Разлика помеѓу говедско месо од трева и говедско месо од жито

Хранењето трева, или хранењето жито во количини за добиточна храна, се два различни начини на одгледување говеда.   Поинаку хранењето говеда создава разлики во квалитетот на месото и условите за живот на животните.   Говедата што се хранат со трева се држат поблиску до нивното природно живеалиште, додека добитокот што се храни со жито се на контролирани програми за управување со говедско месо, користејќи храна за добиток од жито и соја.   Крајниот производ е животно подготвено за говедската индустрија.   Како доаѓаат до оваа точка е она што ја прави разликата.   Важно е да ги проверите етикетите и информациите дадени од месарот за да го потврдите потеклото на месото.   Квалитетот на животот на животното што се храни со трева е поблиску до нивната природна средина, додека животното што се храни со жито најверојатно ќе биде во затворени простории и ќе се здебели чисто за пазарот.  

Видот на храната што се хранат со овие животни различно влијае на месото, а слободата да се ужива во животната средина со трева, става помал стрес врз животното што се храни со трева.   Маргината на конфузија доаѓа со телињата кои добиваат почеток на живот.   Откако ќе се одвикнат, може да станат едно од добиточните животни.   Постои голема шанса овие животни да се класифицираат како трева, бидејќи започнале на тој начин.   Сепак, потрошувачите треба да ја проверат етикетата и да видат дали е   опцијата за хранење трева беше спроведена до зрелоста. Терминот „тревата е завршена“ ќе потврди дека кравата се хранела со трева во текот на нејзиниот живот додека не била подготвена за пазарот.

Што е говедско месо од трева?

Трева храна е терминот што се користи за да се опише програмата за хранење на пасење животни како говедско говеда.   Овие животни зависат од тревата за нивната исхрана и имаат корист од начинот на живот што го живеат за да се хранат со трева.   Пасењето на полињата е што е можно поблиску до нивното природно живеалиште.     Исходот е дека добитокот што се храни со трева произведува посно месо.   Во правењето споредба грам за грам хрането говедско има помалку калории.   Составот на месото исто така се разликува.   Месото што се храни со трева и храна со жито содржи слична количина омега 6, но содржината на омега 3 во месото е пет пати повисока кај говедско месо што се храни со трева.   Додадено на тоа, говедско хрането трево има двојно повеќе конјугирана линолеинска киселина или CLA, отколку месото што се храни со жито.   Омега 3, CLA и масни киселини се поврзани со здравствени придобивки.   Говедско хрането со трева е повеќе хранливо и здраво.    

Кои се придобивките на Г rass ФЕД животни?

 • Говедско хрането со трева е повеќе хранливо и помалку гоење.   Animalsивотните се хранат со нивната природна храна во нивната природна средина.
 • Говедско хрането со трева има поголема содржина на витамин и содржи витамин А, витамин Е, бетакаротин и антиоксиданси.
 • Трева хранат   говедското месо е посно и има различна текстура од говедско храна.
 • На животните што се хранат со трева им е дозволено слободно да шетаат по тревни полиња и да страдаат од помал стрес додека се хранат со нивната природна храна, трева.  

Што е говедско хранат со жито?

Говедско хранат со жито е методот што се користи за производство на говедско месо со хранење на кравите во програмите за хранење во количини за добиточна храна.   Тие се   хранети со пченка и производи од соја.   Ова не е нивната природна исхрана.   Младите телиња може да започнат на нива да јадат трева со своите мајки, додека не се одвикнат.   Во овој момент тие се преместуваат во колиби за храна и се хранат со контролирана диета.   Исто така, им се даваат хормони за да се зголеми нивната тежина, како и антибиотици за да се спречат какви било болести.   Многу парчиња храна се тесни и условите се стресни за животните.   На   главниот фокус на нивната жива хауба е да   произведе добра дебела крава за пазарот.   Мнозинството говеда одгледувани во Америка се хранат со жито, додека Австралија, друга земја за производство на говедско месо,   произведува претежно говеда добиточна храна.   На добитокот што се храни со жито им се даваат хормони за раст за да го зголемат нивното зголемување на телесната тежина и да го подготват за колење.   Ова е научен пристап за одгледување на најголемото, најдоброто говедско месо на најбрз можен начин.

Кои се придобивките од жито федерални резерви?

 • Говедско месо што се храни со жито е повеќе достапно и на пазарот и е подостапна опција.
 • Fedито хрането се разликува во хранливите материи што ги нуди, но нема докази за да се заклучи дека едната форма на говедско месо е поздрава од другата.
 • Говедско месо со жито е податлив земјоделски избор ако земјоделците бараат масовно да произведуваат говедско и говедски производи.
 • Говедско хрането месо содржи 4 пати повеќе маснотии по порција од 3oz отколку говедско хрането и затоа е повисоко во омега 6.   Говедско месо што се храни со жито се користи многу во мелено говедско месо и 40% од американскиот внес на говедско месо се состои од мелено говедско месо.

Разлики во храна од жито или говедско месо од трева  

 1. Одгледување телиња:  

Телињата што се хранат со жито и тревата се одгледуваат со нивните мајки додека не се одвикнат на возраст од околу седум до девет месеци.   Во оваа фаза, телињата што се хранат со жито се ставаат во количини за добиточна храна и нивната исхрана станува од пченка и производи од соја.   Телињата што се хранат со трева продолжуваат да живеат на пасишта и се хранат со трева.  

 1. Домување и засолниште:  

Кравите кои се хранат со трева го поминуваат денот на отворено на тревни полиња.   Тие се заштитени во безбедни области ноќе.   Говедата добиточна храна се сместени во парцели за храна каде што се контролира нивната храна и вода и засолниште.   Тие не се слободни да стенкаат и да пасат сопствена храна.

 1. Трошоци и методи во жито хранат и трева хранат говедско месо

   Двата вида на техники на хранење носат трошоци, сепак, храната со жито има дополнителна цена на хормони за да го зголеми растот на животното и антибиотици за да се одржува здраво

 1. Предности и недостатоци кај G rain Fed и Grass Fed Beef

Очигледната предност на животното што се храни со трева е тоа што е поздраво да живее во својата природна средина и страда од помал стрес за време на согорувањето подготвено за говедската индустрија.   Недостаток е што не е секогаш практично да се најдат пасишта со голема трева и да се задоволи побарувачката на говедската индустрија.   Фармерската дејност бара фармерите од говедско месо да произведуваат доволно говедско месо за да го обезбедат пазарот, меѓутоа, животните одгледани во овие услови не се во нивната природна средина и треба да се преземе строга контрола за да се обезбеди непотребно третирање на животните.

Versesито хранат говедско стихови Трева хранат говедско месо

Резиме:  

 • Говедското месо што се храни со трева се смета за похранливо и подобра опција доколку е достапно ..  
 • Говедата што се хранат со трева се под помал стрес за време на нивниот живот и тоа влијае на квалитетот на месото.  
 • Иако не постои доказ дека говедското хрането трева е похранливо, се чини дека животното што се храни со трева има помалку маснотии и ќе биде подобра опција за потрошувачите.   Говедско хранат со жито е поевтино   опција, но содржи повеќе маснотии.
 • Говедското месо што се храни со жито ќе носи дополнителни хормони за раст и антибиотици кои се хранат со животните за да бидат здрави и побрзо да ги здебелат.
 • Потрошувачот кој сака да има искуство со говедско месо, треба внимателно да ги провери етикетите за да се осигура дека говедското месо се храни со трева.   Не е секогаш можно да се купи говедско месо, но свесноста за тоа што е потребно за да се произведат животни што се хранат со трева и како тие се разликуваат од животните што се хранат со жито, ќе биде корисно за остроумниот јаде говедско месо.

Најнови објави на Кристина Витер ( види ги сите )

1 коментар

 1. Дали постои разлика во вкусот и/или текстурата помеѓу храната со трева и храна со жито?

Видете повеќе за: ,