Разлика между мътеница и сметана за разбиване

Мътеница срещу крем за разбиване

Мътеница и сметана за разбиване са млечни продукти, които не са еднакви. Това са различни продукти, които са създадени от един и същ източник. Мътеница и сметана за разбиване се произвеждат по различни процеси и имат различна текстура и вкус.

Сметаната за разбиване е слоят мазнина, който се образува естествено върху горната част на контейнер с мляко, преди да се хомогенизира. Сметаната за разбиване обикновено се отделя от пълномасленото мляко чрез центробежна сила.

Мътеница, която не съдържа масло, се получава след разбъркването на млякото. Останалото мляко се нарича мътеница.

Сметаната за разбиване, известна още като тежка сметана, е ултра-пастьоризирана и има срок на годност 60 дни. От друга страна, мътеница остава само до две седмици. Мътеница може да се използва и за печене дори след срока на годност.

Що се отнася до вкуса, има разлики. Мътеникът има по -скоро вкус на масло, докато бита сметана е по -сладка и почти подобна на тази на пълномасленото мляко.

Друга разлика, която може да се види, е, че кремовете за разбиване съдържат повече мазнини от мътеница. Докато сметаната за разбиване съдържа 37 gm мазнини на чаша, мътеница съдържа само 2 gm мазнини.

И двете бита мътеница имат различно приложение. Сметаната за разбиване се използва за десертни гарнитури, сгъстяване на супи, приготвяне на сладолед и сосове. Сметаната за разбиване се използва и като основа за много ястия. Мътеница е една от най -често срещаните съставки в печенето. Използва се и като основа за супи. Тъй като мътеница е с висока киселинност, тя се счита за марината.

Резюме

1. Сметаната за разбиване е слоят мазнина, който се образува естествено върху горната част на контейнер с мляко, преди да се хомогенизира. Мътеница, която не съдържа масло, се получава след разбъркването на млякото. Останалото мляко се нарича мътеница.

2. Сметаната за разбиване е ултра-пастьоризирана и има срок на годност 60 дни. От друга страна, мътеница остава само до две седмици.

3. Мътеница има по -скоро вкус на масло, докато бита сметана е по -сладка и почти подобна на тази на пълномасленото мляко.

4. Кремовете за разбиване съдържат повече мазнини от мътеница.

5. Сметаната за разбиване се използва за десертни гарнитури, сгъстяване на супи, приготвяне на сладоледи и сосове и се използва като основа за много ястия. Мътеница е една от най -често срещаните съставки в печенето. Мътеница се използва и като основа за супи. Тъй като мътеница е с висока киселинност, тя се счита за марината.

1dfac3c5bb6e482e80a8ae512841cd13

Вижте повече за: ,