Разлика между Maruti Alto и Maruti Alto K10

Марути Алто срещу Марути Алто К10

Suzuki Motor Corporation е един от водещите световни производители на мотоциклети, морски двигатели, теренни превозни средства и компактни автомобили. Базирана е в Хамамацу, Япония и е в бизнеса от малко повече от век.

Тя започва с производството на машини за тъкане на коприна, а по -късно се диверсифицира в моторни превозни средства и производство на автомобили, произвеждайки иновативни мотоциклети и малки, компактни автомобили. През годините тя е създала дъщерни дружества в няколко различни страни, включително Индонезия, Филипините, Австралия и Индия. В Индия Suzuki си партнира с Maruti Udyog, Ltd и стартира Maruti Suzuki India Limited.

Това е най-голямата индийска компания за производство на автомобили и предлага широка гама от продукти, които включват SUV Grand Vitara и автомобилите, които са най-предпочитани от собствениците на автомобили за първи път, Maruti Alto и Maruti Alto K10.

Maruti Alto е първата от двете версии и има двигател с капацитет 800 куб.см с пробег 19,73 км / ч. Той също така има максимална мощност от 48 конски сили, с максимален въртящ момент от 62 Нм при 3000 об / мин. Той е с по-малки размери от по-късната версия и гумите му имат нормални тръби, съдържащи вътрешна тръба за задържане на въздуха, който поддържа колата, и е оборудван с 12-инчови колела, които осигуряват по-меко каране.

Въпреки че е оборудван със сервоусилвател, той не е задължителен. Maruti Alto също има механизъм за превключване на лоста, който позволява на водача да получи желаната трансмисия, когато предавките са включени.

Maruti Alto K10 е подобрена версия на Maruti Alto. Той има капацитет на двигателя 1000 куб. См и пробег 20,2 км / ч. Максималната му скорост е 67 к.с.и максимален въртящ момент от 90 Нм при 3500 об / мин. Той е по -голям от Maruti Alto и осигурява повече място. Гумите му са безкамерни, които са по -безопасни и по -лесни за ремонт, изискващи малко поддръжка. Той е оборудван с 13-инчови джанти, които осигуряват по-добро управление.

Той има хидроусилвател на волана и петстепенна ръчна трансмисия с усилващи спирачки. Той също така има по-ниски нива на емисии и други подобрения, като по-добре оформен капак, нов дизайн на бронята, фарове за мъгла и фарове, подобрено окачване и спирачки, система за сигурност i-CATS и др.

От двата модела Maruti Alto е по -евтин, но разликата в цената не е много значителна. Това е избор между стандартния Maruti Alto и неговата подобрена версия, Maruti Alto K10.

Резюме:

1. Maruti Alto е стандартната първа кола на повечето хора в Индия, докато Maruti Alto K10 е нейната подобрена версия. 2. Maruti Alto K10 има по -голям и по -добър обем на двигателя и пробег, както и скорост и въртящ момент от Maruti Alto. 3. Maruti Alto K10 има повече място, защото тялото му е по -голямо от тялото на Maruti Alto. 4. Maruti Alto има гуми с нормални тръби с 12 колела, докато Maruti Alto K10 има гуми без тръби с 13 колела. 5. Maruti Alto е по -евтин от Maruti Alto K10. 6. Maruti Alto K10 има повече функции от Maruti Alto.

Вижте повече за: