Разликата помеѓу Sony Cybershot S серијата и W серијата

Sony Cybershot камерите се многу популарен избор за повеќето потрошувачи. Она што повеќето луѓе не го знаат е дека постојат различни постави на Cybershot камери кои се соодветни за различни луѓе. Две од овие линии се серијата S и серијата W, означени со буквата пред бројот на моделот; како моделите S3000 и W300. Главната разлика помеѓу серијата S и серијата W е пазарниот сегмент за кој се наменети. Серијата S е понуда за почетно ниво, која има најевтина цена, но исто така и најсуштински работи кога станува збор за карактеристиките. Од друга страна, серијата W може да биде малку поскапа, но исто така добивате многу повеќе карактеристики за возврат.

За почеток, камерите од серијата W имаат тенденција да имаат сензори со поголема резолуција од камерите од серијата S. Ова важи за моделите што излегоа во исто време и можеби с still уште се вистинити дури и ако камерата од серијата W е постара за месеци или година од камерата од серијата S. Се разбира, ова веројатно нема да важи ако ја споредите камерата со серија С објавена оваа година со камерата од серијата В од 2005 година.

Друга разлика помеѓу камерите од серијата С и серијата В е нивната способност за оптичко зумирање. Камерите од серијата S имаат типични способности за оптичко зумирање од 3X или 4X. Иако некои од постарите камери од серијата W исто така имаат 4X оптички зум, во поновите има 5X или повисок; некои модели имаат дури и можност за оптичко зумирање 10X.

Потоа, тука е листата на карактеристики што ги добивате во камерите од серијата W, а не во камерите од серијата С. Карактеристики како што се панорамски снимки, каде што можете да ја поместите камерата и таа автоматски ќе направи повеќе фотографии и ќе ги спои заедно за да создаде многу широка слика. Снимање на HD видео, исто така, се наоѓа само на камерите од серијата W. Камерите од серијата S исто така можат да снимаат видеа, но само во помали резолуции.

Изборот помеѓу камерите од серијата S и серијата W зависи од вашиот буџет. Камерите од серијата S се добри, но треба да добиете камера од серијата W ако можете да си го дозволите тоа.

Резиме:

Серијата S е линија за почетно ниво, додека серијата W е повисока понуда

Камерите од серијата В имаат тенденција да имаат сензори со поголема резолуција од камерите од серијата С

Камерите од серијата В имаат тенденција да имаат подобар зум од камерите од серијата С

Камерите од серијата В имаат тенденција да имаат подобри карактеристики од камерите од серијата С

Видете повеќе за: , ,