Разликата помеѓу Jeep Wrangler Sahara и Спорт

Epип Вранглер Сахара против Спорт

Jeep е веројатно едно од најиконските возила во светот денес и е многу препознатливо дури и од далеку. Wrangler е еден од сегашните модели што ги произведува компанијата и доаѓа во различни нивоа на дотерување како Спорт и Сахара. Главната разлика помеѓу Сахара и Спорт е нивното ниво. Спорт е основниот модел и доаѓа со најситни потреби. Сахара е веднаш над Спорт и доаѓа со неколку мали надградби. Кога станува збор за перформансите, тие се практично идентични бидејќи и двајцата имаат ист мотор, ист менувач и слично.

Најзабележителна надградба во Сахара се поголемите и пошироките бандажи што ги има. Наместо бандажи од 16 инчи на Спорт, Сахара има бандажи од 18 инчи кои се пошироки за половина инч. Се разбира, поголемите пневматици функционираат подобро надвор од патот и зголемената ширина му даваат подобра тракција на патот.

Сахара, исто така, доаѓа со копче за далечинско влегување без клуч, што за жал на Спортот му недостасува. Исто така, има копче за паника што автоматски ќе го убие моторот; многу корисно во случај на итни случаи. Ако сакате да ги добиете на Спорт, треба да платите дополнителен трошок за основната цена на возилото. Забавниот систем на Сахара исто така е подобрен за малку. За дополнување на радиото АМ/ФМ што ќе го најдете во Спорт и другите возила, Сахара е опремена со сателитско радио Сириус. Бројот на звучници исто така е зголемен од 6 во Спорт на 7 во Сахара. И на крај, страничните ретровизори на Сахара се загреваат и можат да се контролираат од далечина. Вториот е само прашање на погодност, но првото може да биде многу корисно ако живеете во студена клима.

Практично сите надградби во Сахара може да се добијат во Спорт преку премиум додатоци. Ако ви се допаѓа моделот со боси коски, Спорт е погоден за вас. Ако ги добивате сите опции во секој случај, најверојатно ќе треба да платите колку што сакате за Спорт за основната Сахара.

Резиме:

  1. Сахара е само повисоко ниво на опрема од Спорт
  2. Сахара доаѓа со поголеми и пошироки гуми од Спорт
  3. Сахара има клуч -фоб додека Спортот нема
  4. Сахара има малку подобар систем за забава
  5. Сахара има подобри странични ретровизори од Спорт

1 коментар

  1. Да, џипот со име на десерт има загреани огледала.

Видете повеќе за: , ,