Разлика между сертифицирани и собствени

Днес търговците на автомобили се поддават на тази нова методология, като продават вече собствени, вместо употребявани автомобили. Това е доста подобно на това, което компаниите използват термини като съкращаване, вместо да уволняват. Звучи добре по този начин и отнема жалката от закупуването на кола, която не е нова. Всъщност дори можете да получите сертифицирано предварително собствено превозно средство по ваш избор. Но дали колите втора употреба са добър избор? Отговорът е може би. За много хора колите втора употреба са се превърнали в чудесна алтернатива на закупуването на нова кола. Сега, когато на хоризонта са сертифицирани коли втора употреба, хората са склонни да дават бакшиши в посока на сертифицирани употребявани автомобили.

Е, основната причина да изберете сертифицирана употребявана кола пред нова очевидно е цената. Всеки употребяван автомобил очевидно е предварително притежаван, но не всички коли втора употреба се считат за сертифицирани. Те могат да бъдат от голяма стойност, ако се поддържат правилно. Тези превозни средства, независимо дали са хечбек, седан или SUV, обикновено са на няколко години със значително по -ниски километри и са преминали през строги, щателни проверки и подкрепени от разширени гаранции от производителя. И така, остава въпросът: трябва ли да купувате несертифициран автомобил втора употреба или сертифициран автомобил втора употреба? За да ви улесним в решението, ние разбиваме някои забележителни разлики, сравнявайки двете категории.

Какво е несертифициран употребяван автомобил?

Отговорът може да се крие в цената и строгия процес на проверка . Очевидно всеки употребяван автомобил е предварително притежаван. Но това не означава непременно, че всички коли, които вече са собственост, се считат за сертифицирани. Предварително притежаваното превозно средство е втора употреба, което може да е имало един или повече от един предишен собственик. Стандартните употребявани автомобили обикновено не са получили значка „печат на доверие“, което означава, че може да не са били внимателно проверени от сертифициран механик или дилър. Но те обикновено струват много по -евтино от новите, дори по -евтино от сертифицираните. Всъщност употребяваните автомобили предлагат много повече удар, отколкото купуването на нови. Обикновено те са на няколко години с ниски километри под капака и могат или не могат да предложат разширени гаранции като техните сертифицирани колеги.

Какво е сертифициран автомобил втора употреба?

За разлика от стандартен автомобил втора употреба, сертифициран автомобил втора употреба обикновено се предлага за продажба от признат дилър на автомобили и се подкрепя от първоначалния производител на автомобила, с гаранции, които надхвърлят първоначалното покритие на автомобила. Те са внимателно проверени преди продажба от сертифицирани техници. Квалифицираните превозни средства получават ограничено гаранционно покритие за няколко години, а някои превозни средства дори идват с подробен исторически доклад, прясно масло, нов филтър, а понякога и пълен резервоар с газ. Първоначалният производител използва техния дилър за проверка на превозното средство и те използват контролен списък, за да определят дали превозното средство си заслужава да бъде сертифицирано. И ако автомобилът премине всички тестове, той ще получи сертифицирана значка и удължена гаранция.

Разлика между сертифицирани и собствени

Терминология на сертифицирани предварително притежавани и използвани

Както предварително притежаваните, така и сертифицираните вече принадлежат към категорията употребявани автомобили и те са достъпни алтернативи за закупуване на нови автомобили. Всеки употребяван автомобил е предварително притежаван, но не всички превозни средства, които са предварително притежавани, се считат за сертифицирани. Употребяваните превозни средства обикновено се продават от отделни или паркирани коли или местни дилъри на автомобили. Въпреки че и двете могат да ви спестят много пари в сравнение с нови, те не предлагат непременно едно и също покритие на гаранцията.

Сертифициран употребяван автомобил, както подсказва името, се предлага със сертифицирана значка, която гарантира надеждността на автомобила спрямо стандартните употребявани автомобили.

Многоточкова инспекция в сертифицирана собственост срещу употребявана

Сертифицираните коли втора употреба са преминали през строги, задълбочени проверки в няколко точки стъпка по стъпка, като се започне от разглеждането на подробния доклад за историята на превозното средство, за да се увери, че не е откраднат или разбит преди да бъде пуснат в продажба. Оригиналният производител на превозното средство е отговорен за процеса на многоточков оглед и те използват своя дилърски център за проверка на превозното средство, което включва всичко-от проверка на спирачките, окачването и трансмисията до кормилното управление и други компоненти. Ако автомобилът премине всички тестове, той ще спечели сертифицираната значка. Превозните средства обикновено са сертифицирани от производителя или от дилъра.

Разходи за сертифицирани предварително притежавани и използвани

Основната разлика между стандартен употребяван автомобил и сертифициран автомобил втора употреба, освен строгия процес на проверка, е цената. Докато и двете попадат в категорията употребявани автомобили и двете са чудесни алтернативи на новите, несертифицираните употребявани автомобили със сигурност ви спестяват много пари в сравнение с техните сертифицирани колеги. Всъщност употребяваните автомобили предлагат много повече пари, отколкото закупуването на сертифицирани. Те са по-евтини и купувачите не трябва да влагат толкова пари, колкото биха направили за сертифициран автомобил втора употреба.

Разширена гаранция в сертифицирани предварително притежавани срещу употребявани

Стандартните употребявани автомобили обикновено са на няколко години с ниски километри под капака и те могат или не могат да предлагат разширени гаранции като техните сертифицирани колеги. Въпреки това, за разлика от стандартно употребявано превозно средство, сертифициран автомобил втора употреба обикновено се предлага за продажба от признат дилър на автомобили и се подкрепя от първоначалния производител на автомобила, с гаранции, които надхвърлят първоначалното покритие на превозното средство. Сертифицираните превозни средства получават удължено гаранционно покритие, ограничена гаранция от броня до броня, а някои превозни средства дори идват с подробен доклад за историята. Освен това те могат също да получат допълнителни предимства, като пътна помощ, гаранции, подкрепени от производителя и т.н.

Сертифицирани собственици срещу употребявани: Сравнителна диаграма

Обобщение на сертифицираните собственици срещу употребявани

С две думи, всеки употребяван автомобил очевидно е предварително притежаван, но не всички коли втора употреба се считат за сертифицирани. Тъй като употребяваните коли са значително по -евтини, не е нужно да отделяте допълнителни пари, както бихте направили за нова кола. Така че употребяваните автомобили, както сертифицирани, така и несертифицирани, предлагат страхотни оферти за спестявания, но недостатъкът на закупуването на несертифицирана употребявана кола е несигурността относно нейното механично състояние. Стандартният употребяван автомобил може да изглежда добре отвън и да има малък пробег, но може да има потенциални механични проблеми, които да изискват бъдеща поддръжка. За щастие това не е така със сертифицираните употребявани автомобили. Те се предлагат за продажба от признат дилър на автомобили и подкрепени от първоначалния производител на автомобила, с гаранции, които надхвърлят първоначалното покритие на автомобила.

1 коментар

  1. Хакнат съм чрез verizon

Вижте повече за: