Разлика между семена от черна и жълта горчица

Семена от черна горчица срещу семена от жълта горчица

Синапено семе се използва в кухнята от много векове. Пикантният вкус е много добре дошъл във всички кухни. Синапените семена се предлагат в различни видове като кафяви и жълти с малки разлики между тях.   Както черните, така и жълтите синапени семена произхождат от различни региони. Черната горчица произхожда от Близкия изток. Произходът на жълтата горчица може да се проследи в региона на Източното Средиземноморие. Черното и жълтото синапено семе са малки с кръгла форма, но черните са малко по -малки.

Самият цвят на двете синапено семе прави разлика между двете. Черната горчица е с тъмнокафяв до черен цвят, докато жълтата горчица е с жълт или бял цвят. Има разлика и във вкуса между черна и жълта горчица. Черната горчица идва със силен остър вкус, докато жълтата горчица идва с мек вкус.

Семената на черната горчица се използват широко в Азия, особено в Индия. Жълтата горчица или бялата или американската горчица се използват широко в САЩ. Жълтият цвят на синапеното семе се дължи на добавянето на подправка от куркума.

Черната горчица се използва в почти всички ястия, тъй като придава пикантен вкус. Жълтата горчица се използва широко в хот -дог, сандвичи и хамбургери. Тези семена от жълта горчица също се добавят към масло, оцет или мед за приготвяне на маринати и превръзки.

В употреба черната горчица се използва широко от семената на жълтата горчица.

Резюме

  1. Черната горчица се използва широко от семената на жълтата горчица.
  2. Черната горчица произхожда от Близкия изток. Произходът на семената на жълтата горчица може да се проследи в региона на Източното Средиземноморие.
  3. Черното и жълтото синапено семе са малки с кръгла форма, но черните са малко по -малки.
  4. Черната горчица е от тъмнокафяв до черен цвят, докато жълтата горчица е с жълт или бял цвят.
  5. Черната горчица идва със силен остър вкус, докато жълтата горчица идва с мек вкус.
  6. Жълтата горчица или бялата или американската горчица се използват широко в САЩ. Семената на черната горчица се използват широко в Азия, особено в Индия.
  7. Черната горчица се използва в почти всички ястия, тъй като придава пикантен вкус. Жълтата горчица се използва широко в хот -дог, сандвичи, хамбургери и се добавя към масло, оцет или мед за приготвяне на маринати и дресинги.

1 коментар

  1. Благодаря, добра информация

Вижте повече за: ,