Разлика между Honda Accord и Skoda Superb

skoda Honda Accord срещу Skoda Super b

В автомобилния свят блестящата маркетингова стратегия и отличното автомобилно инженерство са това, което извежда имената на марките на върха на купчината, независимо от това колко голяма или малка е автомобилната компания. Това е толкова очевидно в горещо оспорвания пазар на средни по размер седани, където просто има толкова много претенденти, претенденти и кои-вие търсите медии и пазарно внимание. Някои успяват, повечето други се провалят.

И така, какво мислите, че ще се случи, когато виртуална неизвестност, като например Skoda Superb, се изправи срещу добре позната марка, като Honda Accord? Ще има ли разстройство от аутсайдера? Е, нека разберем, като сравним входящите модели на всяка марка един срещу друг.

Нека започнем с Honda Accord LX, който има 2,4-литров редови двигател 4, съчетан с 5-степенна механична скоростна кутия, която произвежда 177 конски сили при 6500 оборота в минута. Този пестелив двигател има разход на гориво от 25 мили на галон, както за градско, така и за магистрално шофиране. Accord също предлага 4-колесен ABS на вентилирани дискови спирачки, като основна стандартна функция за безопасност. Що се отнася до собственото тегло, Accord LX излиза с леко подстригване 3230 фунта., Поддържано от 16-инчови алуминиеви джанти, увити в всесезонни гуми 215/60. Всичко това и малко повече можете да получите от 21 765 долара.

Междувременно Skoda Superb започва от около 25 708 долара, повече или по -малко в зависимост от текущия валутен курс. За тази цена получавате пестелив 1.4-литров редови двигател 4, който може да измине 27 мили с галон гориво. Той обаче има доста слаба изходна мощност, само със 125 к.с. при 5000 об / мин, доставяни към предните колела от 6-степенна ръчна скоростна кутия. Твърдите дискови спирачки на четирите ъгъла са стандартни, както и антиблокираща спирачна система, а дебелите гуми с размери 205/55 на 16-инчови джанти, побират 3267 паунда. рамка на Superb върху асфалта.

Трябва да се помни обаче, че всички тези цифри са само за моделите от начално ниво, и за двата производителя на автомобили. Нещата стават малко по -престижни, по -конкурентни и по -скъпи, когато се покачвате на различните нива на оборудване. Accord предлага три различни нива на тапицерия, а именно базовото LX, модернизираното EX и горната част на линията EX-L, което предлага първокласни функции, като кожена тапицерия и допълнителна навигационна система.

Skoda Superb, от друга страна, има два стила на каросерията, предлагани във вагона и седана, и четири различни нива на тапицерия, които са: Базата S, модернизираният SE, богатата серия Elegance и ултра пестеливата Greenline. Има и дузина конфигурации на двигателя, от които да избирате за всяко ниво на оборудване, с общо пет бензинови двигателя, започвайки от 1.4L inline-4 до най-горния 3.5L V6; и още седем 2.0L турбо дизелови двигателя, с различна степен на конски сили. Облицовката Greenline има само един двигател, който е пестеливият 1.9L TDI, който може да постигне до 55.4mpg.

Така че има и цифри в тази функция за сравнение и сега продължаваме да решаваме коя кола е по -подходяща за днешните претенциозни купувачи. На пръв поглед Skoda Superb може да предложи някои страхотни функции, особено с гамата си с турбо дизелови двигатели. Въпреки това, с доста стръмна начална цена за марка, която все още не е достигнала глобален пазар, Skoda няма да стигне до никъде с това доста брилянтно направено превозно средство. Що се отнася до Honda Accord, само името говори само за себе си.

Вижте повече за: , ,