Разлики между адвентистите от седмия ден и християни

Адвентистите от седмия ден срещу християни

Повечето хора мислят, че всички протестантски църкви са едни и същи, но те всъщност не са. Една определена група, която се счита за различен от другите християнски организации е адвентистите от седмия ден или SDA. По същество, техните учения се коренят в делата на Исус като разказаха в Библията, която е една и съща с всички християнски групи, но те имат различни вярвания и практики.

Най-грозните несъответствието между адвентистите от седмия ден и други християнски църкви е денят, те възлагат за поклонение. Католици и други християнски секти използват неделя като ден на общение , докато членовете на адвентистите от седмия ден предпочитат да я държи в събота. Те вярват, че това е денят на съботата или времето , когато Бог си почина след създаването на света и всички живи същества.

Други християнски групи използват Библията като единствен ориентир за техните учения и практики, което е различно от членовете на адвентистите от седмия ден, който също се запознаят с творчеството на един от основателите на Елън Уайт. Тази практика е проправи пътя за други религиозни организации към тях марка като култ, които те лесно се отрече. Култове са религиозни групи, но вместо да се покланяме на божествено същество, те се съсредоточи върху вярвания и учения на техния лидер ефективно него или нея за назначаване като своя спасител.

ПДД също цитират своите корени като основна разлика между себе си и повечето християнски църкви. Като цяло, всички християнски групи се разглеждат като принадлежащи към движението протестант, който за първи път е създаден от Мартин Лутер, който иска независимост от Католическата църква. Това зареди много групи като: лютерани, методисти и Presbyterians, наред с много други. По същество, протестантски църкви са дошли от католицизма, но адвентистите покълнали от протестантски вярвания.

Има и големи различия в убежденията на адвентистите от седмия ден и този на другите християни. членове SDA не вярват в идеята, че човешката душа може да живее вечно в противоречие с това, което християните проповядват. Те също така преглед на концепцията за спасение по-различно от други християни. За тях животът на човека е оценена от Бога, докато той или тя е все още жив, който е пълна противоположност на това, което повечето християнски учения казват, че Бог ще проведе съдебно решение при влизането в портите на Рая.

Практики на членовете на адвентистите от седмия ден също се различават от другите християни. Докато християните обезкуражават членове да имат пороци като алкохол и цигари, те ги позволи все пак. За адвентистите, от друга страна, това е недопустимо. Членовете на ПДД, също са забранени от яде червено месо , тъй като това би могло да осквернява душата. Християните могат да се хранят почти каквото си искат, стига да не е в излишък.

Облекло за поклонение също е голяма разлика между членовете на адвентистите от седмия ден и християни. Макар че и двете групи обезкуражават членове от носенето на неподходящи тоалети по време на богослужение, на Адвентистите от седмия ден са по-строги в прилагането на облеклото като дълги рокли за жените и панталони за мъже. Но въпреки разликата в вярвания и практики, както и SDA Християнството застъпник покланят на Бога чрез Иисус и да живее живот, грях безплатно.

Резюме: 1. адвентистите се покланят в събота, докато християните обикновено държат услуги по време неделя. 2. адвентистите също да използват произведения на Елън Уайт като препратки настрана от Библията, а християните да извършват всичките си учения от Светото писание. 3. християнската религия идва от католическата църква, докато адвентистите са родени от протестантски вярвания. 4. адвентистите не вярват в безсмъртието на душата, докато християните. 5. адвентистите вярват, че хората са съдени, докато те са все още живи, докато християните смятат, че това се случва в случай на смърт. 6. адвентистите не позволяват на членовете да пият алкохол, дим, или ядат червено месо. Християните имат свободата да ядат каквото си искат и от време на време пие или пуши. Адвентистите от седмия ден също имат по-строги дрескод в сравнение с християните.

118 Коментари

 1. Който е написал това явно не съм направил домашното ... адвентната църква е единствената църква, която може да направите резервно копие на всичко, което те вярват в от Писанията, където в неделя църкви не може, защото те просто не изучават Библията достатъчно, за да знам какво още написани там ... Най- католическата църква кирки и избира това, което те искат да вярват и това, което те не искат да вярват. Перфектен пример: сравни 10-те заповеди на католическата църква с оригиналните 10-те заповеди на Библията. Обадете се на църква култ, ако искате, но не ревнува, че не е в състояние да каже на доброто от злото, за да не е в състояние да разберем Библията до крайното си положение, за.

  1. SDA смятат, съботата е събота, защото събота е седмият ден от седмицата, в който Бог си почина от всичките дела на "почивка". Исус наблюдава събота като съботата. Исус е възкръснал от мъртвите, след като е разпънат на кръст в неделя (1-ви ден от седмица-виж Матей 28: 1), което е и причината ние празнуваме "Великден", което идва. Католическата църква признава, че промяната на съботата от събота до неделя. Те също искали да промените нещата 2. адвентната църква е основана на Sola Scriptura (писанията на Елън Уайт, ако се използват изобщо, са само за допълване на учението на Библията). Тя не противоречи на всичко, което е написано в Библията, но по-скоро се приема като "коментар" на това, което Библията казва, че ако щете. Тя се смята за "по-малкото светило," с "по-голямото светило" в Библията. 3. Без коментар. 4. Еклисиаст 9: 5 казва, че "мъртвите не знаят нищо." Ако това е така, как може душата все още да е жив. Библията в сравнителен план и след смъртта си, за да е "заспал", докато Исус дойде да възкреси мъртвите. Не се споменава за водене на душите си жив и ще небето веднага и като членове на семейството гледат отгоре ... Това понятие е човека ... 5. Къде по света взехте това от? Единственият човек, че съдиите е самият Бог. Не бъдете глупави и да позволи на хората в този свят, включително и пастори, за да ви съдят ... 6. Вярно, но и за добра причина, здраве. Вижте Левит 11 за какво казват Писанията за чисти и нечисти месо ...

  • Може да има някои интелигентно поставят добри точки и да, прав сте за някои, но писание се казва, отстранени от тялото, в присъствието на Господа. О, да за това, какво добро е чист и това, което е не, Исус не каза да се получи от всеки храна и THST сега всички храни беше чист.

  • Актуален въпрос за SDA хора: Не ви хора вярват в безсмъртието на душата? Ако отговорът е да, защо? Ако не, защо?

   • ОК, моя приятел Ние вярваме, че можем onces умират нашата душа или животът ще бъде връщане към самия Бог точно като начина, по който Бог е дал живот на Адам в beginnig ... .see Genesis2: 7 И Господ Бог създаде човека от пръст от земята, и вдъхна в лицето му дихание за живот; и човекът стана жива душа. така дъхът на живота или душата се връща при Бога, но ни връща към тялото прах ...... виждаме Бог има план за теб и мен ... ..all живот се връща към самия Бог, за да можем да изчакат до второто пришествие на Христос Съдния ден ......

    • Има разлика между душата и Духа. Духът не умира, но се връща към създателя, че ни е дал толкова свободно да вършим Неговата воля. Душата ни е нашата характеристика грим, който описва това, което сме. Ето защо, по дяволите, е след нашата душа, а не Духа. Погледнете нагоре душа и дух, и вие ще видите, че има душа и дух.

     • е седем дни на адвентистите знаят светия дух ??? и да го използвате ??

     • Какво Лорънс казва, е, същото е абсолютно вярно има три лица, един Бог Отец, син и Светия Дух мъдрост знания и разбиране Вчера, днес и утре се разграждат по тройки всички в цялата Библия ние сме плът на тази земя се връща прах на прах, душата ни е нашето сърце и нашият ум разсъждение да или не прав или не тази или онази свободната си воля ни дух е кои сме наистина, защото Бог казва, че той е дух и онези, които му се покланят, трябва да се покланят с дух и в истината и че той възнаграждава от тях, които го търсят това е Божието слово, че сравнение е това, което е чрез Духа си, който се въведе един човек, а не човек разсъждение и въвеждане неща заедно по своя Библията се казва, не е на лично тълкуване на човек е от Бога и неговия Дух, който ни води и да ни води в цялата истина за Христос, за да отиде приготвя място за нас да се върне у дома, за да. Също така можете да ми покажете в Библията, където се казва, че Исус не направи достатъчно добра работа, така че той трябваше да отиде на небето и направи светилище неща като мъжете вършеха тук, на земята, както католиците да прикритие за грехове Исус умря и навес кръвта му на този кръст, когато той каза, че е завършен се свърши той няма да свърши повече работа в небето за нас, за да бъде спасен, ние не трябва да се пази съботата да се спаси всичко, което трябва да направите е да признае Христос като нашия Господ, нашия Спасител, и за това, което той е направил за всички нас и ние сме спасени освети и освободи от кръвта на агнето, което е изкупление за всички наши грехове ние не сме спасени чрез дела са били спасени по благодат чрез вяра благодат е unmeritable полза което означава, че ние не го заслужаваме ние не го спечелят, но Бог свободно даде своя Син, като изпрати Сина си, за да се окаже, че живее жертвата, която има не повече, че е необходимо да се направи, е. Вие изследвате Писанията и ще видите за себе си тя казва, не добавяйте или отнеме от думата си за него е мерзост, за да ми се, че е отвратително в очите на Бог Елън Уайт G върши това, а също и тя също е плагиат и те говориха лъжливи пъти фалшиви дни, когато Христос е трябвало да дойде тази църква е основана на човек не Бог точно както мормонската църква е основана от човек не Бог и тя ще достигне до своя край, когато се разкри, но дотогава Исус казва, че ако те не са срещу мен тогава там за да ме остави да ги бъде. Но най-голямото нещо, което искам да подчертая, е враг използва този вид неща, специално в тези последни дни, за да държи хората от Христос няма нищо общо с спасение тези идеологически аргументи и основи на човек това не е от Бога това не е това, което Исус е дошъл преди да дойде, че сме един обичам друг, че се разбираме и знаем, че е любов голяма не Agape филето или не на Розие не меча J но благочестиви аргументи Lov и основи на човек това не е от Бога това не е това, което Исус дойде той дойде, че имаме живот и да го имат изобилно, че изобилието е началото средата и края, който е в началото на служението му знае мъдростта и познанието на разбиране е обезпечено за да се грижи за любовта показва, че вие ​​няма да има значение покажете, че сте принадлежат показват, че има цел за живота, че той ви дава това е, което той говори за, но ако търсите Писанията ще го видите, но ако не щете не той казва, че не съм виждал ухо не чух нито сърцето на човек разбрал нещата, които Бог е приготвил за ония, които го обичат, но въпреки това той разкри, върху нас дълбоките Божии неща от неговия дух е наша правда за човек е глупост не Библията казва, че Бог ще използва силовите неща на света, за да посрами мъдрите сме гласът му ние сме си съдове ние сме нищо, но човек, когато глупости призна Христос Исус за свой Господ и Спасител и освен него в сърцето си, ако е починал една минута след това, че е ще става с теб са пазели съботата е то ще значение дали не сте яли месо или не е ли ще има значение дали не ви е дал пари на някой, или не знаят, че няма нищо общо с това, защото, когато призна Христос прощават ти се греховете и забравен под Христос задържането на кръв към вас не повече той какво кажа Мери, когато тя попадна в акта на прелюбодеяние от човек уж той каза Мери, където са обвинителите тя каза, нито Господ казва той тогава нито мога да обвиня и да отидете и грях няма повече . Тази декларация от Бога беше от собствената си любяща устата на сърцето й и тя видя, че и смятат, че ниско, така че тя не може да помогне, но любовта и уважението, което той каза така от този момент нататък животът й е да служи и да го почитат в нея живот това е, което тя направи, ние сме човешки същества, ние ще правим грешки Исус каза в словото той каза, че идват за болните не идвам за излекуван и няма да дойде за хората, които го имат всички заедно каква е използвате на среща с него, ако те не разполагат с живота притеснение е необходимо той идва за хора, които са загубили, които са били малтретирани, които са в робство, които сте били излъга от врага и от хора, които са били засегнати той идва поради тази причина и Поради тази причина само за да ни помогне да разберем, че всички ние сме семейство ние всички принадлежат към него, той е цар на царете Господа на господарите Князът на мира Великият аз съм и ако това наистина е така, което е, че е в негова дума ти каза, че не съм човек, че ще лежи в моята дума не се върне невалидни това означава, че ние сме царе деца ние сме кралски особи ние принадлежим при цена принадлежим като децата му целият този свят всичко е наши, ако само знаеше кои сме ние спра да се боря сред един от друг и започнахме да се измъкнем там и ми харесва нашите братя и сестри и те се обединяват в разбере но всичко е въпрос на Христос и го сам защо спасение бе доведен на първо място това е всичко за Христос и му сам е защо Адам беше даден първия си дъх това е всичко, за да изведат истинската любов и истинския дух и истинското значение на това, което Бог има предвид всички заедно левиевата законът е бил 10-те Божи заповеди той е трябвало да бъдат установени, така че човек може да види, че не е правило от ръката на Бог, след това беше, че Грейс е Исус Христос, че Грейс бе доведен на тази земя, че Грейс ни помага да разберем и да видим, че Исус вече е изкуплението за 10 заповеди и всички тези други неща, ние се подчиняваме на тези неща от любов и уважение към Бога не като диктатор като клуб готов да THUM стр нас като 10-те Божи заповеди се говори от католиците или 10-те Божи заповеди се говори от седем ден на адвентистите от друга различни религии и различни култове и също такива неща, които са там, те правят това, което искате да направите, за да прославят от своя страна не им Бог. Исус ясно го каза, че не се стигна до небето от делата си, трябва да се роди отново и пазят съботата не е това, което ви помага да спаси

     • Амин Обичам това този то наистина истината аз тук проверка по тази тема becuse на млада дама, която е адвентистите от седмия ден бях да й обясня едно и също нещо за разлика ИАЖА от време от печалбите от стария testment до идването на Исус вещица го на тепавица на новото от Божията благодат, Исус каза: аз съм пътят и истината, и животът не един коментар на бащата, но истина мен. Нейната съвсем ясно Исус е син на Бог и не можем да бъде само спасяване на Своята благодат не чрез дела и човек трябва да прави boast.the говори срещу поклонника на неделя и да кажа ще отидем в ада. Никога един ден чувам моя пастор да речем, че за тях едно нещо, което се научат Божието слово се каже, че ще бъде изненади на небето този ми го казва какво това, което казвате, че не сме съдията Бог е аз съм, че аз съм Той е един, който determin който ще рая или ада, така че аз обичам този stament направите позволява да стои и да declear словото на истината вещица е нашия Господ и спасител Иисус Христос.

     • Така че какво да кажем за пунктуация, разбрах и Амин!

     • Мисля, че вие ​​и аз съм съгласен, че Исус е този, за когото е. Той е Истината Пътя и Живота! Вашият коментар е трудно да се чете поради липса на пунктуация и грешни думи Бог да ви благослови чифтосат. ..Garth

     • Като Born Again християнин аз разбирам какво искаш да кажеш, но е много трудно да се чете вашия коментар. Без препинателни знаци всичко е забавно заедно. Да, Исус завърши делото на спасението, Той не възнамерява да Го помогне по никакъв начин, пазят съботата, въздържане от определени храни, нито каквито и да било добри дела. Ние се провали на ранното ни пътуване, когато се опитва да запази 10-те Божи заповеди, те са там, за да ни покаже какво е грях е .. Благодаря на Бога, че Той е нашият Спасител ако приемем Исус като наш Изкупител .. Хвалете Господа. Сега ние се молим Бог да отвори очите на слепите с евангелско послание и се спаси от Божия Гняв да дойде, тъй като ще се запазят като помощ от Святият Дух, докато ние все още сме живи тук. Може да сте близо до нашия Спасител и да бъде благословение за другите ... сестра в Христос.

     • Да това, което той каза! ☝️✝️

     • Амин !! Аз и Духа (Светия) вътре в мен се съгласява с всичко, което казвате. Това е истината на Евангелието на Исус Христос. Когато знаем истината истината ще ви освободи. Исус е Пътят, Истината и Животът. Вечен.

     • Моля помогне с библейски стихове

  • Ричард, аз Обзавеждането е изцяло съгласен с теб брат.

  • Да Ричард, но аз не знам на адвентистите празнуват Великден.

  • Аз наистина вярвам, че SDA са последователи на Христос и са посветени, но много от своите убеждения, които те следват, са от стария завет. Христос дойде, за да се изпълни старозаветната законите и заповедите. Новата заповед е от Лука 10:27 "Да възлюбиш Господа твоя Бог с цялото си сърце и с цялата си душа и с всичката си сила, и с всичкия си ум"; и "Да възлюбиш ближния си като себе си.

   • Римляни 13:10 "Любовта не върши зло на ближния. Ето защо любовта е изпълнение на закона. "

    Йоан 13:34 "Нова заповед ви давам, да се любите един друг. Както Аз ви възлюбих, така и вие да се любите един друг. "

   • Просто прочетете Матей 05:17. Какво да кажем за Христос Десетте Божи заповеди. Heaven & земя могат да изчезнат, но дори и за период или запетая ще изчезне от закона.

  • Да, който е написал това е погрешно, аз съм 7-ия ден адвентисти, а някои от THST не е вярно моята църква съм да prsise mrs.white просто оправдава от нея са по-phrofit ние вярваме в син на човека и Бога не са култ му добре да се яде здрави и Библията ясно заявява, да се запази трезвен през цялото време, или дяволът ще ви погълне и да насърчи хората да проучи има нянкакъв седми адвентистите от седмия ден е истинската църква.

   • Грешите! Това е абсолютно не е библия на основата на религия. Конвентът е изпълнено, а ние живеем в Новия Завет. Месечен цикъл! Неделя е поклонение и почивка! Исус се обърна вода 2 вино и отпих в Библията. Единствената уговорка не е за пиене, за да се оцени. Няма нищо в Новия Завет по отношение на яденето на червено месо. Както казах, това не е библия на базата на религия, която използвате една книга, написана от човек ... всъщност е жена. Кои пози в съвсем различен проблем въз основа на 2-ро Тимотей. Една жена никога не трябва да бъде преподаване над мъжете! Вашата религия е остаряло / не реален / вероятно с култов.

   • Уау те наистина казват, че не съм го прочетете аз просто погледна към титлата, докато те наистина казват, не за адвентистите от седмия ден, ако не знаете нищо за адвентистите, и ги е срам за свикване на тази нехристияни какво е нехристиянски нещо да се направи

  • Не мисля, че Бог се грижи, ако тя е Satuday или неделя. Той се грижи, че можем да се отмени един дни от седем до поклонение.

   • Съгласен съм! Всъщност, аз се покланят Господ мой Бог Спасител Исус Христос всеки ден!

   • Вярно LaDonna. Той се връща за църквата. Не деноминация или религия, но църквата.

   • Ето как аз мисля,

   • LaDonna в Битие се казва, че Бог освети седмия ден. Нейната ясно, че той е набор този ден освен, ден по-важни от други, много преди всеки завет. Така че очевидно това има значение кой ден е Неговия свят ден. Той е трябвало да стои вечно.

    • Джак си правилно и те нямат никаква представа за закона се прикован на кръста в световните Мойсей в нея е посочена думата orgdin връзка с Мойсей, който е написан от ръката на Мойсей не десет заповед, която е написана от Бог не изглежда да получите това е церемониалните закони, които се ликвидирано

    • Не забравяйте, че последното съобщение е бъркани малко, защото няма редактиране опция тук Предполагам, докато този администратор одобрява този коментар Аз съм се предположи

  • Консултирайте се с преподаване римокатолици на закони и customs..and защо те правят that..I надявам, че те ще ви даде кратки verison..we не бюфет нашата вяра и bible..as много протестантски направя ..

  • Много добре се отбележи, брат ми. Той хора, посветени повече време в четене на Словото, Библията, те ще разберат, че SDA, също християни, както ние вярваме в Христа, проповядваме изследване и практика това, което е в Библията.

  • Вярваш ли в ада?

  • Написано е. Всички видове месо е дадена като чиста

  • Това е моето разбиране, че Христос ни позволява да се яде почти всичко, с изключение на животни с определен копито като кон и ципести крачета. Поправете ме, ако греша. Исус е доста променят няколко неща от Стария Завет.

  • Култове създават хората да бъдат на защитата. Просто вярвам, Исус е спасител. Той те обича и го приемам в сърцето си и само за четене на думата си и Светият Дух ще ви води. Бог не прави искания. Той ни приема, без значение какво. Прощава с нас, без значение какво. Не осъждане.

  • Ричард ви цитирам Еклисиаст 9: 5, но начина, по който се спря там? Току-що прочетох следващия стих това, което казва? под слънцето. Прочетете също така това, което Исус се каже за богатия човек и Лазар в Лука 16. Също philuppians 01:23

  • Бих искал да коментирам # 3. Аз съм новороден християнин. Моите убеждения не идват от католическата религия. Католицизма е религия на компромис, за да успокои Римската империя. Това е мястото, където празненствата богоугодни получиха демонични имена като Великден носи името на бога на демон Ищар и рождения ден на месията е променено на много satanicly назначен ден празнува от езичниците. Това се е случило с дните от седмицата, като в призива на първия ден от седмицата, неделя в чест на бога на слънцето и слънцето поклонение. Хелоуин е друга огромна разлика и цяла проучване за своя сметка.

   Като новороден християнин аз живея живота си без религия. Моите убеждения не идват от католическите вярвания. Моите убеждения са директно от Библията. Животът ми се фокусира върху която има лична връзка с Бога и признава моя създател като дух, който е всезнаещ, всемогъщ и навсякъде изобщо същото време времето. Вярвам, че Исус Христос е Божият Дух обитава в плътта на Христос и Светият Дух е, че духът на Бог, който е изпратен да живее в нас, за да ни укрепи и да ни научи на всичко в духа. Христос дойде да умре на мое място, така че може да се освободи от наказанието за греховете ми и също така, че моите грехове може да бъде отстранен от живота ми ме кара да неопетнени и праведен от греха. Това е нищо подобно на католицизма. Християнството е директно получени от евреите. Исус Христос, за да бъдем точни. Тъй като Исус е роден на еврейския Дева Мария. Католицизма е може би най-големият култ в света.

  • Той е възкръснал от мъртвите в неделя.

   Рано сутринта в неделя, тъй като новия ден се заражда, Мария Магдалина и другата Мария излезе да посети гроба. Внезапно стана голям трус! За един ангел от Господа слезе от небето, отместен камъка, и седна на него. Матей 28: 1-2 NLT

  • Евреи 4: 9-10 Тогава, остава съботна почивка за Божия народ, за който е влязъл в Божията почивка е също почина от творбите си, както Бог от Своите Си.

   Колосяни 2: 16-17 Затова никой да не съдиш ли в въпросите на храни и напитки, или по отношение на един празник или новолуние, или събота. Това са сянка на нещата, за да дойде, но веществото принадлежи на Христос.

   Римляни 14: 5 Един човек уважава един ден, тъй като по-добър от друг, а друг човек уважава всички дни еднакви. Всеки човек трябва да бъде напълно уверен в своя ум.

   Матей 12: 8 Защото Човешкият Син е господар на съботата ".

   Матей 11: 28-30 Ела при мен, всички, които се трудите и сте обременени, и Аз ще ви успокоя

  • Това е смешно, че хората искат да мразя на ДАТ, така че ние не сме християни, защото той последва пълен резервоар с Емет, че не съм виновен момчета могат да намерят четене на 9, но не и последният като хайде сега да получите главата си от задника ми да намерите тона писания в Новия и Стария завет, която казва, че ние все още трябва да пазят съботата, ако нещо се адвентистите от седмия ден е най-християнин

  • Иска ми се да харесвате коментар, защото е вярно, че хората не знаят нищо за адвентистите от седмия ден не знаят нищо за истинската християнство и се опитват да да обвинявам Елън G бял беше прав те презират, което е написано в истината затова те гледат ни като врагове и всичко, което правим, е да следвате десетте заповеди и се опитват да учат другите да направят същото казвам ние не сме християни моля, където най-много християни те говорят боклуци около 7 Ден на адвентистите, но мнозинството от там църква е един от друг на падналите църкви на Вавилон

  • Знаеш, че е изключително груб, когато кажете разликите между адвентистите и християните като нещо, в които най-голям натиск и второ ще съди само защото искам да те задържа на Божиите заповеди е той ни заповяда да го направят оставих тези две заповеди, ако обичам твоя Бог с цялото си сърце и ще запази Sabbath и ако нашият вид да си колега съсед, който е изпълнение на останалата част на Десетте Божи заповеди тя никога не е била премахната и да ни се обадите нехристияни, когато ние пазим вярно Sabbath

   Sabbath оспорва Допълнителна писмена форма от Елън Уайт

   Номер едно: Някои християни вярват, че съботата е била променена в резултат на популярното схващане, че в съботен ден е била предназначена за еврейския народ. Те използват Revelations 1:10 "Аз бях в духа на Господния ден и чух зад себе си силен глас като от тръба".

   ... но това, което е Денят на Господ? Да се ​​върнем към писанията, за да разкрие истината.

   Исая 58:13 "Ако отдръпнеш крака си в събота не вършиш своята воля в светия Ми ден". Какво е свято му ден, в деня, когато осветени?

   Изход 20: 9 "Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела, а на седмия ден, който е събота на Господа, твоя Бог, и в него си почина". Така че се разграничават един свят ден, ден, който е осветен, което ще означава, Господния ден е събота. Дръжте се отбележи, че в рамките на чужденците порти са извън еврейските хора там за Исус искаше всички да пазят съботата

   В допълнение към това има Лука 6: 5 ", а той им каза синът на човека също е господар на съботата.", Следователно, отново Господния ден е равен на съботния ден.

   Номер две: Някои вярващи смятат, че съботата е била променена, защото на възкресението, и те използват този стих ...

   Матей 28: 1 "И в края на съботата, тъй като тя започна да рисува към първия ден на седмицата започна да разсъмване", хората казват, защото тя казва, че това е края на съботата като препратка към края на библейски Sabbath, но това е наистина? Нека да погледнем по-далеч в това ...

   Сега, когато се казва, че съботата е приключила ли това наистина означава, че съботата е премахната? Или това е просто заявява, факт, който в събота беше към края си и започва нова седмица за първия ден.

   Номер три: Друго погрешно схващане е, Марк 16: 1 "сега познаването на Исус възкръсна рано в първия ден от седмицата, който се приближи първо на Мария Магдалена".

   Сега някои казват, че това е причината, поради която в събота е променен, но можем да видим нещо, което наистина се отнася до промяна на съботата? Там не е един споменава за него, и за пореден път се посочва само един факт, и история, нека се свърже парчетата.

   Марк 16: 1-2 "А когато се мина съботата Мария Магдалена Мария, майката на Яков и Соломон внесе подправки, които те биха могли да дойдат и да го помажеш". Сега това за мен е всъщност доказателство, че на седмия ден е все още важен. Ако Исус каза на апостолите, че те не трябва да се пази съботата, тогава защо е толкова важно за учениците не завършват enbalming тялото му в петък, когато слънцето залязваше. Те знаеха, че Исус няма да бъде доволен. На учениците, които видяха тъй като имаше много работа, участващи в него, нека да изчакаме до след съботата е приет. Исус дори пази съботата и в смъртта си. Той почина през съботата и стана, след като всичко свърши, така че идеята, че тя е била премахната е глупости.

   Сега друг стих и че показва жизнено важно значение, но те се опитват да използват това, за да подкрепят това, което те вярват, но нека се потопите по-навътре в нея ...

   Сега някои хора твърдят, че законът е бил прикован на кръста, но това е наистина така? използване Нека Колосяни 2: 14-15 И той казва: "след като изтри всяка ръка писания на наредбите, които бяха срещу нас, което е в противоречие с нас и той го е взел от пътя, след като го прикован на кръста, като обезоръжени началства и правомощията. Той направи публичен спектакъл от тях триумфирайки над тях в него ".

   Сега е това, отнасящи се до Десетте Божи заповеди? Нека да разгледаме този стих, за да стигнем до заключение ... сега в 2-ри Летописи 33: 8 се казва, "те ще внимавайте да направя всичко, което съм им заповядал според целия закон и устава и наредбите по ръката на Мойсей".

   Сега, ако забележите Колосяни, така и Летописи използват думата "наредби", което означава че има два закона, Моисеевия закон и десетте заповеди. Colossians is merely representing the fact that we no longer have to keep the law of Moses, but not the Ten Commandments. Therefore, no more animal sacrifice, , be assured it is not with the Ten Commandments of the Lord that was written in stone. That is done away with what are the law of Moses

   Oridinances=Laws of Moses Ten Commandments=Hand of God Deuteronomy 31:26 says, “Take this book of the law, and put it in the side or the ark of the covenent of the Lord your God, that it may be there for a witness against thee”. Luke 23:56 and it says “then they returned and prepared spices and fragrances oils and they rested on the Sabbath according to the Commandments”.

   now does any of this say that the Sabbath is a new day? I believe, The full ten Commandments still apply if you disagree show the scriptures in the comment section let's expand our biblical minds.

   Additional writings by Ellen G white The law of God in the sanctuary in heaven is the great original, of which the precepts inscribed upon the tables of stone and recorded by Moses in the Pentateuch were an unerring transcript. Those who arrived at an understanding of this important point were thus led to see the sacred, unchanging character of the divine law. They saw, as never before, the force of the Saviour's words: “Till heaven and earth pass, one jot or one tittle shall in no wise pass from the law.” Matthew 5:18. The law of God, being a revelation of His will, a transcript of His character, must forever endure, “as a faithful witness in heaven.” Not one command has been annulled; not a jot or tittle has been changed. Says the psalmist: “Forever, O Lord, Thy word is settled in heaven.” “All His commandments are sure. They stand fast for ever and ever.” Psalm 119:89; 111:7, 8.

   In the very bosom of the Decalogue is the fourth commandment, as it was first proclaimed: “Remember the Sabbath day, to keep it holy. Six days shalt thou labor, and do all thy work: but the seventh day is the Sabbath of the Lord thy God: in it thou shalt not do any work, thou, nor thy son, nor thy daughter, thy manservant, nor thy maidservant, nor thy cattle, nor thy stranger that is within thy gates: for in six days the Lord made heaven and earth, the sea, and all that in them is, and rested the seventh day: wherefore the Lord blessed the Sabbath day, and hallowed it.” Exodus 20:8-11.

  • You know it's extremely rude when you say the differences between Adventist and Christians as anything where the most pressure and secondly going to judge just because you want to hold you the Commandments of God was he commanded us to do so I left those two Commandments if you love your God with all your heart and you will keep his Sabbath and if you our kind to your fellow neighbor that is fulfillment of the rest of the Ten Commandments it has never been done away with And you call us non-christians when we keep the true Sabbath

  • I don't want to argue but since Jesus died on the cross for us to save us for our sins from what the first Adam did. We go by the new testament and it says in Mark that all food is clean now. Also Bible says that absent with the body is present with the Lord. Also while Jesus was hanging on the cross the man next to Him wanted to be forgiven and was afraid and Jesus said in a little while you will be in Paradise with me. I think in Luke.

 2. It is not true that SDA's forbid the eating of red meat because it defiles the soul. It is also not true that the SDA's encourage members to eat anything but in moderation.

  The truth is that SDA's are encouraged to eat clean meat in moderation. Check Leviticus chapter 11. On the other hand, since the original diet for man according to Genesis 1:29 is plant-based, vegetarianism is encouraged and promoted in the church. For this reasons there are SDA's who are vegetarians and there are some who are not but also eat in moderation the meat/fish/birds the Creator refers to as clean and wholesome for consumption.

  Finally, all the teachings and doctrines of the SDA's are bible based. Ellen White was a prolific spirit filled writer whose works are referenced only because they are in conformity with biblical teachings. Any piece that is in contradiction with the Holy Scriptures (The Bible) is rejected by the SDA's. At church service or any religious gatherings the books used by SDA's are the bible, and the SDA Hymn Book.

  • YES girl preach I am tired of people confusing other people in what us seventh day Adventist believe in, and what we do!!

   • I love SDA ways of the Bible and Witnesses I learned a lot more from your ways than I did from mainstream Christianity. I have family that are witnesses and a friend who is SDA I really like how you all really apply the Bible teachings and principles to life

  • You are living under Old Covenant which begins after resurrection of Christ. However, if you believe Jesus died and suffered and rose again, hallelujah. See you in heaven, brother:)

  • Амин. As previously noted, if people would just read the Word and not concentrate on one text, they would better understand the Bible. A text is part of a chapter and referenceds to other books is key in understating.

  • LOLOL. I find this statement that you write absolutely hysterical!

   You write (paraphrased)'any piece of the book written by Ellen whatshername that doesn't conform to the Bible will be thrown out…x

   According to 2 Timothy women cannot preach over men. Per your rules in SDA you are extremely conservative. Very archaic. You use the Old Testament. There for you believe in 2 Timothy.

   If there is even one line in a book that is contradictory, it is a lie! That entire book should be thrown out based on that alone. No. Questions. Asked!

 3. In large your commentary is good; but the most glaring inaccuracy is the origin of Christianity – In no way did it come from the Catholic church.

  In Acts chapters 1 – 2 we are taught that about 120 were gathered together with Peter (1:15); upon whom the holy Spirit was poured (2:14); and “Those who accepted his message were baptized, and about three thousand persons were added that day” (2:41).

  This was after Christ's resurrection and ascension, when the time for Pentecost was fulfilled (2:1) and was the founding of Christ's church.

  The 1906 US census recognized the Churches of Christ as autonomous bodies of followers of Christ adhering to the original church teachings found exclusively in the New Testament.

 4. I am catholic and believe that all of us have different beliefs but the same GOD and even the native americas believed of a higher power.

  • Being a completed Jew or a born again Jew, I feel that WHAT the bible says goes as it is the complete word of God.

  • The first 4 commandments, if obeyed, reflects our love to God. The only higher power is God, but too often people worship their own god. There is only One.

   The other 6 commandments, when obeyed, is our love for our brethren.

  • Наистина ли?

   Do you believe that your God would go out and tell you to crash two planes into a couple of tall towers? Cuz I am absolutely one thousand percent positive that my God, my Jesus would never tell me to do that.

   So… No! We do not all share the same God. Просто казвам.

 5. SDA's ARE Christians. The title of your page is terribly misleading. If you said “Difference between Seventh-Day Adventists and Other Christian Denominations” it would be more correct.

  Also, SDA's don't out-and-out forbid drinking and smoking, but do very much discourage it, to the point that the vast majority of SDA's do not drink or smoke, but some few do.

  Dress in church varies by region and is generally no different from other Protestant churches in their region.

  Your information is TERRIBLY outdated. Please visit an SDA church and do more research. Or perhaps ask an actual Adventist. Like me, perhaps – I've been SDA for over 20 years and am very active in my local congregation and have participated in state- and nation-wide church constituency meetings.

  • why have service on saturdays than sundays?

   Благодаря

   • Because Jesus worshipped on Sabbath. Saturday was considered the day of worship, but the catholic church changed the day of worship from Saturday to Sunday out of tradition. ( http://www.biblesabbath.org/confessions.html ) take a gander.

    God is the same yesterday, today and forever more. Hebrews. 13:5 God said Remeber the Sabbath to keep it holy. Exdous 20:8 God only santified, blessed and hallowed one day out of the week. Gen. 2:1-3

    These are just a few supporting verse. However, I will say to truly understand the Sunday vs. Sabbath debate, you would have to go back to the book Genesis and pray for the Holy Spirit to give you wisdom.

    Hope this helps

    • Bible gives very simple and straight forward instructions “Obey and Live” Obedience is better than sacrifice. There is no amount of penance or prayer that can equate to obedience to God's word.

     1 Samuel:15:22: And Samuel said, Hath the LORD as great delight in burnt offerings and sacrifices, as in obeying the voice of the LORD? Behold, to obey is better than sacrifice, and to hearken than the fat of rams.

     I was just wondering if each church just discard what the Bible teaches and make their own 10 commandments and follow their own traditions, being a christian will be so easy. Once saved your always saved, why bother about sin, Judgement, Grace , saviour & Eternal Life.

     Why do we still hold on to the Bible and do as we please?

     Mark:7:7: Howbeit in vain do they worship me, teaching for doctrines the commandments of men. Mark:7:8: For laying aside the commandment of God, ye hold the tradition of men, as the washing of pots and cups: and many other such like things ye do. Mark:7:9: And he said unto them, Full well ye reject the commandment of God, that ye may keep your own tradition.

     God is a God of Love and His commandments is His Character, He does not force anyone, all He says is , John:14:15: If ye love me, keep my commandments.

     Matt:19:17: And he said unto him, Why callest thou me good? there is none good but one, that is, God: but if thou wilt enter into life, keep the commandments. Rev:12:17: And the dragon was wroth with the woman, and went to make war with the remnant of her seed, which keep the commandments of God, and have the testimony of Jesus Christ. Rev:14:12: Here is the patience of the saints: here are they that keep the commandments of God, and the faith of Jesus.

     Man has gone far away from God and that is why today Modern Society accepts : 1) Homosexuality 2) Live in Relationships and many such evils.

     Saturday or Sunday it does'nt matter to God? OR DOES IT? Pray for the Holy Spirit to lead us to the light given in the Bible.

     • You may work Saturday and Sunday I believe what Jesus is saying is to keep one day of the week Set aside to rest your self and worship the Lord I worked in a prison for years and very rarely had weekends off if you had Tuesday and Wednesday off the Lord wants you to set aside one day for Him and to rest but don't forget we are to be in the Word daily not just on Sunday or Saturday being good stewards of the Lord and to sharpen ourselves

     • Well said Let's pray for the Holy Spirit to guide us.am an a Pentecostal but wether Sunday or Saturday or Monday God still remains God and we should worship Him on a daily basis

    • Jesus worshiped on the Sabbath as he was a Jew. Jesus fullfilled the Sabbath requierment and became our Sabbath rest in accordance with the passover. Jesus healed & broke Sabbath rules and used them to teach. Ellen White was a Mason, Adventist churches are overflowwing with Masonic symbology, a true mark of the beast. Adventist are not the remnate church unless they are all virgin male Jews. The day a man born again of Spirit worships on is irrelevent. Yes it's true, the Sabbath was on a Saturday for the Jews, ask yourself, are you a Jew, Gentile or do you belong to the church of God? The old testement is the letter to learn from, it is not written to us, the gospels are miss placed in the new testement which is written to the saints. Study and show ourselves approved.

     • So according to you , Questions we should be asking : 1) Jesus was a Jew … so why should we follow Him? 2) He broke the sabbath rule, then why was it given in the first place? To later break it? Ask the question did Adam & Eve keep the sabbath? Were they Jews? When did Jews or Judaism begin? When did Sabbath begin? 3) To the question are you a Jew? We are all descendants from Noah .. Ham,Shem & Japhath & then later Abraham. We are now spiritual Israelites (Sabbath Keepers). 4) If old testament was not written to us but just a set of moral stories to learn from, then what do the prophecies in Daniel point to ? for the Jews or us ? What about Isaiah who points to the Messiah to be born in Matthew? (The birth of Jesus). 5) Sabbath is the only Identity Proof to Identify the Creator. It tells us : a) Who the Creator is : God b) What is His dominion over : All Universe (Heavens & the earth).

      You remove the sabbath and we have no proof of the creator & that is what the devil is trying to achieve.

      No Wonder the Sabbath commandment in Exo :20:8 begins with the word REMEMBER, because a long time ago even before you and me were born He knew that we will find reasons to FORGET the Sabbath.

      Whether Ellen G White was a mason is something that we should not Judge. All that is important for a true Christian is to follow the Bible Entirely, not some parts here and there.

     • Anoop I don't think you have understood what VirginKiller is saying.

     • I agree with VirginKiller

     • съгласен съм

     • The Sabbath was not for the Jews. It was given at Creation before Israel was born or mentioned. The Sabbath is for everyone who believes in God the Creator.

     • Virginia, I am not SDA but you are confusing them with Mormons or Latter Day Saints Ellen White was NEVER a Mason as only men are Masons. You are actually meaning Joseph Smith, the founder of Mormonism was a Mason and the symbology you mentioning in the Mormon Church.

     • VirginKiller, I am not SDA but you are confusing them with Mormons or Latter Day Saints Ellen White was NEVER a Mason as only men are Masons. You are actually meaning Joseph Smith, the founder of Mormonism was a Mason and the symbology you mentioning in the Mormon Church.

    • I am a non-denomination Christian, and after doing some research on the SDA sect. I am highly disappointed on other Christian groups for distancing themselves from them. The SDA denomination is more accurate in most of it's beliefs especially in that of the sabbath. I am my family have decided to always keep the Sabbath (Saturday) holy rather than Sunday. I pray the rest of the Christian family will do the same. This way we divorce ourselves from roman Catholicism.

    • I am a non-denomination Christian, and after doing some research on the SDA sect. I am highly disappointed on other Christian groups for distancing themselves from them. The SDA denomination is more accurate in most of it's beliefs especially in that of the sabbath. I and my family have decided to always keep the Sabbath (Saturday) holy rather than Sunday. I pray the rest of the Christian family will do the same. This way we divorce ourselves from roman Catholicism.

   • Because Saturday/Sabbath was decided by God, not man. Genesis 20:8-11… remember the Sabbath day to keep it holy… six days shall though work, but the seventh day is the day of the Lord.

    The Sabbath was designed by God for all (not just Jewish people). Unfortunately, it was changed by Constantine… it's in the history books and can be found in the libraries and internet. This conflict is part of Satan's plan, but God is more powerful and merciful.

  • I just started going to a SDA Church and I think the devil is trying to hinder me. I was told they don't preach sound doctrine, and they are a cult. I was even asked not to post anything on the web page called “Word of God Speaking…” that has to do with SDA or Jehovah's witnesses.

  • Dear Wendy, I have a friend who attends SDA. Имам въпрос. I understand the SDA teaches there is no hell, even though Jesus spoke more about hell than heaven as He wants NONE to go there, but wants all to repent and accept His free gift of salvation. From my limited knowledge of SDA, it appears to be salvation by “works” meaning, you get to heaven by doing this or not doing that, versus Jesus free gift of salvation. The Bible teaches once we have repented (turned around – toward God rather than away from Him, turned from sin rather than being enslaved by sin) and trusted and accepted Jesus' sacrifice on the cross, and received Him as Savior – then we are going to heaven. The changes we make because of our Salvation are SOLEY out of our Love for Jesus. However, the Bible is also clear that there is a very severe consequence for rejecting Christ's work on the cross. It is eternity in hell. I've heard some say, “a good God could not send anyone to hell.” He DOESN'T – rejection of Christ does. He wants none to perish, but all to come. And the reason I struggle with this doctrine is because it takes the URGENCY out of leading the lost to Christ. I have seen this myself as I work with Mormons and Jehovah Witnesses that teach there is no hell. There is not the severe urgency to reach the person who is dying, because there are no “consequences”. That is a lie from Satan himself. There are VERY REAL consequences. Anyway, I'm interested in understanding where SDA comes up with this doctrine. As Jesus was so clear about the reality of a very real hell, Sheol, Gehenna, where there will be weeping, eternal fire, gnashing of teeth. Just trying to understand so I can discuss with my friend. Thank you and may God Bless you.

  • Не. Съжалявам. Not Christians.

   To be a Christian you must absolutely 100% believe that the only way to get to heaven is by John 3:16.

   To be a Christian you must believe that the Old Testament has been fulfilled by the Covenant.

   And to be a Christian you absolutely must never use another book as a form of teaching along with the Bible unless it is a Bible study. It cannot be used to preach out of. Never, never, never!

 6. All christians profess to follow Jesus Christ and His teachings and to walk according to the Bible. But I wonder why do Christians worship on Sundays when Jesus Christ himself has never kept sunday as the sabbath day. There is absolutely no reference of Him worshipping or advocating his followers /disciples to worship on sunday. He always kept the sabbath on the 7th day which is saturday according to the 10 commandments.

  If we have to go to heaven and live there for eternity , I wonder what laws they obey or keep in Heaven, because most Christians claim all laws are fulfilled and nailed to the cross and done away with. If there is no laws to keep, then logically speaking there exists no sin( because sin is the transgression of the law ) and in that case I don't need a Saviour to save me. So christians must think and study the Bible carefully. Sin definitely exists and so does the 10 moral laws. I need Jesus Christ to save me from my sins, cause only His blood cleanses me from sin and by Grace only I receive eternal life or salvation. And so because Jesus Christ has done such a wonderful thing in my life , I want to show my Love to Him and that is why I keep the 10 Moral Laws which are still operational & includes the 4th commandment which is the Sabbath.

  • at old testament time those people who will not attend worship services, the church instructed to kill them, that's is the sabbath so why the sda not follow this?

   • God accept who worship at Sunday not only Sabbath.. that's my opinion,but if that is your believe I respect it 😉

  • Too often people don't really know and many choose to follow traditions. Jesus was turned in by his own kind (Jewish) who did not accept him. However, not all Jewish hated and or hate Jesus.

   It's a good thing people ask, because that gives us the opportunity to refer them to the Bible and when in history, things got changed.

   At the end, God knows our true hearts/minds, and salvation comes from Him. Otherwise, we will all be doomed. Thank God that he sent His onlt begotten son, Jesus, to die for us and give us salvation. Амин.

 7. I am a Lutheran Christian and I go to church on Sunday. My first born was baptised in the Luthern church. He is now 18yrs and now an SDA christian. Life at home has changed because of his new beliefs which are contrary to what I believe. I love my son dearly but becase of his beliefs there is always tension at home. What must I do?

  • You said : “Life at home has changed because of his new beliefs ”

   Please find out if it has changed for the better or for the worse.? Has this new belief brought your son closer to God or away from Him? Because you love your son, you will be able to see the Joy and Growth he experiences in this true faith.

   To the Question “What must I do” Pray and ask God to open your eyes to see the new light shown in this new belief and you will find peace at home. Go to church with your son to experience it.

  • Pray, pray, and pray more!

   And just keep walking your walk. It's up to God. Try to keep the tension to a minimum because walking your Christian walk and keeping in prayer is what is going to make that change and he will finally come back to your bible-based Christianity and be with you in heaven inevitably for eternity. This is a life-and-death situation, so please be patient. We are in such a turmoil in the world right now so I certainly feel for you. My children have pulled away from the Lord as well, so I know your feelings. I'm praying for you.

 8. I'm sorry, but this whole article is terribly incorrect and misleading. (We must all be as careful about not giving false witness as we would be for any of the other commandments!)

  As a Seventh Day Adventist I hold no opinion of scriptures that differ with main-line protestant denominations concerning salvation. None. I'm simply a Christian who attends the Adventist church and I could as comfortably worship with any denomination that teaches that we are saved by the blood of Christ our savior. I think we Adventists are right about the seventh day sabbath observance and our dietary habits, but these issues certainly don't give us any primacy for heaven!

  • Think of a man sentenced to death soon to be executed for crimes say xyz Another man (Saviour ) steps in and says “I 'll die in your stead. You re free to live .” Do you think this man would repeat the crimes xyz. If he does its a shame. But if he is grateful and truly loves his saviour then he will never repeat xyz .

   So its with us. we re condemned to die because of SIN .Jesus stepped in.He died in our stead. To reciprocate this great love and sacrifice we ought to obey him keep ALL the commandments which includes the Sabbath observance. Keeping the law will not save me .But tells my Saviour How much I love Him.

   Bible is my rule of faith. the Bible speaks: 1) Sin is the “transgression of the law” 2)”the wages of sin is death” 3)”God so loved the world that he gave his only begotten son that whosoever” ( any denomination or religion)”believes in Him should not perish but have everlasting life” 4)In vain do you worship me by teaching for doctrines the traditions of men”. We cant serve both God and man

   God says, “If ye love me KEEP my commandments”.

   The book of Hosea illustrates this very clearly, how we as God's children have gone away from Him and how much He wants us to return back to Him and follow His commands.

   • wrong wrong wrong got a feeling most things written against seventh day Adventists are people which have left the church ,by their own undoing ,im so glad god is the apple of my eye and centre of my life. I love others as god does me ,love love love is all you need not arguing about scripture amen amen amen

    • Truly …the greatest commandment is Love , love your neighbor as God loves you. God is Love, God made the sabbath for man not man for the sabbath. God knew if it was up to us, we would work everyday and forsake him, he made us for him ,not he for us, he wants us to have a relationship with him and to do his will . The Sabbath will not save us, but it' s God promise to us and we can not change what the bible say to suit us.

     I am also reading my bible to get understanding and clarity to which day is the sabbath day ,maybe we can check out …Moses and God's people when they were in the wilderness, remember they had nothing to eat and God coursed manner to fall from heaven, God told his people on the sixth day to collect enough to for two days…He wanted them to rest on the seventh day. Thank you all for sharing , that's my feedback.. Jesus loves you and so do I. Love in the house

    • You're obviously not reading my posts then. Every single one of them I've read include scripture backing them up. Most people that states scripture are themselves Christians. I know I am. Proud to say I am a born again Christian. I spend my time in retirement leading missions Within the US and across the country as well as volunteering from my church and a few churches in my area. Jesus Christ is my life!

     BTW, I'm not sure what your post was. You could have simply posted two letters.

     No. Any more than that didn't even make sense. Просто казвам. Благословения! 🙂

   • It is called the propitiation. Jesus was our propitiation. HE took our place. While we were yet sinners, Jesus took the horrific punishment that was due us and took it and our sins upon himself. It all comes back to the cross and the cross and the cross and Him he died upon it.

 9. Richard, Paul teaches “to be absent from the body is to be present with The Lord. Also, Jesus teaches about a man named Lazarus. I don't believe this was a parable since it included things that Abraham said to Lazarus. This does not appear to be a parable. “God is not the God of the dead, but the living.” Also, consider the transfiguration, and Elijah being taken up to heaven. The scriptures you are giving to back the belief that man remains dead until the reserection are making different points–not explaining what happens when we die. Your ideas on death conflict with scripture which is intended to teach us about what happens when we die. I could be wrong, sure, I only say these things in love. Also, the foods forbid are no worse for the body than many foods not forbidden. The point was for the Hebrews to be set apart from others. I consider you my brother in Christ. Would you deny this because I worship on Sunday? Keeping the Sabbath Holy is more than getting the day right. I know this because God always shows up when I'm in Church on Sunday. Saturday may be the proper day. Не знам. I admit that, but division between Christians violates the Greatest two commandments. Love God, Love your neighbor. His Holy Spirit dwells in me the same as you. I think it's unfair to say SDA are the only ones that can back their beliefs with scripture. You say the Catholics pick and choose what scriptures to believe. I agree, but don't all denominations. I'm baptist, but I wouldn't speak I'll of SDA's. See what I'm getting at? We are human, subject to error.

 10. This person definitely did not know what they were talking about. Adventists have no dress code, they just encourage more formal wear. Long dresses for woman is SO not true…. Teens especially wear what ever they want now to Church including short dresses.

 11. Amen brother! I grew up catholic but now am born again. Let us pray 4 eachother that one day we will all rejoice in truth

 12. A few thoughts:

  1) Seventh-day Adventists affirm all the verities of the Christian Faith: the Holy Trinity, the Deity of Christ, the substitutionary atonement of Christ on the cross, the bodily resurrection of Christ, justification by faith alone, assurance of salvation in Christ, the new birth, and Christ's literal second advent. So this makes them Christians.

  2) Seventh-day Adventists believe in healthy living as a mark of discipleship and have recommended a vegetarian diet. However, this is not a test of fellowship, and eating meat is certainly permitted.

  3) Seventh-day Adventist women are not required to wear long dresses. Adventist women try to be modest in their dress, but their garb conforms to what is worn in contemporary society.

  4) Seventh-day Adventists are not the only Christians who worship on Saturday. There are Seventh Day Baptists and a few other Christian sabbatarian groups.

  5) Seventh-day Adventists believe in sola scriptura (the Bible alone) and do not regard Ellen White's writings as scripture or as having the authority of the Bible. Unlike the Bible, she did not claim infallibility for her writings.

  5) Except for the above points, the article is accurate in its description of Seventh-day Adventists.

  • Adventists believe that Satan will ultimately bear the punishment for sin, not Jesus. Ellen White said this herself in “The Great Controversy”. Nothing fogs understanding of the truth like a well-intentioned Adventist, sadly.

  • Amen..

 13. What I'm reading in most or many of the comments sounds like doctrinal rules. “Rest on Saturday or Sunday. Don't eat meat or eat meat? Jesus was a Jew, different rules apply, and so on.”

  All of this is irrelevant and negates Jesus' act of dying on the cross for our sins. Any religion or denomination that enforces rules on its congregation is contrary to God's Word and this is not Biblical. There are many people and churches that call themselves Christian, yet they enforce man-made rules on people, which does not equate to Biblical obedience.

  If you are a Christian that worships any other “book” along side or above the Bible, then you need to get rid of this idol and go back to the Word. Reading supporting books, commentaries, reading and research is always important, as long as it is checked back against the Bible to prove its accuracy and truth.

  If you don't eat food because you are told you have to, to fit into a denomination, then your motive isn't by your own choice or faith or knowledge, it is obedience to man, not God. All food is clean according to Bible.

  For Adam's sin there was placed by God the law. But Jesus came into the world to replace the law (Romans), and we become obedient to Christ by faith not by works (the law). All Christians, if you are doing “works” because you think it's “right”, and everyone else is doing the “wrong” thing, then you are no better than any other domineering religion (Jehovahs Witnesses, Mormans, Scientologiests, etc.) imposing your “works” on others.

  You need to revisit Romans and remember that nothing you do effects your salvation other than your acceptance of Christ as God and redemption by his blood for the forgiveness of your sins. By blindly following man-made rules, you negate Christ's work on the cross and God's master plan for mankind—to restore our personal relationship with Him.

  However, this does not mean we should all be drinking, smoking, riotous, gluttonous, immoral, immodest, divisive, etc. When we accept Christ as our savior and are born again, the Holy Spirit works in us to become more Christ-like, healthier, compassionate, righteous, honouring our bodies as a temple of the Holy Spirit, and not wanting to sin, etc.

  Any day of worship is honouring God, and if one man does eat and one man doesn't eat, neither is wrong.

  I admit that I don't like that SDA seem to idolise Ellen White and this is dangerous. But many Christians idolise preachers and other writers and we need to all be careful. Paul makes a big point in his letters that the congregation should not be “worshipping” him for his teaching or any other “teacher”, but we should all be worshipping God but readinv, studying and cross-referencing everything against his Word.

  Obviously because we are sinful humans, each of us has a different interpretation to God's Word, but there is only one Holy Spirit and we should pray to God that the Holy Spirit will open the word to each of individually to explain and clarify it to us, and not trust any other “human's” interpretation or doctrine.

 14. An insight to understanding all scripture is to acknowledge God as not only 100 percent love, but also 100 percent HOLY. Both are mutually inclusive. And He requires all to be as Holy as He. This (Salvation) is only possible through faith alone in the Saviour Christ Jesus Who imputes His 100 percent righteousness to the account of those Who will put their trust and faith in Him alone, and so meets the 100 percent righteousness that God requires of us all.

  • Wow sooo Mr Ed , you seem to think you can be Holy of yourself and by your works ? The law says very simply God is Love but He is also just and He must punish sin . The wages of sin is death . Death means separation from Him. So if you have ever had a thought displeasing to God or if you do today – God's righteous requirement requires that you should be separated from Him forever. He can have no Fellowship w sin. Isn't it wonderful that he didn't leave us to die according to His righteous judgement?? He sent His Son ( fully God ) to fulfill His righteousness requirement that my sin be punished. He ( not me ) fulfilled God's righteous requirement that my sin be punished when He poured out His wrath on the son for your sin and mine . In other words Jesus came not to abolish the law but to fulfill it and when He said” Tetelistai “ as His next to last cry on the cross your sin debt and mine was PAID IN FULL. He not me did it ALL and now He fulfilled the law and He offers eternal life as a free gift – NO strings attached when I accept the gift by agreeing with Him I am a sinner I can't save myself , I believe Jesus died for my sin and rose from the dead to prove the sacrifice was indeed Sufficient to take care of all my and to prove He truly was and is God. I must be willing to allow Him to help me thru His spirit and to allow Him to empower me to live a life pleasing to Him. If my confession was a true one broken over my sin – all my sin , past , present and future , confessed or not is forgiven . He also seals me in His Spirit to change my heart and desires – today I serve him out of love not to earn or keep eternal life but because I have it. It is a total fabrication to think that He is making sure I prove up from heaven to make sure I live a good enough life etc . He says eternal life is a free gift – I am no longer under bondage but He set me free to serve Him and Love Him . Anyone who tells you you can't know if you have done enough doesn't understand the true gospel. Jn 6:47 He who believes in Me has everlasting life . He said NOTHING can take me out of His hand and nothing can take me out of the Father's hand. I then go though a lifelong process called santifacation where he guides me and even chasens me as I walk in obedience to Him – if of course I have truly trusted HIM ALONE for my salvation of course my heart will be changed and there will be fruit because of the gift of life He has given me . Oh the joy of Jesus knowing I am His – if it depended on me I would never ever get to His paradise. Anyone who thinks somehow they can be good enough or that He didn't do enough does not understand His absolute Holiness. When I go before Him there will be no condemnation . I will not be wearing my filthy rags of self righteousness but HIS perfect robe of the righteousness of God . How I pray someone will read this and put their pride and desire to DO something aside and simply surrender to Him and the GIFT of life today and forevermore He offers. James Cline

 15. Salvation meets all God's righteous requirements, known as Justification. Then follows Sanctification, which entails obedience to God's IFS, ie, His commandments, as proof of your love for/to Him, also known as Discipleship. “He that has my commandments, (His “IFS”),and keeps them is the one who truly loves Me”, and, I will love him and manifest Myself to him. And when we repent, God will relent, and forgive us of all our unrighteousness.

 16. I am glade to be part of this interesting commentary group.

  My name is Chan Kaeyo, 32 years old male and Iam from Papua New Guinea and I came to notice that Adventist are largest cult moment in the world today. Because SDA church was formed by a false prophet called William Miller with doctrinal inscription by Hellen G. White as given by devil trough imaginary beliefs and person assumptions, especially being vegetarian after seeing her husband dying from eating unhealthy food, their biblical interpretations and explanations are contradictory and impractical, misleading millions of simple people astray, finally journeying towards hell. They are mixing up everything and trying to cool down their followers with Sabbath worship, being vegetarian and rest, serving the creature more than the Creator. Don't they know that Sabbath was made for men and NOT men made for Sabbath? Don't observe days and months but Jesus Christ, the Author and Finisher of our Faith. If they preach about keeping the sabbath, then they should keep all the details of keeping sabbath, not walking, no children, no visited in your house to go out playing, looking for another friend on the sabbath, no letting any of your goats or sheeps out in the field, even not drinking water because pigs with the devil drowned in the river (though the pigs are all death), river where all died are still recycling and you are drinking.

  While you are talking about law, you are totaling forgetting yourself that you are commiting very sin Jesus died for and you are serving sabbath more that Jesus Himself.

  So seeing men can not fulfill all the law and Sabbath in full, Jesus died so that He is the only TARGET where you will hang all your law, sin, Sabbath. He will guide you through in Spirit and you will CLEARLY know the true interpretation of his Word in the Bible in the Spirit.

  If you are not in the spirit, than how will you know the Word of God because its Spiritual. Earthly men will interpretate in earthly ways and those in the Spirit will know the Word of God in spirit.

  To finish it, I urge every believer not to believe in the Seventh Day Adventist doctrine because its a Large Cult Moment Against true Christian Christ Established on the Cross and roses on the First Day of the week where I have a reason to serve him on the First Day when he Resurrected, have Victory over death and First Christians (Jesus's disciples) gethered together on the First Day having communion celebrating his victory over death. Амин

 17. Roseofsydney is correct so SDAs must read that

 18. I think we all sometimes get too caught up in Denominations, beliefs and trying to prove others wrong. If we all would follow christ as he asked us to. And we all understand that God sent Jesus to die for our sins and that he is one day coming back. Pray…love others…spread the Gospel and live according to his word we would be ok. Get out of our every day life selfishness and free our time more to do his will. Амин

 19. It is funny to hear all the comments and half truths. Not one of you said the truth yet. The Jews were adding laws to the Sabbath and making it a burden. Jesus healed on the sabbath. The sabbath was changed by man not Jesus. (Constantine). The Deciples continued to obey the sabbath. Paul preached Saturday night..after sunset so it was called Sunday night service because he was leaving the morning. The Devil's legions asked to be released into swines and jumped over the bank into the river. All of you need a good bible study. Jesus said ” I come not to change the law. In luke.. he went into the church on the Sabbath as it was customary. Мога да продължавам. Adventist are not compelled to wear long dress the knew should be covered. Women could now go up to the Alter to worship God if they were showing too much skin. God did not change his commandments, Jesus died that we could be saved since all have sinned and fallen short of the glory since our Righteousness is filthy rags.

 20. It appears people are always stubborn to accept the truth no matter how much evidence you put in front of them to convince them in terms of bible scriptures. I am a SDA from PNG, so to Chan Kaeyo, obviously you don't know what you're talking about. We SDAs based our beliefs and teaching entirely on the Bible. SDA church is the only church that can explain the prophecies in the Bible. Ask another denomination to explain a prophecy and they will leave you hanging.

 21. I believe all churches are Gods …as long as we are bible reading and put God as number one ! Love him and show everyone else love ( his love) it is all good! Why do people get hing up on which church or type of church one goes to?? I ask only a few things and I know they are one Gods track 1) do you love God? ( number 1) 2) do you love everyone do they can see and feel Gods love through you? 3) do they read the Bible 4) do they pray talk to God??? well folks …that's all that counts in my book . If they do this God will show they everything they need ! I don't care what denomination or name on the church sign!!!! If you do these things .. you are MY brother or sister and I am sure we will be spending etirnity together

 22. Now I ask you do you read bible.OK first of all I want to ask you simple question like why do you worship idol .Bible already strictly says that idol should not be worship.In ten commandments also it's said (thou shall not bow down to any graven image- exodus chap20)and if you don't obey ten commandment then don't tell me you read bible.

 23. You people Catholic Church is the owner of the Bible you are using….who can correct the errors you make in your letter… Protestants started 16AD…by Fr. Martin Luther… the Catholic Church were still using the same Bible they are using today…. Imagine 1500 years ago before Reformation…. and who said Saturday or Sunday is the only day of the Lord..no no… what about Monday to Friday belongs to who????

 24. Gods ways are higher than ours. No human can know the mind off God. If we are truly born again, we would not be arguing the scriptures. God is Holy, his word is final. Be care what you say. If you add or take away from the Holy bible you will face God's wrath. God is God of justice, not what we think. We all deserve to be in hell, but because of the shed blood of Jesus Christ on the cross, we have reconsilation with God only if we chose it, we have free will. God doesn't send anyone to hell, we send ourselves. Judging other is a sin, lieing is a sin. Thinking we know the bible is a sin. Everyone has to get a personal revelation from the Holy spirit. Jesus did not create denomination he preached love. Remember the precious Jews are the chosen children of God. They had different expectations compared to us the gentile. If your not Jewish your a gentile. Only God people will be saved when they call upon his name.

  We are not to give glory to any man It is God who gives wisdom, revelation. Some of us will never really know as God will not tell just anyone about his treasures. The seven spirit of God Wow. Never think your more Holy or better because you don't eat meat or don't wear makeup. Jesus Christ came for the broken hearted. To seek and save the lost. That's me!!!!!!!!!! Remember the heart is wicked and deceitful. No human is nice or loving, it's the Holy spirit in them.

  ❤❤❤❤

 25. Religion like politics is a personal choice. I believe in the Trinity. When Jesus preached many time in small and big groups, and God knowing all things, Jesus knew the people in his crowds would branch into different religious groups. The important thing is belief, trust, and faith that God is real and we will always need him regardless of which religious group we follow. God is love and we need to put love into actions like helping people when it's not convenient for us, devote time to others less fortunate, listen to people when they're hurting, etc. A person of any religion can put their love into actions. That's what God cares about…not if your Catholic, SDA, Lutheran, Methodist, Episcopalian, Presbyterian, etc. Our religious choice is a personal journey. Embrace it as He wants us to…with love, trust, and faith.

See more about :