Разликата помеѓу Твитер # и @

Твитер # наспроти @

Твитер е веројатно наједноставниот од социјалните мрежи кои се многу популарни денес. Не користи удобен интерфејс исполнет со бонбони за очи или има комплицирани карактеристики. Наместо тоа, се фокусира на едноставноста и пренесување на пораката. Две од алатките што ги користи твитер се специјалните знаци # или „хаш“ и @ или „на“. Главната разлика помеѓу твитер # и @ е во тоа како се користат. Главната употреба на # е да се идентификуваат одредени теми и клучни зборови во пораката. Спротивно на тоа, употребата на @ како префикс го идентификува името или рачката на корисникот на Твитер.

Хеш -ознаката или # е во срцето на користењето на Твитер. Го префиксирате на одредени клучни зборови за кои сакате системот да ги земе предвид. Овие клучни зборови потоа можат да се пребаруваат, сортираат и организираат од серверите на Твитер за да генерираат список со тематски теми. Со користење на трендовски теми, можете да научите што се случува низ целиот свет или за што најмногу зборуваат корисниците на Твитер.

Од друга страна, симболот @ се користи за да означи дека мислите на корисник на Твитер. Ова е многу очигледно во тоа како корисничките имиња се префиксирани со @. Вообичаената употреба на симболот @ е кога сакате да одговорите на твитот на одреден корисник или сакате да споменете некого во вашиот твит. Исто така, може да се користи за директно испраќање приватен твит на некого. Наместо да биде достапен на вашиот профил и видлив за сите, твитот може да го прочитате само вие и корисникот на кој сте твитнале. Корисникот исто така ќе биде известен во случај да го спомените во твитот користејќи ја ознаката @. Ако само ја споменавте неговата рачка без да ја користите ознаката, системот нема да го препознае и би сметал дека е обичен текст, а не корисничко име.

Симболите на Твитер # и @ се независни алатки со кои сите корисници на Твитер на крајот се запознаваат и ги користат редовно. Тие всушност се неопходни за целосно искористување на можностите на Твитер и за да можат да ги изразат своите мисли и емоции кон сите во твитер светот.

Резиме:

  1. # се користи за идентификување теми и клучни зборови, додека @ за идентификација на корисници

Видете повеќе за: , , , ,