Разлика между черен и зелен кардамон

Черно-зелен кардамон От автопилот (собствена работа) [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html) или CC-BY-SA-3.0-2.5-2.0-1.0 (http: // creativecommons. org/licenses/by-sa/3.0)

Черен срещу зелен кардамон

Роден в Индия, кардамонът е голямо листно растение, което процъфтява в тропическия климат на страните. Шушулките се събират от растението и след това семената се изсушават и се представят като подправка за готвене и медицински цели. На първо място има два вида кардамонови растения. Зеленият кардамон и черният кардамон. Всяко растение произвежда малки капсули. Всяка капсула съдържа набор от семена, които след това се изсушават и се използват като подправка.

Най -често използваната форма на шушулка е зеленият кардамон. Преди растението да достигне пълната си зрялост, семенните шушулки се събират и изсушават в инсталации за втвърдяване. Прибирането на шушулките на толкова ранен етап гарантира, че шушулките остават затворени. След това кардамонът запазва своя ценен зелен цвят. Зеленият кардамон е класиран като най -високият наличен клас и ще постигне превъзходна цена на пазара на подправки. Зеленият кардамон има интензивен, уникален вкус и често се използва за овкусяване на сладки ястия, намиращи се в индийската кухня. Â Семената се съхраняват най -добре в затворените им шушулки преди употреба; след като бъдат изложени, те бързо ще загубят вкуса си. Вместо да отваря шушулките, за да разкрие семената, зеленият кардамон често се използва като цяла шушулка. Зеленият кардамон може да се използва и в медицината. Хората в Югоизточна Азия често използват семената за лечение на инфекции на устата и за успокояване на храносмилателни проблеми. Изненадващо, хората също използват смлени семена за лечение на отровни хапки.

Черен кардамон често се разглежда като по -нисък братовчед на зелените шушулки. Това със сигурност не е така. Черният кардамон се събира много по -късно от зеления си аналог и ароматът му се различава значително от зеления сорт. Много хора предпочитат камфорния вкус, който често се свързва със семена от черен кардамон. Черен кардамон често се суши чрез излагане на шушулките на силна топлина чрез поставянето им върху огнище. Това може да доведе до силен аромат на Smokey, който е по -предпочитан в някои индийски ястия. Â Макар и да не са горчиви, семената от шушулката от черен кардамон са много по -хладни по своя вкус. Много хора казват, че семената действат като антисептик, изтръпвайки езика им, по -скоро като дъвчат наистина силни менти. Черният кардамон има много по -големи шушулки от рано прибрания зелен кардамон. Â За разлика от зелените шушулки, черните шушулки се изхвърлят и се използват само семената. Това позволява подправката на черния кардамон да стане икономически по -евтина; което го прави по -широкодостъпен от скъпия си аналог. Черният кардамон може да се използва и в медицината. Китайците използват семена от черен кардамон за лечение на запек и дизентерия.

Резюме

 1. Зеленият и черният кардамон са от едно и също семейство растения.
 2. Зеленият кардамон се бере преди да достигне зрялост и шушулките често се използват цели.
 3. Черният кардамон се изсушава интензивно и семената се извличат.
 4. Зеленият кардамон се използва за ароматизиране на сладки ястия, а черният кардамон се използва за по -остър вкус.
 5. Зеленият кардамон е подправка с висока цена, докато черният кардамон е по -достъпен в търговската мрежа.
 6. Черните и зелените семена от кардамон имат отличително различни вкусове и приложения.

6 коментара

 1. Черният пипер, добавен към черния кардамон, увеличава цитоактивността на NK клетките срещу YAC 1 лимфомни клетки (pub med ncib).

  • Здравей Дороти, Благодаря за информацията относно черния кардомон и черния пипер. Интересно ми е, ако се използва за целта, която описвате, как бихте я приготвили и консумирали? Възможно ли е чай? Благодаря за всеки съвет! Аз съм начинаещ/среден билкар, но чак сега работя с кардомом, обожавам го в кафето си

   • Майка ми използва кардамон във финландска торта с кафе, ароматът примамливо прекрасен с аромата в къщата, незабравима торта с кафе, с тази подправка, полита с глазура, нарязана прясно с масло отстрани Yum! Тя може да е използвала смлян черен кардамон срещу зелен шушулка не толкова зрял, но зеленият не мирише на черното, което е имал в края на пн срещу мама Google казва, че кардамонът е написан погрешно

 2. „Отровни закуски“, харесайте!

 3. БЛАГОДАРЯ ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ДВЕТЕ КАРДАМИ.

Вижте още за: , , , ,