Разлика между Албакор и риба тон

Албакор срещу риба тон

Рибата тон е един от най -търсените хранителни продукти в днешно време. Това не е само заради вкуса му, а най -вероятно заради ползите за здравето. Независимо от това, има много видове риба тон и това са: червеноперка, жълтоперка, скипак, голямо око, паламуд, черна перка и албакор. Последното се продава като бяло месо. Всъщност това е единствената риба тон от седемте вида, която се смята за най -истинското бяло месо. В магазините за хранителни стоки може да бъде маркиран и като „фантазия бяла“ или проста „бяла риба тон“. Това вероятно е причината, поради която е по -скъп от обикновения тон.

Албакорският тон е наречен вторият по големина търговски улов в САЩ, след жълтоперкия тон. Тази риба обикновено се добива от източните райони на Тихия океан. В тази връзка обикновената риба тон обикновено идва от жълтоперка поради този голям улов.

Освен това това е и причината жълтоперката и албакрорето да са двата вида риба тон, които са лесно достъпни в ресторанти с морска храна и суши барове. На тези места за хранене албакор обикновено се приготвя като суши или сашими, особено в японските ресторанти.

За разлика от обикновената риба тон, албакор също съдържа повече омега 3 мастни киселини. Това го прави по -здравословен избор на храна, който е добър за сърцето и дори се бори с някои видове рак. Тези мастни киселини всъщност увеличават общото съдържание на мазнини и калоричната стойност на продукта. Това изобщо не е толкова лошо, тъй като, както бе споменато, това е добър вид мазнини.

Противно на твърденията на други хора, рибата тон има ниско количество живак, се казва в скорошно откритие от FDA. Въпреки това е вярно също, че не всички албакори са еднакви. Това означава, че някои консервирани албакори са по -здрави, докато някои може да не са толкова здрави. Причината за това е в боравенето с рибата при улов, опаковане, както и в размера на самата риба тон. Добавянето на други пълнители като соя, вода и зеленчуков бульон може да влоши пълния вкус на албакор. Що се отнася до размера на рибата, се казва, че по -малките албакори са по -вкусни от по -големите риби.

В обобщение:

Albacore има неметален и не рибен вкус в сравнение с обикновената риба тон. Твърди се, че има най -леката плът, да не говорим, най -мекия аромат на риба тон наоколо.

Цената на Albacore е по -висока от обикновената риба тон

Албакор има повече мазнини и калории от обикновената риба тон.

Според скорошен доклад на FDA, умерено, албакорът има по -ниски нива на живак от другите продукти от риба тон.

5. Албакор е специфичен вид риба тон, докато рибата тон е по -общ термин, който има много подтипове като синьоперка и жълтоперка, между другото.

15 коментара

 1. Доста добра статия. Аз предпочитам риба тон от албакор заради твърдата му текстура. Нарязването на пържола от албакор ми напомня да нарязвам на балон, пълен с пясък ... Тоест, освен ако не го купите в консерва. Както и да е, някой друг пробвал ли е bluegill? Това е доста добре, бих искал да продават синьокрило и в кутии. Може би един ден…

  - Голям Джим

  • Здравей, голям Джим, приятелят ми иска да знае защо си се обадил на Джим, но аз знам мръсен глупак. Лиам

   @ е гей

  • Здравей, голям Джим, аз съм малък Гари, имам приятел, наречен среден Боб. ние сме суингъри, които са готови за всичко, ако знаете какво имам предвид 🙂

 2. Здравей Голям Джим, казвам се Карол и съм майка, която стои вкъщи. Опитвам се да храня децата си на възраст 3, 5, 6, 11, 12 и 27 години с риба тон от 11 до 15 пъти седмично. Той е евтин и лесен за приготвяне и почти винаги има страхотен вкус! (Веднъж се опитах да издърпам бърз на 27 -годишния си мъж и му дадох обикновен риба тон; той победи сополите от мен.) Единственият проблем, който имам е, че всеки път са едни и същи стари сандвичи с риба тон. Наистина ли има пържола от риба тон? Това би било хубава промяна вместо сандвичи!

  • Ти си странен.

  • риба тон става статична Карол? Смесете нарязания лук. Чаша лимонов сок, да, дори и със стандартното майонеза, леко го променя. Една марка добавя лимонов сок в кутията (сега 5 унции, надолу от 6 е, изглежда, началото на 2000 г.

   Семейна рутина е „риба тон салид“, която другите биха нарекли макорони солид. 6 кутии, плюс 1,5 килограма лакти #35, майонеза (6 натрупани супени лъжици), глава целина, нарязана на 1/4 инча, една зелена чушка, нарязана, може би четвърт нарязан на кубчета лук, и малко сладко.

   Ако лукът е горчив, поставете го в микровълнова фурна за една минута след нарязване.

   Солта на вкус, която като картофи или царевица, е силно желана. По -добре на следващия ден.

   Много важно; след като макароните се сварят и охладят/изплакват се студено, добавете една консерва риба тон в олио (леко отцедено), за да не залепне пастата; Приберете в хладилник час или повече. Добавете Майо само след този час, след което можете и всички останали.

   Стандартната риба тон на кифла на английски или осолен геврек е страхотна. Хамбургерите (без риба тон) на кифлите на английски са по -добри от хоризонтална среща между 2 женени по някаква странна и напълно неизвестна причина. вярвай ми.

  • Има пържола от риба тон, това е приблизително 9,99 паунда на стоп n shop в Уеймут Маса .... Заслужава всеки цент

 3. Здравей, голям човек те прегърна, за да ме разбереш, че имам много спортове, също така, и да звъня, приятелят ми Тери болен, да те намушка. звук

 4. да човече много обичам да риба тон ме лекува хапчета. аз имам fi ми вземете сума propa ganj ако знаете някакви пичове bruv.

 5. Току -що изядох пикантно руло от риба тон от албакор. Общо 8 парчета ... потопени в соев сос и уасаби. Страхотни неща.

 6. Обичам ме с албакор, обичам да правя сандвичи с албакор и фъстъчено масло с него. Обичам да го готвя в микровълновата за около 60 секунди. Удари и никога няма да се откажеш. Завършвам с ванилов шейк от албакор.

 7. „Моля, обърнете внимание: модерацията на коментари е активирана и може да забави коментара ви.“ Това е шега- нали? Модериран от какво? Не мога да попитам „кой“, защото очевидно един нормален човек не би позволил поне половината от тези коментари от полуумни да бъдат публикувани на всеки сайт, който си струва „солта“.

 8. Не е точно да се каже, че „обикновената риба тон“ идва предимно от жълтоперка, когато най -вече идва от скипак.

  http://www.bumblebee.com/the-difference-between-various-types-of-canned-tuna/

  http://www.seafoodhealthfacts.org/seafood-choices/description-top-commercial-seafood-items/canned-tuna

 9. Хора, трябва да опитате да смесите риба тон или албакор с майонеза, лук, домати и чушки от серано. Бум! Пикантно и вкусно! Просто казвам.

 10. Половин ръкав бисквити плюс една консерва риба тон и едно яйце. Разбъркайте заедно с вилица, оформете банички и запържете в тиган (аз харесвам чугун, но и тефлонът работи) на средно силен огън. Сол, черен пипер и кетчуп на вкус, вкусно!

Вижте повече за: