Разлики между Тревожност и Heart Attack

Diagram showing a heart attack (mycardial infaction)

Диаграма, показваща

Разлика между тревожност и инфаркт Въведение: пациенти, страдащи от сърдечни оплаквания, свързани може да има постоянна тревога от сърдечен удар. Безпокойство предизвиква сърцето на курс за издигане на бързо и силата на всеки удар, за да се увеличи. Тази аномалия на сърцето се нарича като сърцебиене. Сърдечен удар или инфаркт на миокарда, е опасно за живота спешен медицински случай, в който доставката на кръв към сърцето е внезапно блокиран, обикновено от кръвен съсирек. Липсата на кръв към сърцето може сериозно да увреди сърдечния мускул. Безпокойство, от друга страна, е чувството на страх, несъразмерни по отношение на ситуацията.

Разлика в Причини: Когато човек страда от тревожност атака, адреналинът тялото пресата (хормон, произвеждан по време на силен стрес ситуации), както и цялата система се готви да влезе в режим на полет борба или. Това адреналин втурва към сърцето, причинявайки кръвта да се изпомпва по-бързо и сърдечни мускули на договор по-трудно. Това е основната причина за стягане в гърдите и хаотични сърцебиене по време на тревожност атака.

От друга страна, сърдечно гърдите болка може да бъде причинена от всяко състояние, което засяга сърцето. Най-добрият пример, които могат да бъдат цитирани тук е, че на хронична сърдечна болест (CHD). CHD е състояние, при което восъкоподобно вещество, наречено плака се натрупва в коронарните артерии (кръвоносните съдове на сърцето), наречени атеросклероза. В крайна сметка, с площ от плака може да разбие отвътре и производство на кръвен съсирек. Ако съсирек става достатъчно голяма, тя може частично или напълно да блокира кръв поток през артерия в резултат на липса на кислород доставка на сърцето, което води до инфаркт. Инфаркт, ангина и коронарна артерия спазъм са някои от условията, които могат да доведат до болка в гърдите.

Сърдечен удар (инфаркт на миокарда) предупредителни знаци при жените.

Разлика в Симптоми: Симптомите на тревожност атака и инфаркт са тясно свързани. Безпокойство води до изпотяване, треперене, гадене, повръщане, диария, болка в гърдите, задух, чувство за предстоящо гибел или смърт, виене на свят и т.н. Другите симптоми, които могат да се появят са изтръпване на краката, главоболие и болки в гърдите.

Болката в гърдите чувствах по време на тревожност атака има тенденция да бъде по-локализирано, обикновено далеч от центъра на гръдния кош и трае по-малко от 3-5 минути. Сърдечна жалба, свързана с болка в гърдите се усеща в центъра на гръдния кош, и има тенденция да се излъчва през лявото рамо или в ръката или в горната част на гърба или челюстта. Това излъчваща вид болка е една от характеристиките на сърдечна болка в гърдите и да не се вижда в болки в гърдите, свързани с тревожност.

Безпокойство свързаната дискомфорт в гърдите има тенденция да бъде по-мек. От друга страна, е свързана със сърцето има тенденция да бъде по-скучно, а в някои отношения тя се чувства като сърцето се натрошени или човек се чувства заглушиха. Някои пациенти описват болката като тежка категория на сърцето, съкрушително усещане. В тревожност атака, можете да се почувствате като сърцето ти е притиснат, но със сърдечна болка в гърдите, че изстискване има тенденция да бъде много по-ясно изразен и обикновено трае по-дълго от 10-30 минути и получава веднага освободен с почивка и устни нитрати.

Симптомите на инфаркт са дискомфорт в гърдите, налягане, тежест или болка в гърдите, ръката, или под гръдната кост. Може да има и чувство за тежест или стомашно разстройство, свързано с приближаващата атака. Изпотяване, гадене, повръщане, виене на свят, прекомерна слабост, тревожност и задух са другите асоциирани симптоми на сърдечен удар.

Лечение на инфаркт е незабавна почивка и хоспитализация, за да отворите блокирани сърдечна доставката. Лечение на пристъпи на тревожност е като отидете далеч от тревогата ситуация предизвиква, дишане в кафява чанта и успокоителни.

Резюме: Безпокойство е естествен телесен отговор , който ни помага на много основно ниво, за да се справят със ситуации, докато инфаркт се появява при хора със сърдечни заболявания, свързани с. Представяне симптоми са подобни, въпреки че в сърцето атака на интензитета на болка в гърдите е много по-лошо.

1 коментар

  1. Какво ще кажете за всички медицински интернет сайта на този списък на всички различни видове сърдечни атаки, някои от които не следват симптомите "класически сърдечен удар"? Атаките сърцето, което се случи на иначе здрави хора, без анамнеза за сърдечно заболяване? По мое скромно мнение, преди да напише една статия по този начин, ти трябва наистина да си направи изследвания, тъй като това, което е публикувал тук е много подвеждащо.

Вижте още за: ,