Разлика между брашното за всички цели и брашното

flour Универсално брашно срещу брашно за торта

Хората, които не са експерти в кухнята или които не са изложени на арената за печене, често не знаят за разликите между многото видове брашна. От досада те дори твърдят, че тези брашна са взаимозаменяеми и че използването на друг вид брашно в рецептата няма да има значение, за разлика от използването на предписания тип брашно. Независимо от това, това погрешно наименование трябва да бъде коригирано, за да се избегнат проблеми с печенето и или готвенето в бъдеще.

В примерна ситуация: Един човек пече торта, използвайки брашно за торта, а друг човек използва универсалното брашно; наистина получената торта от двете страни ще бъде различна. Ето причините защо:

Брашното за всички цели, както подсказва името, наистина е за всички цели. Може да се използва за печене на торта, за приготвяне на хляб и дори за готвене на бисквити. Това брашно понякога се нарича от мнозина обикновено брашно. Обратно, с брашното за кекс този вид брашно очевидно е предназначено за печене на сладкиши, както и за сладкиши. Брашното за торта е обичайната съставка за такива рецепти, защото помага да се направят тортите или сладкишите по -меки и придава идеалната текстура.

Говорейки за текстура, универсалното брашно не е толкова фино смляно като брашното за кекс. Това е причината, поради която се счита за твърдо брашно. За да се получи по -груба текстура, други видове брашна също се добавят или се смесват с обикновено брашно. Брашното за хляб и пшеничното брашно са обичайни смеси. Напротив, с брашното за торта триците и зародишите са били отнети. Вместо това към продукта „Розела“ се добавя специален вид пшеница. Нищо чудно, че брашното за торта е много по -фино и с по -гладка текстура.

По отношение на съдържанието на протеини, универсалното брашно има относително повече протеини или глутен, отколкото брашното за кекс. Не е изненадващо, че хлябовете и бисквитките с това брашно като съставка изглеждат по -твърди или по -твърди, поради повече глутен, който допринася за сплотеността на тестото. Казват, че брашното за торта съдържа по -малко глутен, което е най -добре за сладкишите, защото човек не би искал тортата му да е твърда или жилава.

Като цяло все още не е окончателно да се твърди кой е по -добрият продукт, защото всичко зависи от това как използвате брашното и за каква рецепта ще използвате. Независимо от това, тук е обобщение на техните различия:

1. Брашното за всички цели може да се използва в повече рецепти, като торти, хляб и бисквити, докато брашното за кекс се използва за предпочитане само за сладкиши и сладкиши.

2. Брашното за всички цели е много по -твърдо и по -грубо в сравнение с по -мекото, по -фино и гладко брашно за кекс.

3. Универсалното брашно има повече протеини или глутен в сравнение с брашното за кекс.

Вижте повече за: , ,