Разлика между DX и LX

DX срещу LX

Honda Motor Company Limited е японски производител на мотоциклети и автомобили. Това е най -големият производител на мотоциклети в света и шестият най -голям производител на автомобили в света. Освен мотоциклети и автомобили, тя също така произвежда морски двигатели, генератори на енергия, градинско оборудване, а наскоро те се занимават с изследвания в областта на роботиката и космическото пространство.

Първото им начинание в производството на автомобили е пускането през 1963 г. на мини-пикап Т360. Днес тя произвежда няколко популярни автомобилни дизайна като Accord, Odyssey и Civic. Тези автомобили имат различни тапицерии, които са характеристиките, които имат, състоящи се от стандартното оборудване, което всяка кола носи. Две от най -популярните му тапицерии са DX и LX.

DX е основната му комплектация със стандартна, ръчна скоростна кутия, въпреки че човек може да има автоматична трансмисия, ако желае. Той разполага с основните характеристики на автомобилите Honda и стандартното оборудване. Това е най-евтиният автомобил Honda, съдържащ основните налични автомобилни аксесоари, като: електрически стъкла, размразяване на стъкла и дистанционно освобождаване на багажника. Човек може също да има инсталиран климатик и аудио система.

Той разполага с двигател SOHC i-VTEC 140 к.с., който може да побере до 1,8 литра, предни дискови и задни барабанни спирачки, които са с усилване, с всички дръжки на вратите и огледала в черно. Характеристиките за безопасност включват триточкови предпазни колани с напомняния на седалките на водача и предния пътник, множество прагови въздушни възглавници отпред, както и странични въздушни възглавници за завеси, а също така е оборудван с долни котви и връзки за деца (LATCH) и анти- блокираща спирачна система (ABS).

LX, от друга страна, е подобрена версия на DX и има повече функции, добавени към тези, които вече са в DX. Стойността му включва: климатик и аудио система, а вратите и огледалата са в цвят на каросерията. Той има същия двигател като DX, но има интелигентни контроли с много информация (i-MID) и цветен TFT екран. Той също има същите въздушни възглавници и оборудване за предпазни колани като DX, както и LATCH и ABS.

Той е по -скъп от DX с няколко стотин долара поради подобрените или добавените функции като системата за сигурност с дистанционно влизане и електрозаключване на вратите.

Резюме:

1. Автомобилите на Honda имат DX и LX тапицерии, като DX е най -основната му тапицерия, докато LX е подобрена версия на DX. 2. И двете DX и LX имат един и същ двигател, но докато пакетът LX включва климатик и аудио система, DX няма. 3. И двете тапицерии също имат същите спирачни системи и предпазни колани, но LX е оборудван със система за сигурност с дистанционно влизане, докато DX не е. 4. Вратите и огледалата на DX са в черно, докато вратите и огледалата на LX са в цвят на каросерията. 5. LX е по -скъп от DX. 6. LX също има интелигентен дисплей с много информация (i-MID), докато DX няма.

Вижте повече за: