Разлика между див лук и зелен лук

Див лук срещу зелен лук

Много от тях са объркани при разграничаване на подправки като зелен лук, див лук, лук, шалот, праз и лук. Това е може би, защото те носят близки прилики помежду си. Това не трябва да ни изненадва, тъй като всички те са част от семейството на лука. Независимо от това, че има много тънка линия, която привлича разликата между тях, най-вече с първите две споменати.

Зелени лук са много идентични с лука и генерични лук. Те имат зеленикави, тънки стъбла и бели лук. Въпреки това, зелен лук крушка е по-малка и по-слабо развитите външен вид, за разлика от обикновените крушки лук. Те също имат по-сдържан аромат и нежен вкус от генерични лук.

Chives са местни подправки от централните райони на Азия. Днес той се отглежда в цяла Европа. Но сред подвидовете при лук, див лук са безспорно най-малката от всички, особено по отношение на размер крушка. За разлика от зелен лук, те са много желателно за техните листа, които са популярно използвани като ароматизатори. Див лук също имат деликатен вкус, който е перфектен като подправка за много кулинарни ястия. Листата му са кухи и тръбни в природата. В допълнение, лук се продават в варианти на прясно реколта, сушат лук и прахообразни форми.

Зелен лук са различни, тъй като не са събрани поради техните крушки, а не на зеленикави стъбла и листа и тъй като техните крушки са малко по-развита, отколкото тези, които принадлежат към див лук. Но все пак, листа от зелен лук "са годни за консумация.

Двамата принадлежат към една и съща Allium родове. Въпреки това, зелен лук са известни научно като Allium fistulosum докато див лук са Allium schoenoprasum. В последната са трайни насаждения (те се повторят или да се върнат от година на година, както и техните корени са оставени непокътнати по време на прибиране на реколтата), докато първите са едногодишни растения (всичко се изкопават или прибрани, когато стъблата стават кафеникави или да падне). Освен това, див лук процъфтяват през по-топлите сезони (т.е. летни и пролетни), докато зелен лук са най-добре се отглеждат по време на студената част на пролетта и най-ранната изригването на лятото.

От гледна точка на използване, див лук са перфектни в подправка си салата препарати. Можете също така да ориентира палачинки, сирена, сандвичи, супи и освен всички други и използването на тях. Те се използват и за гарниране и са популярни сред японците и полски езици. По същия начин, зелен лук също могат да бъдат добавени към сандвичи и повечето салати.

Резюме:

1.Chives имат по-малки в сравнение с крушки зелен лук. 2.Chives са по-популярно, използвани заради листата си, докато зелен лук са популярно използват, тъй като на техните крушки. 3.Green лук е Allium fistulosum докато вид ситен лук е Allium schoenoprasum. 4.Green лук са едногодишни растения, докато лук са трайни насаждения.

Вижте още за: