес

Докато обущарят съдържа овес, хрупкавият не съдържа овес.

Cobbler срещу Crisp: Сравнителна таблица

Обобщение на Cobbler vs Crisp

Cobbler е пай, състоящ се от пълнеж от печени плодове, покрит с тесто за пай или бисквити, е чубрица и има груба текстура. От друга страна, хрупкавите са печени плодове, гарнирани със съставки, включително ядки, овес, брашно, зърнени храни, масло и захар. Той е сладък и има хрупкава текстура. Въпреки разликите между обущар и хрупкав, и двата са чудесен избор за десерт .

Вижте повече за: ,