Разлика между Civic и Lambo

lamborghini-pd Сивик срещу Ламбо

Civic е много популярен компактен автомобил, особено в Европа и САЩ. Той е разработен от японския производител на автомобили, Honda, и сред японските автомобили, продавани в Америка, той държи вторите най -дълго работещи табелки след Toyota Corolla. Въведена в Америка през 1972 г. като купе с две врати, гражданския е бил до голяма степен успешно благодарение на конкурентни цени, ниски експлоатационни разходи и превъзходна надеждност.

Civic се продава като купе или седан, като и двата се предлагат в пет комплектации, а именно DX, LX, EX, EX-L и Si. Седанът разполага с още четири нива на комплектация-пакет DX стойност, Hybrid, LX-S, както и GX тапицерия.

„Lambo“ е луксозен автомобил, разработен и произведен от италианския автомобилен производител Automobili Lamborghini. „Ламбо“, както е популярно известен, постигна признание през годините поради своята елегантност в дизайна и висока производителност. Lamborghini има списък с модели автомобили, произведени от създаването на компанията, включително 350GT през 1964 г. и 400GT, последвали през 1966 г. След това имаше многобройни модели, но най -известните през последните години включват Diablo, Murcielago, Gallardo и Reventon, пуснат през 2008 г. Освен това има и много концептуални автомобили, които са представени избирателно, но никога не са пуснати в масово производство.

Огромният контраст между двата автомобила не може да бъде прекалено подчертан, като най -очевидният е страната на производство. Освен това ключовата разлика между Civic и Lambo е, че докато Civic се произвежда в стилове седан и купе, Lambo се продава само като двуместно спортно купе. Civic е основно добре закръглена кола за ежедневна употреба, достатъчно за шофиране в града и магистралата , с много средни нива на производителност. От друга страна, Lambo е луксозен автомобил с висока производителност, свързан с богати ентусиасти на автомобили. Тъй като това е екзотична кола, тя се харесва най -много в чужди страни, особено в САЩ и Западна Европа.

Тъй като се произвеждат като високопроизводителни спортни автомобили, двигателите Lambo не са икономични при разход на гориво в сравнение с по -малките двигатели на автомобилите Civic. Типичният двигател на Lambo ще бъде 6,5 -литров V12, който достига максимална скорост от приблизително 220 мили в час, докато Civic обикновено ще има 1,8 -литров двигател с 113 к.с., който е много по -икономичен в сравнение с V12.

Резюме: Civic се произвежда от японската компания Honda, докато Lambo е от италианския автомобилен производител Lamborghini. Civic се предлага в купета и седани, докато Lambo се предлага строго в двуместно спортно купе. Civic е добре закръглена кола за ежедневна употреба, докато Lambo е луксозна кола, предназначена за избран богат пазар. Типичните двигатели на Civic са по -малки и с по -нисък разход на гориво от по -големите V12 на Lambo.

Вижте повече за: , , ,