Разлики между туризъм и ходене

скално катерене-155134_640 Туризъм срещу ходене

Вие сте фанат на фитнеса ? Ако е така, може би вече сте се опитвали да ходите много пъти и да правите малко походи и тук -там. Пешеходният туризъм и ходенето са две различни дейности и въпреки това тези дейности могат да ви помогнат да отслабнете някои нежелани килограми. И все пак мнозина са объркани относно разликите между туризъм и ходене, защото когато ходите пеша, вие ходите. В такъв случай туризмът също ли е синоним на ходене? Нека разберем.

Пешеходният туризъм и ходенето се различават от пътя, по който поема човек. Туризмът очевидно включва ходене. Въпреки това, когато се разхождате, това означава, че вървите от по -ниска надморска височина. От друга страна, когато вървите, това означава, че изминавате само сравнително гладка и равна пътека без прекалено много препятствия. С други думи, туризмът изисква много повече усилия, отколкото ходенето, тъй като пътят в пешеходните пътеки е по -труден. При туризъм тялото ви също изразходва повече енергия, за да се движи по груби и хълмисти пътеки. То се нарича само ходене, когато пътят, по който вървите, е само груб, не непременно хълмист.

За да бъдем по -конкретни по отношение на пътеките, които изминават туристите и пешеходците, туристите обикновено се разхождат по естествени пътеки, докато пешеходците вървят по всякакъв вид повърхности. Примери за туристически пътеки са гори, планини и запазени паркове . Примери за пешеходни пътеки са тези пътеки, направени от бетон, асфалт, чакъл и пясък. Горите, планините и запазените паркове често са груби и хълмисти. Пътеките, направени от бетон и асфалт, обикновено са равни и не груби.

Когато ходите на пешеходен туризъм, вие също се обличате така, както изисква туристът. Туристите се обличат в удобните си туристически тоалети, туристически обувки и дори вземат със себе си туристическа пръчка. От друга страна, когато се разхождате, за да се потите малко, обикновено се обличате с джогинг облеклото си. И вместо здрави ботуши, когато ходите, обувате гумените си обувки. Туристите също се нуждаят от няколко неща, за да се подготвят като съдържанието на раницата, докато проходилките вече са доволни от кърпа и бутилка вода.

Пешеходният туризъм включва и къмпинг през нощта. Когато се разхождате, къмпингът винаги е следващото нещо, което трябва да направите. Тъй като туризмът обикновено се извършва в гора по планински пътеки, има нужда да си починете и да съберете палатката си. Разходката в гората се различава от разходката в гората, когато вашето намерение е просто да видите природата около вас, без да тръгвате по трудни пътеки.

Пешеходният туризъм и ходенето са забавни и чудесни занимания за всички. Ако сте малко приключенски, отидете на поход с приятелите си. Ако предпочитате по -лесен маршрут, отидете на разходка. Пешеходният туризъм и ходенето също са полезни за вашето тяло и здраве. Тези дейности са форма на упражнение, което може да подобри циркулацията на кръвта и сърдечния ритъм.

Походът се превръща в разходка, а разходката в поход в зависимост от това къде го правите. Независимо от това бихме могли да се интересуваме по -малко от дефиницията на тези два привидно сходни термина. Докато имаме нашата здравословна доза разходка или поход, техните определения нямат значение.

Резюме:

 1. Когато се разхождате, това означава, че вървите от по -ниска надморска височина. От друга страна, когато вървите, това означава, че изминавате само сравнително гладка и равна пътека, без прекалено много препятствия.

 2. Пешеходният туризъм изисква много повече усилия, отколкото ходенето, тъй като пътят по пешеходните пътеки е по -труден.

10 коментара

 1. Най -доброто, което съм чувал, е, че разликата е в екскурзията, която можеш да пикаеш, където пожелаеш.

  • Ха, това е един добър начин да го обобщим. Харесва ми тази идея. Благодаря

 2. Очевидно ... Авторът на ТАЗИ статия никога не се е "разхождал" из центъра на Сан Франциско и този Общ район. Това е ПО -СТРЕННО от туризма! Ето защо туристите ПЪРВАТЕ кабинковите лифтове! Ха-Ха !!!

 3. Хаха, смешно е, когато хората измислят неща. Пешеходният туризъм е субективен. Темпото е относително и кой трябва да каже колко надморска височина е необходима, за да квалифицирате разходката си като поход. Също така има много туристически пътеки, които са с павирани зони и дори стълби. И какво, ако нося тениска и дъски? Изведнъж това е само разходка?

 4. Туризмът и къмпингът не винаги вървят ръка за ръка. Можете да отидете на еднодневна екскурзия без къмпинг. Можете също така да отидете на къмпинг без пешеходен туризъм. Туризмът, смесен с къмпинг, е раница.

 5. много е полезно за мен

 6. Като човек, който се занимава професионално с проектиране, продажба и водене на разходки в Обединеното кралство в продължение на много години, имах интерес да прочета тази статия за разликата между ходене и туризъм в САЩ. Може да се изненадате да научите, че думата „туризъм“ почти не съществува в Обединеното кралство. Ходенето е най -популярният спорт или развлечение във Великобритания и има много компании за разходки и някои отлични списания за ходене - но думата туризъм никога не се среща.

  • Предполагам, че това е поколение.

   В по -младите ми дни терминът се използваше: имахме туристически обувки, казвахме на досадните хора да „направят поход“ и т.н.

  • Като човек, който е живял във Великобритания през целия си живот и е бил скаутски лидер в продължение на 20 години, искрено съм изумен, че някой би казал, че думата туризъм е почти непозната тук! Той е в обща употреба ... Туристически ботуши, къмпинг, автостоп ...

 7. Смешното, пони-трекинг често включва качване нагоре и надолу по планините, автостопът включва равни пътища.

Вижте повече за: , , , ,