Разликата помеѓу Мајспејс и Твитер

Мајспејс наспроти Твитер

Мајспејс и Твитер се сајтови за социјално вмрежување кои добија голема популарност. Секоја од овие веб -страници за социјално вмрежување има свои спецификации и се разликува во многу аспекти.

КогаМајспејс е чисто веб-страница за социјално вмрежување, Твитер е и веб-страница за вмрежување, како и страница за микро-блогирање.

Твитер, со седиште во Сан Франциско, САД, е во сопственост и управување со

Twitter Inc. MySpace, со седиште во Беверли Хилс, Калифорнија, е во сопственост на News Corp. Додека Myspace беше лансиран во 2003 година, Twitter беше лансиран во 2006 година.

Кога Мајспејс помага повеќе во одржување контакт со пријателите, разговор со луѓе и запознавање нови луѓе, Твитер повеќе е привлечен за другите и им кажува што има намера да направи. За разлика од Мајспејс, Твитер е повеќе блог -лик. На Твитер, луѓето можат да испраќаат редовни твитови како „shoppingе пазарам“.

Друга разлика што може да се види помеѓу Мајспејс и Твитер е во достапноста. Иако myspace се добива само на 15 јазици, твитер е повеќејазичен. Кога се споредуваат корисниците, Твитер има повеќе корисници отколку Мајспејс. Тоа е проценува дека има околу 66 милиони корисници во MySpace и 190 милиони корисници на Твитер.

Во споредба со Мајспејс, Твитер е повеќе неорганизиран. Во однос на едноставноста, Твитер е подобар од Мајспејс.

Во употреба, Твитер е далеку поедноставен за користење отколку Myspace. На Твитер, можете да твитате само со користење на 140 знаци по објава. Но, во Myspace, може да се користат повеќе знаци. Пораките испратени во Myspace може да бидат подолги. Кога ги споредувам карактеристиките, Мојот простор има повеќе карактеристики отколку Твитер. За разлика од Твитер, Фејсбук има повеќе опции и апликации за поврзување. Полесно е да го персонализирате профилот во Myspace отколку во Твитер.

Резиме

1. Кога Myspace е чисто страница за социјално вмрежување, Твитер е и веб-страница за вмрежување, како и страница за микро-блогирање.

2. Додека Мајспејс беше лансиран во 2003 година, Твитер беше лансиран во 2006 година.

3. За разлика од Мајспејс, Твитер е повеќе блог -лик. На Твитер, луѓето можат да испраќаат редовни твитови.

4. Иако myspace се добива само на 15 јазици, твитер е повеќејазичен.

5. Кога ги споредувате корисниците, Твитер има повеќе корисници отколку Мајспејс

6. Кога се споредува со Мајспејс, Твитер е повеќе неорганизиран. Во однос на едноставноста, Твитер е подобар од Мајспејс.

7. Во Твитер, можете да твитате само со користење на 140 знаци по објава. Но, на Фејсбук, може да се користат повеќе знаци. Пораките испратени во Myspace може да бидат подолги.

1 коментар

  1. Здраво, мислам дека ако сакате да пишувате и да ангажирате други на теми за кои имате одредена команда или искуство, тогаш блогирањето е прекрасна апликација со која можете да комуницирате со луѓе кои делат слични интереси како вас.

Видете повеќе за: , ,