Разлика между Civic и Porsche

porsche-pd Civic срещу Porsche

Има някои очевидни разлики между Civic и Porsche, но нека започнем с техните производители. Civic е едно от най -популярните компактни превозни средства на пазара и се произвежда от Honda, която е вторият по големина автомобилен производител в Япония. Тази кола е представена за първи път през 1972 г. От друга страна, Porsche SE е разработен от немски производител, който е собственост главно на семействата PiÃch и Porsche. Известно е, че тази компания е производител на луксозни автомобили с висока производителност. Porsche първоначално е основан през 1931 г. от Фердинанд Порше, който е известен и с дизайна на първия Volkswagen.

В момента Honda Civic е в осмото си поколение, пуснато през 2006 г. Различните модели включват FN2, FD2, FG2 и FA5. Поколението от 2009 г. получи лек фейслифт, който включва леко преработване на предната и задната част на автомобила. Много модели също са били на разположение на Porsche, а някои от които включват 911, 928, 968, на Porsche Boxster, на Carrera GT и Cayenne. В днешно време най -популярните модели на Porsche са Cayman и Panamera.

Една от разликите между Civic и Porsche е техният контрол на сцеплението. Porsche има много по -добър контрол на сцеплението в сравнение с Civic, поради по -широките си гуми. Въпреки че по -широките гуми на Porsche предлагат по -добра управляемост като цяло, по -тесните гуми на Honda Civic имат своите предимства при шофиране по лед или в сняг и дъжд.

Видовете двигатели очевидно също са различни. Porsche има 3.6L H6 двигател с 24 клапана, докато Civic има само 1.8L двигател с 16 клапана. Porsche изпреварва Honda Civic далеч по отношение на конските сили, поради високия си стандарт и мощен двигател. Конските сили на двигателя на Civic са само 140 при 3600 оборота в минута, в сравнение с великолепните 320 к.с. при 6800 оборота в минута на двигателя на Porsche. Друга забележима разлика е, че Porsche има система с многодискови съединители, която не се предлага в нито един модел на Civic.

Porsche има капацитет на резервоара за гориво от 67 литра, докато Civic има капацитет от само 50 литра. Когато сравняваме прогнозния си пробег, 5-степенната Honda Civic има по-добри резултати, постигайки 25 мили на галон на градски пътища. Porsche може да развива само 18 мили на галон при същите условия.

Резюме:

1. Civic се произвежда от Honda и за първи път е представен през 1972 г. Porsche първоначално е основан от Фердинанд Порше през 1931 г. и в момента се произвежда от German Motors, които са известни със своите луксозни, високопроизводителни превозни средства.

2. Капацитетът на двигателя на Civic е само 1,8 литра, в сравнение с двигателя на Porsche, който има капацитет 3,6 литра.

3. Porsche има по -голяма конска мощност от 320 при 6800 оборота в минута в сравнение с конските сили на Civic, която е само 140 при 3600 оборота в минута.

4. Резервоарът за гориво на Porsche може да побере до 67 литра гориво, докато Honda Civic може да съхранява само до 50 литра гориво.

5. Honda Civic постига 25 мили на галон на градски пътища, докато Porsche управлява само 18 мили на галон на градски пътища.

Вижте повече за: ,