Разлика между мида и Cockle

Мида срещу Cockle

Черупчести е бил изразходван за храна от човека в продължение на хиляди години. Днес те са част от всяка кухня във всяка част на света, особено в тези места, които се намират в близост до крайбрежните райони. Черупчести мекотели включва ракообразни като раци, омари и скариди; бодлокожи, като например морски таралежи и морски краставици; и мекотели като стриди, миди, миди, миди и миди.

Мидите са морски или сладководни миди. Черупките на които са съставени от две равни части, които са свързани помежду си. Това е термин, използван за обозначаване на всички мекотели мекотели, и тя се използва и за да се позовава на тези двучерупчести мекотели, които ровят в седименти. Те обикновено живеят в пясъка или калта, и те дишат чрез сифони. Те нямат глава и без очи, но те са оборудвани с бъбреците, устата, ануса, сърдечен и открит кръвоносна система.

Мидите се предлагат в различни форми и размери, с повечето от тях, годни за консумация, въпреки че не всички са годни за консумация. Има два вида миди, а именно; миди на твърда черупка и мека черупка миди. Някои от най-твърдите черупки миди са: миди малко врата, чери миди Манила миди и миди на супа.

Някои от меки черупки миди са: параход миди, бръснач миди и миди на geoduck. Тези с меки черупки миди са така наречените, защото не им черупки са меки, но тъй като техните черупки са тънки и чупливи. Те имат по-силен аромат и мирис и са най-добре сготвено бавно. Те обикновено сладък вкус. Ето защо те са най-добре се консумират сурови, но те също могат да бъдат приготвени и се използват като съставки за супи и в други рецепти.

Миди, от друга страна, са малки, годни за консумация, морски миди. Те живеят в пясъчни плажове, както и техните черупки са симетрично кръгли, които се появяват във формата на сърце, когато се гледа от краищата. Както миди и други мекотели, те също ровя и живее в пясъка и фуражи на планктон. ги Подготовка за готвене предполага задълбочено измиване за отстраняване на пясъка, и те трябва да бъдат сготвени, преди те да могат да се консумират, все пак, тъй сурови миди са били известно, че причиняват хепатит. Те са получени чрез кипене, пържене или ецване.

Има няколко вида миди, като общата Cockle или edule Cerastoderma, куче Cockle на която е негодни за консумация, кръвното Cockle което е често срещана в Корея и Малайзия, и истинската Cockle който е известен също като плевел на яйце.

Резюме:

1.Clams са мекотели мекотели, които могат да бъдат или прясна вода или солена вода, а миди са също мекотели мекотели, които се намират само в солена вода. 2.Clams се предлагат в различни форми и размери и се използват в широк смисъл се отнася до всички мекотели мекотелите докато миди се отличават с особен форма, която е кръгла и се появяват във формата на сърце, с различни модели на черупките. 3.Both диша през сифони и живеят в пясъка или калта и могат да бъдат варени, печени, пържени или. Докато миди са най-добре се консумират сурови, яде сурови миди е установено, че причина хепатит.

5 коментара

 1. "Cockle на куче, което е за ядене"

  Това е изцяло невярна информация.

  The Dog Cockle, или "Amande" мида, е 100% годни за консумация и се консумира в цяла Европа. Те са склонни да се получи малко трудно, ако преварявам, но те са чудесен заместител при вземане на Роуд Айлънд класически: "Миди Казино", тъй като това ястие изисква само кратък взрив във фурната.

  Те също така голям супа. Моля, не обръщайте страна на който и да е рецепта за супа, която казва, парни миди се отворят първите - това е сполучлив начин за получаване на дъвчащи миди. Не обръщам внимание на чантата над купа, като се гарантира, че всички сокове са заловени, източване през цедка сирене за отстраняване на пясък, изсипете сокове във вашата супа в началото и добавете мидите в края.

  • Пич!

   Ти ме накара да се гладни и това е 1 часа в навечерието на Коледа, не съм сигурен какво заек дупка изпаднах в да стигнете до тук, но аз се радвам. Научих нещо ново ...

 2. Благодаря за информацията, богат! Никога не съм бил голям фен на миди или стриди, защото бях алергичен към миди като дете. Въпреки това като възрастен, аз открих, че мога да ям, и съм доста любители на, добро мидена супа. Но аз съм имал дъвчащ вид, гадост! Над всичко, най-вероятно в резултат на опита ми като дете, аз да не се яде много риба или черупчести, толкова по-малко "Рибка" дегустация, толкова по-добре. Обичам да скара акула, риба тон, сьомга и очукан риба, като риба и чипс в Англия, и в Дългия Джон Силвър, в САЩ Аз също харесвам консерви бял бял тон за салата от риба тон сандвичи и очукан скариди. Чудя се защо те казаха куче миди са негодни за консумация, когато толкова много хора не ги ядат?

  • Семейството ми не харесва силния рибка вкус двамата. Опитах златистата докато работи в червен омар и да го ползват. Така че аз се опитах да го сготвите за моето семейство. Аз го варени във фурната с масло и малко лимонов пипер. Семейството ми мислех, че с вкус на пиле. Аз didnt да им кажа, че е риба, докато всичко беше изчезнал. Сега мога да ги накара да го ям през цялото време. Неговата нежна и несъвършена. Аз го препоръчвам на всеки, който не харесва силно съмнително вкус.

 3. обратно у дома в Обединеното кралство, както и от deepsea риболов семейство, аз израснах яде миди, продавани по плажовете, обикновено варени и springled с малц vinigat в-малки вана или хартия чаша, нещо като лакомство, обичани, обичани, ги е обичал

Вижте още за: