Разлика между брашно за хляб и универсално брашно

Брашно за хляб срещу универсално брашно

Всички брашна могат да изглеждат еднакво, но служат за различни цели. Има повече от няколко брашна и сред тях са универсално брашно и брашно за хляб. Въпреки че и двете се използват за печене и други видове готвене, брашното за хляб и универсалното брашно се различават по своя състав и по редица други начини.

Видовете брашна се различават по количеството пшеничен зародиш и триците, които се смилат с него. Видът пшеница също играе роля. Брашното за всички цели и брашното за хляб са подвидове пшенично брашно. Разликата се крие в изходния материал, производството и хранителната стойност. Съответно употребата на брашно за всички цели и брашно за хляб варира. Универсалното брашно може да бъде направено от комбиниране на смлени ниско и високо глутенови сортове пшеница. Вид твърда пшеница, която е твърда пролетна култура, се произвежда за производство на брашно за хляб. Ръж и ечемик също могат да се добавят за производство на брашно за хляб.

Хлябното брашно е добро за приготвяне на хляб и сладкиши. Той има 12 до 14 процента протеиново съдържание и е силно лепкав, поради което се издига и оформя формата си. Хлябното брашно се прави от твърдо пшенично брашно. Универсалното брашно, от друга страна, съдържа 10 до 12 процента протеин. Произвежда се от комбинация от меки и твърди пшенични брашна и може да бъде избелена или неизбелена. Южните марки избелено брашно имат само 8 % протеин, защото са направени от мека зимна пшеница. Универсалното брашно е най-доброто за приготвяне на бисквити, хляб, сладкиши и сладкиши.

Глутенът е това, което свързва тестото за хляб след добавяне на вода и след месене. Това са нишки от аминокиселинен протеин и се създават чрез механично смесване. Протеиновото съдържание на брашна определя тяхното глутеново свойство. Това е причината, поради която брашното за хляб е по -добро за меки хлябове и печене на мая. Веригите от глутен позволяват на тестото да улавя газове по време на процеса на втасване и готвене, поради което брашното за хляб не се препоръчва за бисквити, кори за пай и други твърди хлябове, тъй като в крайна сметка те стават дъвчащи и жилави. Когато искате да направите шоколадов чипс и други бисквити, трябва да използвате универсално брашно. Тъй като е за всички или общи цели, универсалното брашно може да се използва и за приготвяне на тесто за пица и рула и други видове хрупкави питки. Съдържанието на глутен също определя цената на брашното. В този случай универсалното брашно обикновено е по-евтино от брашното за хляб, което има по-високо съдържание на глутен. Ако брашното за хляб не е налично, като заместител може да се използва универсално брашно. Въпреки това, няма да получите резултатите, които очаквате, когато използвате това като заместител. В повечето случаи тези две не трябва да се разменят. Сладкишите, приготвени от универсално брашно, биха имали много разочароващ резултат от сладкишите, приготвени от брашно за хляб. Винаги можете да експериментирате в кухнята. Независимо от вида брашно, което имате под ръка, можете да продължите да смесвате съставките заедно и да видите как ще излезе готовият продукт. Но трябва да имате предвид глутенното свойство на брашното, тъй като това ще ви помогне да определите резултата от вашите печени кухненски лакомства. Резюме:

1. Хлябното брашно и универсалното брашно имат различна употреба и могат или не могат да бъдат заменени или заменени в зависимост от това какво искате да изпечете. 2. Хлябното брашно има повече протеини от универсалното брашно. Колкото по -високо е съдържанието на протеин в брашното, толкова по -лепкаво става то. 3. Брашното за всички цели е по -евтино, защото има по -ниско съдържание на протеини.

Вижте повече за: , ,