Разлика помеѓу путер и маргарин

margarine Путерот е природен прехранбен производ. Тоа се маснотиите на млекото што се разделија природно како резултат на разгорувањето. Маргаринот е преработен прехранбен производ направен од разни рафинирани масла. Витамини се додаваат за да се збогати производот.

Путерот често се прави од масен крем од кравјо млеко, а маргаринот е направен од рафинирани масла како што се растителни масла. Во путерот, овие молекули на маснотии се запленети во суспензија и се користи методот на разгорување за да се добие густа маса путер. Путерот содржи тотални заситени масти и природен холестерол. Поголемиот дел од времето се додава сол во суровиот путер. Бидејќи производот е дериват на кравјо млеко, има некои корисни квалитети што се наоѓаат во млекото, но не се смета за добар извор на калциум. Путерот е генерално со висока содржина на маснотии и низок во која било друга исхрана. Треба да се стави во фрижидер на соодветна температура, инаку како и многу други млечни производи, може да се расипе. Маргаринот е направен од секое рафинирано масло, како што се растителни масла. Иако многу брендови не содржат млечни масти, некои користат млеко како емулгатор. Ова го прави повеќето маргарин несоодветни како млечна алтернатива за лица со млечни алергии. Некои од маргаринските производи направени од растителни масла намерно се чуваат без животни за да обезбедат кошер и веганска алтернатива за намази со путер.

Некои поединци едноставно го претпочитаат вкусот на путерот. Други претпочитаат прилагодена исхрана што се наоѓа во производите од маргарин. И двете имаат жалби и двете можат да се користат како намази. Овие производи продолжуваат да ја исполнуваат улогата на снабдување со витални калории за потрошувачите. Путерот е често поскап од маргаринот и тоа зависи од квалитетот на имињата на брендовите.

Резиме:

Путер : направен од масен крем од кравјо млеко; содржи полни со заситени масти и природен холестерол; скапо; и лесно се расипуваат кога нема соодветно складирање.

Маргарин: направен од растителни масла; содржи различни витамини; помалку маснотии и холестерол; и поевтино од путер.

8 коментари

  1. Секогаш треба да јадете што е поевтино. KD е подобар за вас отколку стек, бидејќи чинеше само 50 центи, а не многу долари.

  2. Дискусијата за Путер наспроти Маргарин нема крај. Значи, ќе разговараме за добрите и лошите страни на маргаринот и путерот, како и за тоа што е најдобро.

Повлекувања

  1. Разлика помеѓу latелато и сладолед | Разлика помеѓу
  2. Разлика помеѓу млеко и матеница | Разлика помеѓу
  3. Разликата помеѓу Ги и Путер | Разлика помеѓу
  4. Разликата помеѓу квасец и екстракт од квасец | Разликата помеѓу | Екстракт од квасец наспроти квасец
  5. Разлика помеѓу тежок крем и крем за камшикување | Разликата помеѓу | Тежок крем наспроти крем за камшикување
  6. Разликата помеѓу roиро и Сувлаки | Разликата помеѓу | Gyиро наспроти Сувлаки

Видете повеќе за: , ,