Разлики помеѓу Apex Bionic и Apex Pneumatic

Apex Bionic vs Apex Pneumatic

И тука мислевте дека јакните треба да се одржуваат топло, спакувано и пријатно. Всушност, веројатно ќе разликувате различни видови јакни врз основа на тоа кога се носат, што е, обично во зима, есен и пролет. Иако тоа е с good уште навистина добар начин за да може да се разликува еден вид јакни од други, се надеваме дека во оваа статија, ќе се потруди да ви помогне да ги разликувате и разликувате контрастите и различностите помеѓу Apex Bionic и Apex Pneumatic јакна На

Што е јакна Apex Bionic?

Веројатно би било добро да започнеме со поочигледна разлика. Јакна Апекс Бионик е подебелиот тип на јакна. Иако може да биде премногу широк како неговиот опис, можеби ќе биде полесно да се разбере ако ги наведеме овие различни карактеристики што ќе ви помогнат во одредувањето на јакната што ја гледате или што ќе ја купите, без разлика дали станува збор за Apex Bionic или Апекс пневматски. За почеток, јакна Apex Bionic е отпорна на вода . Исто така, е обложено со руно. Apex Bionic е направен од специјален тип материјал наречен Apex ClimateBlock, кој е потежок тип на ткаенина со мека обвивка. Друга важна информација е дека материјалот од мека обвивка што се користи всушност има посебен рејтинг, со други зборови, тој е оценет со 0 CFM што овозможува подобра пропустливост на воздухот. 0 CFM значи „нула“ кубни метри во минута, што значи дека не може да помине воздух или ветер низ него. Конечно, јакна Apex Bionic е отпорна на ветер.

Што е Apex Pneumatic јакна?

Од друга страна, Apex Pneumatic јакна е составена од потенок и полесен материјал. Честопати, тој е флексибилен и еластичен во споредба со јакната Apex Bionic. Друга важна информација за јакната Apex Pneumatic е дека обично и почесто се користи за понапорни активности и обично се користи за пролет и лето. Ако Apex Bionic е направен од Apex ClimateBlock, Apex Pneumatic е направен од Apex Aerobic. Неговиот материјал со мека обвивка е многу лесен. Има и мека обвивка што дише. И на крај, Apex Pneumatic навистина е подобро да се користи за активности на ниско ниво. Тоа е тип на јакна што најдобро се носи за студено и ветровито време или сезони.

Важно е да се биде свесен за овие различни детали и доста темелни описи за двата вида јакни. Иако е важен фактор да се земе предвид цената при купување, на долг рок, секогаш треба да се запомни дека издржливоста и долготрајните предмети се важни за чување и поседување. Во земјата во која живееш, ако имаш најстудено меѓу студеното време е дел од твојот живот, како и да имаш умерено ладен тип на време, секако ти треба јакна. Ова е причината зошто да ги имате двата вида јакни што мора да ги имате во вашиот плакар. Уште повеќе, понекогаш не се работи само за имиња на марки што веднаш ќе ве натераат да претпоставите дека го имате најдоброто. Навистина се работи за тоа да знаете што да купите, што да барате и кои важни детали би требало да ги побарате при купување, без разлика дали се онлајн или не. Со помош на овие информации напишани погоре, ќе можете да заштедите многу пари ако знаете што сакате да купите, а не само да го ограничите вашето барање на она што ви треба.

Резиме:

Apex Bionic е направен од потежок и дебел материјал. Apex Pneumatic е направен од полесен, растеглив материјал.

Apex Bionic е одличен за зима и многу студена сезона или време. Студените и ветровити сезони бараат јакна Apex Pneumatic.

Различни материјали го сочинуваат секој тип на јакна. Apex ClimateBlock за Apex Bionic, додека Apex Aerobic се користи за Apex Pneumatic.

Најнови објави од Селин ( види ги сите )

Видете повеќе за: , , , ,