Разлика между ябълков оцет и бял оцет

Ябълков оцет срещу бял оцет

Ябълковият оцет и белият оцет са различни в много отношения. И двете са полезни за готвене и за домашни средства и за лична употреба и се използват по целия свят за различни цели. Въпреки че не са създадени за многофункционална употреба, те се използват все по-различно по целия свят. Оцетите се създават от процеса на ферментация, който ще даде оцетни киселини, които варират в зависимост от продукта, който е ферментирал. Ябълковият оцет и белият оцет обикновено се използват за готвене и за техните лични и битови ползи. Думата „оцет“ е на френски, което означава „кисело вино“, а киселите оцети наистина са. Процесът на ферментация може да отнеме години само за малко количество оцет. Това е друга причина, поради която някои го смятат за вино, защото то трябва да остарее до съвършенство. Някои оцети продължават процеса на ферментация чрез добавяне на определени видове киселина към сместа като винена киселина и лимонена киселина.

Ябълковият оцет всъщност е направен от ябълков сайдер и се използва в Съединените щати за многото ползи, които има за хората. Ябълковият оцет обикновено не се поглъща. Той е изключително кисел и може да изгори гърлото. Има хора, които смятат, че той служи за други цели, като например за отслабване или за лечение на акне. Тези твърдения обаче не са научно доказани. Ябълковият оцет е със златистокафяв цвят като ябълков, и е важно да се съхранява в херметически затворен контейнер, ако ще го използвате повторно. Този сайдер е създаден от пресни плодове, които са ферментирали и окислени. След това е ябълков оцет. По време на ферментационния процес над оцета се създава дебела кожа, която се нарича „майката на оцета“. Тази дебела, бактериална кожа се счита за полезна за някои хора. Така че ябълковият оцет може да се намери с или без тази дебела кожа в определени части на света.

Белият оцет, най -често срещан в Обединеното кралство, се получава от процеса на окисляване, завършен със зърнен алкохол. Въпреки че не се използва изключително в Обединеното кралство, може да се намери в други храни като дресинги за салати и смеси за марината. Британците обичат да използват бял оцет за готвене и да го използват като форма на подправка, подобна на това как се използва солта. Извън кухнята, бял оцет може да се използва за различни домакински цели за тези, които не желаят да използват груби химикали за почистване. Тази форма на оцет обикновено се използва за полиране на хром на различни колекционерски и дори гуми на класически автомобили. Въпреки че бял оцет може да изглежда като чешмяна вода, той също е гъст и носи остър мирис и аромат, ако се опита сам. Резюме:

1. Ябълковият оцет и белият оцет се създават чрез процеса на ферментация. Белият оцет се прави от зърно, а ябълковият - от ябълков. 2. Ябълковият оцет и бял оцет се използват често в готвенето. Ябълковият оцет се използва за лични нужди, а белият оцет се използва като почистващ препарат. 3. Ябълковият оцет е оцветен като ябълков. Белият оцет е бистър и дебел, за разлика от името. 4. Оцетът от всякакъв вид отнема години, за да ферментира. Оцетът на френски означава „кисело вино“.

Вижте повече за: