Разлика между ябълков оцет и ябълков оцет

Разлика между ябълков оцет и ябълков оцет

Ябълков оцет срещу ябълков оцет

Ябълковият оцет и ябълковият оцет са една и съща единица - разнообразие от оцети, направени от ябълки.

Ябълковият оцет, известен като ACV или ябълков оцет, се произвежда от ябълки, които са претърпели два процеса на ферментация. В крайната си форма ябълковият оцет има бледо до средно кехлибарено оцветяване с много кисел вкус. Оцетът се използва в различни рецепти като дресинг, марината, винегрет и консервант за храни . Използва се също като алтернативна медицина или хранителна добавка за състояния като акне, алергии, артрит, синдром на хроничната умора, диабет, грип, подагра, киселини, висок холестерол и възпалено гърло.

Ябълковият оцет започва като извлечен ябълков сок от натрошени ябълки. Добавят се бактерии и мая, за да се разбият ябълковите захари в алкохол - това е първата ферментация. Втората ферментация се случва, когато алкохолът се ферментира отново, за да стане оцет с аеробни бактерии, които образуват оцетната киселина и придават на течността кисел вкус.

Ябълковият оцет или ябълковият оцет може да бъде класифициран като органичен или неорганичен. Неорганичният ябълков оцет е пастьоризиран и се характеризира като бистра, кехлибарена течност. Междувременно органичният или непастьоризираният сорт има мътна и замръзнала форма. Това се дължи на „майката на оцета“. „Майката на оцета“ е резултат от процеса на ацетиране и предполага се, че съдържа всички естествени ползи за оцета. „Майката на оцета“ изчезва, когато оцетът е подложен на пастьоризация, като по този начин се губят всички хранителни вещества, антиоксиданти и други ползи за здравето.

Въпреки че ябълковият оцет е много полезен за здравето, много хора не харесват вкуса му в неразредено състояние. Не е приятно да се пие в естествената му форма, тъй като е кисела. Препоръчва се оцетът да се приема разреден с вода или какъвто и да е подсладител, за да се облекчи вкусът и поглъщането на течността.

Освен в кулинарията и медицината, ябълковият оцет се използва и като домашно почистващо средство за домакинството. Тъй като това е предимно киселина, може да се използва като дезодорант за тяло и средство за почистване на бижута за тежки условия. Той може да отблъсква миризми, да блести метали като злато и да почиства замърсяванията, мазнините и замърсяванията.

Ябълковият оцет като добавка може да приеме различни форми. Редовната форма е течността, която може да се пие със или без вода или захар. Има и хапчета, капсули и таблетки от ябълков оцет, които са много удобни за поглъщане, въпреки че има известно подозрение по отношение на тяхното качество.

Резюме:

1. Ябълковият и ябълковият оцет са едно и също. Терминът „ябълков оцет“ е по -специфичен и по -често използван в ежедневието, докато „ябълков оцет“ е специфичен и завършен. И двата термина имат еднакви характеристики. 2. Ябълковият оцет може да се използва като кулинарен сос, алтернативно лекарствено лечение или като практичен почистващ препарат в къщата. 3. Оцетът преминава през два процеса на ферментация: от ябълков сок до алкохол и от алкохол до оцет. Киселият му вкус се причинява от оцетните киселини, които съдържа, но присъстват и няколко други киселини (млечна, лимонена и ябълчена). 4. Ябълковият оцет може да бъде класифициран в два вида-органичен и неорганичен. Органичният или непастьоризираният ябълков оцет има мътен вид и носи „майката на оцета“. Той има многобройни ползи за здравето. От друга страна, неорганичната или пастьоризирана версия има ярък и лъскав вид и е загубила повечето от първоначалните си вещества като хранителни вещества, витамини и минерали. 5. Ябълковият оцет съществува в течна форма, но може да се получи и като добавка в твърда форма - хапчета, капсули и таблетки.

1 коментар

  1. Ако приемате или искате да приемате ябълков оцет, трябва да знаете някои предпазни мерки, горещо бих препоръчал връзката по -долу. Ябълковият сайдер е много полезен за вас, но ако приемате определени лекарства, трябва да го проверите.

Вижте повече за: