Разлика между Chipotle Burrito и Bowl

Да поръчате чипотле бурито или купа? Това е едно от най -объркващите неща за повечето посетители. Докато повечето предпочитат бурито, тъй като те са лесно хранене, особено когато сте в движение, персонализирането на съставките може да бъде трудна задача, особено когато бързате. Но каква е разликата между chipotle burrito и купа? Нека видим по -долу.

Какво е Chipotle Burrito?

Чипотле бурито е тексаско-мексиканска и мексиканска кухня, където тортила от брашно е увита около различни хранителни съставки като месо, зеленчуци, както и други добавки. За да стане по -гъвкав, тортилата често се увива. Често се консумират на ръка, тъй като опаковката поддържа съставките заедно. Те обаче могат да се сервират и със сос и могат да се консумират с нож и вилица. Най -често срещаните пълнежи включват различни варианти на месо и зеленчуци, както и други подправки като крема, салса и гуакамоле.

Съставките в повечето бурито могат да бъдат персонализирани.

Какво е Chipotle Bowl?

Това е сервирането на разнообразие от бурито Tex-Mex в купа, за разлика от сервирането му, увито в тортила. Съдържанието на чипот купа може да варира в зависимост от предпочитанията на човек, както и от това, което се предлага в различните ресторанти. Повечето хора предпочитат чипотлеите, тъй като е лесно да се намалят калориите, както и неблагоприятното съдържание като глутен.

Купите от Бурито могат да бъдат закупени в ресторанти, направени у дома. Дори и с промяната на съдържанието, повечето купи бурито съдържат месо, различни варианти на зеленчуци и други добавки като сирене, заквасена сметана и гуакамоле. Те могат да бъдат смесени или наслоени една върху друга. Повечето ресторанти Tex-Mex твърдят, че купите за бурито са по-здравословни в сравнение с големите тортили.

Прилики между Chipotle burrito и Bowl

  • Съставките на двете могат да бъдат персонализирани
  • И двете съдържат различни варианти на месо, зеленчуци, както и други добавки.
  • И двете са ястия от Tex-Mex

Разлики между Chipotle burrito и Bowl

Outlook

Бурито Chipotle се сервира, увити в тортили. От друга страна, чиполените купи се сервират в купи.

Здраве

Докато купите Chipotle се считат за не особено добър вариант за хората, които са здрави, съдовете за буррито се считат за здравословен вариант предвид лекотата на персонализиране.

Начин на хранене

Бурито Chipotle може да се яде на ръка или с вилица и нож. От друга страна, чиполените купи се ядат предимно с вилици.

Chipotle burrito срещу купа: Сравнителна таблица

Обобщение на Chipotle burrito срещу купа

Chipotle burrito и купите са сходни в много отношения. Основната разлика обаче е как се сервират. Докато бурито Chipotle се сервира опаковано в тортили, чипотлите се сервират в купи. Въпреки разликите, и двете са популярни ястия Tex-Mex.

Вижте повече за: ,