Разлика между черен и зелен чай

Зелен чай

Черен чай срещу зелен чай

Чаят като цяло идва първоначално в различни вариации, направени от едно общо растение, Camellia Sinesis, че такава напитка съществува от имперските времена на Ориента. Обикновено чайовете се свързват с азиатски страни като Китай, Япония, Южна Корея и някои в Близкия изток. Смята се, че чайовете имат ободряваща сила и успокояват сетивата при медитация или отпускане след тежък работен ден. От Camellia Sinesis има четири различни вида чайове, а именно; улун, зелен, бял и черен. Общата разлика на всеки тип един от друг е нивото на окисление, което означава, че колкото повече кипнете чайните листа с вода, толкова по -окислено става. Освен това, колкото повече време се вари чайът, толкова повече хранителни вещества се извличат от листата във водата.

Чаят Улун е класиран някъде между гамата зелен и черен чай, неговото окисляване започва от около 10% до 70%. В древни времена китайците са наричали улун, чай от черен дракон поради дългия, къдрав и тъмен вид. Белият чай идва от по -младите листа на растението Camellia Sinesis, което се отглежда широко в китайската провинция Фуджан. Белите чайове от четирите варианта от растението Camellia Sinesis са най -слабо окислени, след като са събрани, се оставя да изсъхне под естествената слънчева светлина, за да се сведе до минимум окисляването и ферментацията, именно този процес кара чая да изглежда бял на цвят. Освен това, белият чай съдържа най-малкото количество кофеин от четирите сорта, което съдържа 18-20mg кофеин на чаша.

Зеленият чай е друг продукт, произведен от растението Camellia Sinesis, точно като 1 стъпка по -малко от твърдостта на черния чай. Зеленият чай от името му изглежда зелен е леко окислен, но не преминава през процес на ферментация. Той е богат на антиоксиданти и съединения, които надлежно увеличават метаболизма на мазнините с около 17% до 19%, без да увеличават надлежно сърдечната честота. Минералите, получени от този вид чай, предизвикват термогенеза. В съдържанието на кофеин, зеленият чай съдържа 30-35 mg на чаша.

Най-популярният чай в света, е черен чай, все още идва от растението Camellia Sinesis, черен чай на всички подобни сортове претърпява оксидация и ферментация на по-високи цени, това е причината , поради това външният вид е черен. Макар и обезкуражен от някои поради силния и горчив вкус, черният чай е най -здравословният чай, но черният чай има и своя освежаваща версия, студеният чай, който се прави от черен чай, е една от най -популярните освежаващи напитки в Америка. Съдържанието на кофеин съдържа 240-250 mg на чаша. Смята се също, че минимизира стомашните заболявания, сърцето, черния дроб и нервните проблеми. Някои проучвания показват, че редовният прием на черен чай свежда до минимум появата на болестта на Паркинсон.

Резюме: Четирите сорта чайове; oolong, бяло, зелено и черно са направени от общо растение, Camellia Sinesis. Зеленият чай претърпява процес на окисляване, но не и ферментация, докато черният чай претърпява и двете. Черният чай е най -популярният чай на запад. Зеленият чай съдържа около 210 mg по -малко кофеин от черния чай. Черният чай има най -голяма полза за човешкото здраве.

Вижте повече за: , ,